Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Τιμητική βράβευση EDF με το Ευρωπαϊκό βραβείο Carlos V

ΕΣΑμεΑ: Τιμητική βράβευση EDF με το Ευρωπαϊκό βραβείο Carlos V

ΕΣΑμεΑ: Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με την ιδιότητα του προέδρου του European Disability Forum Ι. Βαρδακαστάνης θα παραλάβει το Ευρωπαϊκό βραβείο Carlos V στην Ισπανία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum -EDF) Ιωάννης Βαρδακαστάνης έχει τη χαρά και την τιμή να μεταβεί στην Ισπανία προκειμένου να παραλάβει το ιδιαίτερα σημαντικό Ευρωπαϊκό Βραβείο Carlos V που απονέμεται στο Φόρουμ, το οποίο αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, εκπροσωπώντας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρωπαίους με αναπηρία στο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου και ώρα 13.00 μμ (ώρα Ελλάδος) στο Monastery of San Jerónimo de Yuste, στην κοινότητα Extremadura, από την Α.Μ. Βασιλιά της Ισπανίας παρουσία του προέδρου του Ισπανικού Κοινοβουλίου και άλλων εξεχόντων προσωπικοτήτων.

Η κριτική επιτροπή της 15ης έκδοσης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Carlos V, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και Ιβηροαμερικανική Ακαδημία του Yuste Foundation, αποφάσισε να απονείμει το βραβείο στο Φόρουμ, επισημαίνοντας ότι με το έργο του συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας περισσότερο συμπεριληπτικής Ευρώπης, μιας Ευρώπης πιο κοινωνικής, δίκαιης και ίσων ευκαιριών, καθώς και στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στις αξίες που η Ευρωπαϊκή Ένωση προασπίζεται, προκειμένου όλοι οι πολίτες να μπορούν να ζουν μαζί στον ίδιο χώρο σε συνθήκες ισότητας, δίχως να υφίστανται διακρίσεις. Το βραβείο απονέμεται στο Φόρουμ κατά τη συγκυριακή συμπλήρωση των 25 χρόνων από την ίδρυσή του.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Ευρωπαϊκό Βραβείο Carlos V απονέμεται σε οργανισμό ή έργο, και όχι σε πρόσωπο.

Η απονομή του βραβείου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις οργανώσεις του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βαρδακαστάνης στη Βουλή: Για συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ

Το μήνυμα της ΕΣΑμεΑ για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

ΕΣΑμεΑ: Παρέμβαση στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την απουσία εκπροσώπησης ΑμεΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

ΕΣΑμεΑ: Το «πολιτοκεντρικό» μοντέλο που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός τα τελευταία χρόνια χαίρει της εκτίμησης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος, αναφέρει μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία σε ανακοίνωση της αναφορικά με την ίδρυση γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα.