Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία λόγω e-ΕΦΚΑ

ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία λόγω e-ΕΦΚΑ

ΕΣΑμεΑ: Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, έχουν μηνιαία μεγαλύτερες ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, αναφορικά με την ασφάλισή τους στον e-ΕΦΚΑ, λόγω της καθυστέρησης από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ του ελέγχου των απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών. Η ΕΣΑμεΑ αναφέρει το επείγον αυτό ζήτημα στον διοικητή e-ΕΦΚΑ Αλ. Βαρβέρη, με επιστολή και ζητά την άμεση επίλυσή του.

Ενώ οι εισφορές τους έχουν καταβληθεί, το σύστημα τους εμφανίζει ως ανασφάλιστους, με αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (παρόχους υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ κ.τ.λ.) δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, έχουν μηνιαία μεγαλύτερες ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη, και η καθυστέρηση από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ μπορεί να επιφέρει άμεσα δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας οδηγεί χρόνια πάσχοντες στο θάνατο

Πρόσκληση ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Χαλάνδρι

Ημέρα σπάνιων παθήσεων. Είμαστε πολλοί, δυνατοί και περήφανοι

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Access Denied: Απροσπέλαστες για τα άτομα με αναπηρία οι ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Access Denied: Οι σοβαρές ελλείψεις στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων καθιστούν πολύ δύσκολη την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία για τις Ευρωεκλογές.

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!