Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ Πολυτεχνείο: Οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιροι

ΕΣΑμεΑ Πολυτεχνείο: Οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιροι

ΕΣΑμεΑ Πολυτεχνείο: Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει όσο ακόμη οι άνθρωποι αγωνίζονται για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην Παλαιστίνη ή στην Ουκρανία, στους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Η ΕΣΑμεΑ τιμά την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον λαό, τους φοιτητές, τους νέους και όλους όσους πάλεψαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Παιδεία, την Ειρήνη και την αξιοπρεπή και ελεύθερη διαβίωση. Ποτέ ξανά καμιά δικτατορία στον τόπο μας, κανένα έδαφος στους εχθρούς της δημοκρατίας και στους νοσταλγούς εξοριών και βασανιστηρίων. Τα άτομα με αναπηρία ήταν τα πρώτα θύματα του ναζισμού – φασισμού, αναπηρία απέκτησαν πάρα πολλοί εχθροί της χούντας των συνταγματαρχών. Τα άτομα με αναπηρία δεν αφήνουν την Ιστορία να ξεχαστεί.

Η ΕΣΑμεΑ, οι οργανώσεις μέλη της, σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα διεκδικούν και σήμερα και κάθε μέρα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, προστασία από την Πολιτεία απέναντι στην ακρίβεια, τις ανατιμήσεις, την ανεργία και τη φτωχοποίηση, προστασία του εθνικού συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης για όλους και όλες, διακριτές πολιτικές προστασίας για τους πρόσφυγες με αναπηρία, τις γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία, τους Ρομά με αναπηρία, για όσους διαβιούν έγκλειστοι στα ιδρύματα, για όλα τα θύματα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει όσο ακόμη οι άνθρωποι αγωνίζονται για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στην Παλαιστίνη ή στην Ουκρανία, στους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ - ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

ΕΣΑμεΑ: Έκδοση εγκυκλίου για την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μέτρα και προτάσεις στον Κ. Χατζηδάκη για φορολογικά ζητήματα που αφορούν άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, οικογένειες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές δρομολογίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.