Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κάθε Σάββατο στο κανάλι της Βουλής [vid]

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κάθε Σάββατο στο κανάλι της Βουλής [vid]

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της ΕΣΑμεΑ κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας.

Η Συνομοσπονδία σας καλεί να συντονιστείτε, “ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!”.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube εδώ.

Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ, επεισόδιο 10 σεζόν 3

Πώς επηρέασε η πανδημία την αιμοδοσία στην χώρα μας; Κατά πόσο αυξήθηκαν οι ανάγκες για αίμα; Προκαλεί ο κορονοϊός καρδιολογικές αλλοιώσεις στους νέους; Τι πρέπει να κάνουν αφού αναρρώσουν;

Μύθοι και Αλήθειες για τη νόσο COVID-19. Το τελευταίο επεισόδιο «Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ», όπως προβλήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο κανάλι της Βουλής, με τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Δείτε το νέο επεισόδιο στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube:

Περισσότερα για την ΕΣΑμεΑ

Κύρια αποστολή της Συνομοσπονδίας είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Η Συνομοσπονδία, ως η πλέον αντιπροσωπευτική αναπηρική οργάνωση, συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων και εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία στο διάλογο με την ελληνική Πολιτεία. Καταρτίζει σχέδιο δράσης, ασκεί συστηματικό έλεγχο των νομοθετικών ρυθμίσεων και διατάξεων και καταθέτει τις προτάσεις της στην ελληνική Πολιτεία για θέματα όπως: η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, η απασχόληση, η κοινωνία της  πληροφορίας, η προσβασιμότητα.

Η Συνομοσπονδία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού πολιτικού πλαισίου για την αναπηρία με έμφαση στην ανάδειξη της κοινωνικοπολιτικής διάστασής της. Η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα πρέπει να λάβει υπόψη της το κοινωνικό μοντέλο προσέγγισης της αναπηρίας, βάσει του οποίου η Αναπηρία δε πρέπει να ιδωθεί ως ατομικό αλλά ως κοινωνικό, συλλογικό ζήτημα. Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απλώς συνέπεια των δικών τους ατομικών λειτουργικών περιορισμών αλλά συνέπεια της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη της τις ανάγκες και της ιδιαιτερότητας των ατόμων αυτών.

Η Συνομοσπονδία είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum) που αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, εκπροσωπώντας πάνω από 80 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία στο διάλογο με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Φόρουμ με τη σειρά του συμμετέχει ενεργά στη Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία (International Disability Alliance), μέσω της οποίας εκπροσωπούνται ένα δισεκατομμύριο πολίτες με αναπηρία από ολόκληρο τον κόσμο. Η συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο ευρωπαϊκό και, μέσω αυτού, στο παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα διασφαλίζει όχι μόνο την καθημερινή ενημέρωσή της – και ως εκ τούτου και των φορέων μελών της – επί των πιο πρόσφατων ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στα ζητήματα αναπηρίας, αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωσή τους. Τα τελευταία χρόνια πρόεδρος του Φόρουμ είναι ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2012 είναι και πρόεδρος της IDA.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέχει τη θέση του Κοινωνικού Εταίρου της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, διαθέτει διαχειριστική επάρκεια Β΄ και Γ΄ Τύπου για την υλοποίηση Έργων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει οριστεί ως φορέας παροχής «Δια Βίου Μάθησης». Επιπρόσθετα, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο δευτεροβάθμιων φορών – μελών σ’ ολόκληρη τη χώρα με πάνω από 500 πρωτοβάθμιους φορείς – μέλη. Το δίκτυο αυτό της δίνει τη δυνατότητα αφενός να γνωρίζει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, αφετέρου να παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύσκεψη Κικίλια και Βαρδακαστάνη για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

ΕΣΑμεΑ: Αποτελέσματα του έργου 4PLUS-Διαδικτυακή εκδήλωση

Η ΕΣΑμεΑ για την κακοποίηση παιδιού στο ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού με υπουργική απόφαση

Το Χαμόγελο του Παιδιού: O Oργανισμός πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση με στόχο να παρουσιάσει τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων - της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θετική Φωνή: Κάνεις σεξ; Κάνε ΔΩΡΕΑΝ τεστ HIV!

Θετική Φωνή: Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint προσφέρουν δωρεάν εξέταση για HIV στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 16 Μαΐου έως και Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. 

Μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς Καρποδίνη: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έστειλε επιστολή στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι καθυστερήσεις στην ένταξη και αποζημίωση των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη επιμένουν.

Ο Βαρδακαστάνης παρέλαβε το βραβείο Carlos V από τον βασιλιά της Ισπανίας

ΕΣΑμεΑ: Το βραβείο Carlos V παρέλαβε ο πρόεδρος του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης από την Α.Μ. βασιλιά της Ισπανίας Felipe VI, στις 11 Μαΐου 2022 στον εμβληματικό χώρο του Monastery of Yuste στην Ισπανία.