Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Δράσεις και αποτελέσματα του έργου 4PLUS

ΕΣΑμεΑ: Δράσεις και αποτελέσματα του έργου 4PLUS

ΕΣΑμεΑ: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου 4PLUS θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022,μεταξύ 10:00 και 13:00.

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), επικεφαλής εταίρος του έργου 4PLUS, σας προσκαλεί σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου 4PLUS, με αντικείμενο τη συμπεριληπτική πολιτική προστασία και υποστήριξη ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει υπηρεσία διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, μεταξύ 10:00 και 13:00.

Σύνδεσμος: https://us02web.zoom.us/j/6974044525 (Passcode: 2022)

Για τη συμμετοχή, σας παρακαλούμε όπως αποστείλετε επισυναπτόμενη Αίτηση συμπληρωμένη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected].

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Public awareness, Preparedness, Participation and Coordination for Civil Protection for All, με την κωδική ονομασία 4PLUS, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC Programme “Greece – Albania 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Λίγα λόγια για το έργο 4PLUS – O σκοπός της Πράξης

 

Η Πράξη 4PLUS, ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 11 της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UN CRPD), στοχεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας των τοπικών και περιφερειακών φορέων της διασυνοριακής περιοχής για την αποτελεσματική διαχείριση περιπτώσεων καταστροφών, με ιδιαίτερες προβλέψεις και χωρίς να εγείρονται διακρίσεις προς άτομα με αναπηρία και γενικότερα προς άτομα με μειωμένη αυτονομία.

Το προτεινόμενο σχέδιο ενεργεί καταλυτικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων, και της βελτίωσης των υφιστάμενων, τοπικών, περιφερειακών και εθνικών σχεδίων πολιτικής προστασίας για την καλύτερη ενσωμάτωση και αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες, των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και γενικότερα όλων των ευάλωτων ομάδων που σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών κρίσεων και καταστροφών βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε κινδύνους καθώς και ιδιαίτερα εξαρτώμενες από τρίτους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύσκεψη Κικίλια και Βαρδακαστάνη για τον Προσβάσιμο Τουρισμό

Η ΕΣΑμεΑ για την κακοποίηση παιδιού στο ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό

Διεθνές Εργαστήριο Προσβάσιμου Τουρισμού Φύσης από την ΕΣΑμεΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 

Κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού με υπουργική απόφαση

Το Χαμόγελο του Παιδιού: O Oργανισμός πραγματοποίησε σήμερα ενημέρωση με στόχο να παρουσιάσει τις ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και σε όλους τους χώρους ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών, η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων - της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θετική Φωνή: Κάνεις σεξ; Κάνε ΔΩΡΕΑΝ τεστ HIV!

Θετική Φωνή: Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint προσφέρουν δωρεάν εξέταση για HIV στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, από Δευτέρα 16 Μαΐου έως και Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. 

Μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς Καρποδίνη: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έστειλε επιστολή στη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι καθυστερήσεις στην ένταξη και αποζημίωση των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Διαβήτη επιμένουν.

Ο Βαρδακαστάνης παρέλαβε το βραβείο Carlos V από τον βασιλιά της Ισπανίας

ΕΣΑμεΑ: Το βραβείο Carlos V παρέλαβε ο πρόεδρος του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης από την Α.Μ. βασιλιά της Ισπανίας Felipe VI, στις 11 Μαΐου 2022 στον εμβληματικό χώρο του Monastery of Yuste στην Ισπανία.