Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Κάλεσμα προς ενδιαφερόμενους στην Αττική για Προσωπικό Βοηθό

ΕΣΑμεΑ: Κάλεσμα προς ενδιαφερόμενους στην Αττική για Προσωπικό Βοηθό

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

Σε λειτουργία είναι από την Πέμπτη 14 Απριλίου η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr. Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

όπως σημειώνει η ΕΣΑμεΑ: “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έλειπε από τη χώρα και το αναπηρικό κίνημα το διεκδικεί εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. Αποτελεί μία πολύ μεγάλη εξέλιξη την οποία το αναπηρικό κίνημα χαιρέτησε, εργάστηκε για αυτή πολλά χρόνια και συνεργάστηκε με την Κυβέρνηση για να φτάσει ως εδώ. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει μία οργανωμένη Πολιτεία για να μπορεί το άτομο με αναπηρία να ασκήσει το δικαίωμά του στην προσωπική επιλογή. Ο προσωπικός βοηθός κάτω από την καθοδήγηση του ατόμου με αναπηρία μπορεί να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει προσωπικές και κοινωνικές επιθυμίες”.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να ενημερώσετε την ΕΣΑμεΑ [email protected]

Παρακάτω θα βρείτε τις θέσεις της ΕΣΑμεΑ για τον Προσωπικό Βοηθό:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: "Παραλογισμός" - Κόβεται το επίδομα με το θάνατο του γονέα ατόμου με βαριά αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες με τον ΕΟΠΠΥ

Το μήνυμα της ΕΣΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί τις οργανώσεις και τα σωματεία των ατόμων με αναπηρία, των μέλη - φορείς αυτών αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος, καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβάλλουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Κάλυψη δύο κενών θέσεων σε «Κέντρο Ειδικής Αγωγής»

ΕΣΑμεΑ: Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία ΚΔΗΦ προσκαλεί τα άτομα με νοητική υστέρηση να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.