Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ “Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας” [vid]

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ “Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας” [vid]

Ένωση Ασθενών: Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση του Ευρωβουλευτή κου. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, με τίτλο: «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας» την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη διαμόρφωση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον κ. Ευρωβουλευτή να έχει οριστεί ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Εκπροσωπώντας την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δ.Σ κος. Νίκος Δέδες αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού νομοθετικού πλαισίου προς αμφότερους επαγγελματίες και άτυπους φροντιστές κατόπιν ψήφισης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Φροντίδας, καθώς όπως ανέφερε «ο Φροντιστής είναι το Σύστημα Υγείας». Τόνισε πως εξέχουσα σημασία έχει και η άποψη του ιδίου του Ασθενούς για τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζει, ώστε να εξασφαλιστεί έτσι μια ποιότητα ζωής, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίσημων δεικτών αξιολόγησης της ευημερίας τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων που δέχονται φροντίδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κος. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα. Μαρία Συρεγγέλα, Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι μέσα από βιντεοσκοπημένα μηνύματα, καθώς και πληθώρα εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνία των Πολιτών κα. Κατερίνα Γκαγκάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Σύσκεψη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με το ΙΦΕΤ

Εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι CHÓRES τραγουδούν για το “Άλμα Ζωής” [vid]

Είχα καρδιά που άνθιζε: Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.