Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Ετήσια Ημερίδα από ΕΚΕ & Ένωση Ασθενών Ελλάδας [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Ετήσια Ημερίδα από ΕΚΕ & Ένωση Ασθενών Ελλάδας [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί μια πανδημία που προϋπάρχει κατά πολύ της COVID-19 και στην οποία ομολογουμένως δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα, παρά τους ήδη πολύ ανησυχητικούς αριθμούς. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας πάσχουν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ τα ποσοστά της διάγνωσης, είναι εξίσου απογοητευτικά, με το 50% και πλέον να καταλήγει μέσα στα πρώτα 5 χρόνια και με τη συννοσηρότητά της να είναι αρκετά συχνή στους χρόνιους ασθενείς, με την πανδημία της COVID-19 να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δ.Σ, κύριος Νίκος Δέδες, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και κοινής διαβούλευσης των Συλλόγων Ασθενών με την Πολιτεία σε όλα τα ζητήματα υγείας, με αφορμή και την πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 60 στο Νόμο 4931/2022, το οποίο κατοχυρώνει θεσμικά την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως ισάξιο συνομιλητή.

Κλείνοντας, ο κύριος Δέδες προανάγγειλε την κοινή πρωτοβουλία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, προς τη δημιουργία μιας οργάνωσης – ομπρέλας όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων, με το σχετικό κάλεσμα σε όλους τους ασθενείς με καρδιακή νόσο να επίκειται εντός των ημερών.

Ακολούθησαν εισηγήσεις καταξιωμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κυρίου Σταύρου Τερζάκη, αναφερόμενος στη συμμετοχή του ασθενούς με Καρδιακή Ανεπάρκεια στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ημερίδα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες καρδιολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν τον πρώτο μήνα μετά τη λοίμωξη covid

Η υπέρταση παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας

Καρδιακή Ανεπάρκεια - Διαδικτυακή Εκδήλωση από την ΕΚΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι CHÓRES τραγουδούν για το “Άλμα Ζωής” [vid]

Είχα καρδιά που άνθιζε: Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.