Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Ετήσια Ημερίδα από ΕΚΕ & Ένωση Ασθενών Ελλάδας [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Ετήσια Ημερίδα από ΕΚΕ & Ένωση Ασθενών Ελλάδας [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί μια πανδημία που προϋπάρχει κατά πολύ της COVID-19 και στην οποία ομολογουμένως δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα, παρά τους ήδη πολύ ανησυχητικούς αριθμούς. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας πάσχουν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ τα ποσοστά της διάγνωσης, είναι εξίσου απογοητευτικά, με το 50% και πλέον να καταλήγει μέσα στα πρώτα 5 χρόνια και με τη συννοσηρότητά της να είναι αρκετά συχνή στους χρόνιους ασθενείς, με την πανδημία της COVID-19 να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δ.Σ, κύριος Νίκος Δέδες, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και κοινής διαβούλευσης των Συλλόγων Ασθενών με την Πολιτεία σε όλα τα ζητήματα υγείας, με αφορμή και την πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 60 στο Νόμο 4931/2022, το οποίο κατοχυρώνει θεσμικά την Ένωση Ασθενών Ελλάδας ως ισάξιο συνομιλητή.

Κλείνοντας, ο κύριος Δέδες προανάγγειλε την κοινή πρωτοβουλία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, προς τη δημιουργία μιας οργάνωσης – ομπρέλας όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων, με το σχετικό κάλεσμα σε όλους τους ασθενείς με καρδιακή νόσο να επίκειται εντός των ημερών.

Ακολούθησαν εισηγήσεις καταξιωμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κυρίου Σταύρου Τερζάκη, αναφερόμενος στη συμμετοχή του ασθενούς με Καρδιακή Ανεπάρκεια στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ημερίδα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες καρδιολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν τον πρώτο μήνα μετά τη λοίμωξη covid

Η υπέρταση παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας

Καρδιακή Ανεπάρκεια - Διαδικτυακή Εκδήλωση από την ΕΚΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης φροντιστών ανθρώπων με καρκίνο

ΚΕΦΙ: Η Ομάδα υποστήριξης Φροντιστών σκοπό έχει την ψυχολογική υποστήριξη των στενών συγγενών των ασθενών του Συλλόγου µας, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τις αλλαγές της καθημερινότητάς τους

Αιμοδοσία: Δώσε αίμα δώσε ζωή

Εκτός από τον σωτήριο αντίκτυπό της, η αιμοδοσία έχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία του δότη. Είναι επίσης ένας τρόπος να ελέγξει κανείς τους δικούς του δείκτες υγείας και να προλάβει άσχημες εξελίξεις στην υγεία του.

Πρόσκληση για προσφορά για την απευθείας ανάθεση σε ανάδοχο του έργου «ΕX POST εξωτερική αξιολόγηση του Έργου»

ΕΣΑμεΑ: Αντικείμενο του έργου του αναδόχου είναι η εξωτερική αξιολόγηση των Υποέργων και επιμέρους δράσεων της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία»

ΚΕΦΙ: Ομάδα "Ψηφιακός κόσμος και ευκολίες"

ΚΕΦΙ: Μέσα από τα δωρεάν μαθήματα, μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε tablets και smartphones,πλοήγηση στο Διαδίκτυο (internet/web) και άλλες χρήσιμες εφαρμογές (π.χ. πληρωμές μέσω web banking, σημειώσεις, email, χάρτες Google, κ.α.).