Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Χαιρετίζει τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής HTA

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Χαιρετίζει τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής HTA

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει τις δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής HTA υπέρ της συμμετοχής των ασθενών στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει τη ρητή υποστήριξη της Πρόεδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης κ. Φλώρας Μπακοπούλου στο πάγιο αίτημα των συλλόγων ασθενών περί συμμετοχής τους στις διαδικασίες HTA.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση «Μελέτες, μεθοδολογία και τεκμηρίωση HTA» που πραγματοποίησε η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. την Πέμπτη 23 Απριλίου 2021, η κ. Μπακοπούλου χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ασθενών στις συγκεκριμένες διαδικασίες ως ένα πολύ χρήσιμο μέτρο και επισήμανε ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση προκειμένου να προσαρμοστεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Αντίστοιχη θετική στάση διατύπωσαν στη διαδικτυακή εκδήλωση τόσο ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και μέλος της Επιτροπής HTA Κώστας Αθανασάκης, όσο και η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. Βαρβάρα Μπαρούτσου.

Όπως έπραξε και με πρόσφατο αναλυτικό υπόμνημα προς το Υπουργείο Υγείας, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την ηγεσία του να εισακούσει τις σχετικές εισηγήσεις όχι μόνο των συλλόγων, αλλά κυρίως των επιστημόνων και της διεθνούς βιβλιογραφίας που αναγνωρίζουν ότι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας ενσωματώνει την εμπειρία των ασθενών, με σκοπό να επιτύχει:

 Πληρέστερη κατανόηση των επιπτώσεων της τεχνολογίας στο πλαίσιο της πραγματικής ζωής (π.χ. εμπόδια συμμόρφωσης με την τρέχουσα θεραπεία, παρενέργειες, ικανότητα ασθενών να συμμετέχουν στο κόστος κ.λπ.)

 Υψηλότερη αξιοπιστία και συνάφεια των αποφάσεων (π.χ. ποια θεραπεία και φροντίδα πρέπει να είναι διαθέσιμη)

 Μεγαλύτερη ακρίβεια στη μέτρηση των αναγκών και προτιμήσεων των ασθενών

 Αυξημένη διαφάνεια και λογοδοσία στη λήψη αποφάσεων

 Συνυπευθυνότητα για τη βέλτιστη κατανομή των πεπερασμένων πόρων, στη βάση της επιστημονικής τεκμηρίωσης

Από την πλευρά του, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Νίκος Δέδες παρουσίασε τα κύρια σημεία των θέσεων της εθνικής συνομοσπονδίας για τη βελτίωση των διαδικασιών HTA και επισήμανε ότι «η συμμετοχή των ασθενών δεν συνιστά ένα συντεχνιακού τύπου αίτημα, αλλά με την κατάλληλη μεθοδολογία αναδεικνύεται σε προστιθέμενη αξία του HTA για την αξιολόγηση του φορτίου της ασθένειας, της εμπειρίας ζωής, των ανεκπλήρωτων αναγκών και της τεχνολογίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Το πανόραμα των δράσεων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΘΕΑ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: «Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία», επισημαίνουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Καρδιακή Ανεπάρκεια Αρτηριακή Πίεση: Συνεργασία Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30.

ΕΣΑμεΑ: Προκήρυξη θέσης εργασίας

ΕΣΑμεΑ: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προκηρύσσε θέση Συντονιστή/στριας/Διαχειριστή/στριας στο πλαίσιο εφαρμογής του Υποέργου 3 (αυτεπιστασία) της Πράξης, με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Επίκαιρο και Διαχρονικό το αίτημα για θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και του Προσωπικού Βοηθού

ΕΣΑμεΑ για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα, την 5η Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης και όλους τους φορείς και τις κινήσεις που τη στηρίζουν και μεταφέρουν το μήνυμά της.

Παραλείψεις και αυθαιρεσίες από μέρους της Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. καταγγέλει ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες απαντά δια επιστολής προς την Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ, κα Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την ανταπόκριση του ΚΕ.Σ.Υ. σε προγενέστερη παρέμβαση του Συνδέσμου για τη λειτουργία και σύνθεση της επιτροπής του ΚΕΣΥ με αντικείμενο εστιασμένο στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους μας

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα: Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα.  Η κοινωνία μας μένει, όμως,  όρθια χάρη στις διαρκείς  προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με  τους  ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα.

ΣΟΦΨΥ Σερρών: Με δωρεά του ιδρύματος ΤΙΜΑ, ο ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ»

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως τα εμβόλια αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία.