Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας προς Υπ. Υγείας: Να διασφαλιστεί άμεσα ότι το υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί

Ένωση Ασθενών Ελλάδας προς Υπ. Υγείας: Να διασφαλιστεί άμεσα ότι το υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί

Ένωση Ασθενών Ελλάδας προς Υπ. Υγείας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί το Υπουργείο Υγείας να δράσει άμεσα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που παραμένει ανεμβολίαστο, προς ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα, η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας, καλεί το Υπουργείο Υγείας να δράσει άμεσα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το υγειονομικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε στο σημερινό δελτίο τύπου (19/03) η Ένωση Ασθενών Ελλάδας: “Τέτοια περιστατικά προκαλούν έντονη ανησυχία στους πολίτες καθώς και έλλειψη εμπιστοσύνης προς το σύστημα υγείας γενικότερα. Ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις εκτίθενται σε ανυπολόγιστο κίνδυνο, καθώς δε γνωρίζουν αν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που βρίσκονται και έρχονται σε στενή επαφή είναι εμβολιασμένο κατά της COVID-19. Μια τέτοια, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, διάσταση έρχεται να προστεθεί στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή της υγειονομικής αυτής κρίσης, με τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ασθενών να είναι υψηλότερος από ποτέ και την πίεση στις ΜΕΘ να είναι ασφυκτική”.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υπεραμύνεται πλήρως της αρχής ότι κάθε προληπτική, διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη οφείλει να συνιστά ελεύθερη επιλογή του προσώπου όπως προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν3418/2005). Ταυτόχρονα όμως επεσήμανε πως τα εμβόλια αποτελούν την αδιαμφισβήτητη ασπίδα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. “Η στάθμιση λοιπόν που καλείται το Υπουργείο Υγείας να κάνει βρίσκεται βήματα μπροστά από τις μέχρι σήμερα παραδοσιακές σταθμίσεις μεταξύ αντιτιθέμενων δικαιωμάτων και αγαθών. Για το λόγο αυτό ο εμβολιασμός των υγειονομικών οφείλει να εξασφαλισθεί, ως διοικητική προϋπόθεση για την εργασία τους, στο μέτρο που έτσι προστατεύεται η υγεία χρόνιων ασθενών, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

“Μόνο η πρόβλεψη για τακτικά rapid test στο ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ, δεν αποτελεί λύση αλλά αντίθετα διαιωνίζει στερεότυπα και ιδεοληψίες, οι οποίες δε βοηθάνε επουδενί στο στόχο που όλοι έχουμε θέσει. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να δείχνουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη, που πιστή στο καθήκον της μας έχει προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη εξαιτίας μιας μερίδας επαγγελματιών υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανταποκρισιμότητα του υγειονομικού συστήματος, αποφεύγοντας τον εμβολιασμό”, κατέληξε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στη σημερινή της ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεργασία Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής

Τι προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Έκκληση για τη διασφάλιση της επάρκειας αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι Webinar: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες»

Κ.Ε.Φ.Ι: O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργάνωσε διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες» τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00-19:00 η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook.

ΚΕΘΕΑ: Απάντηση στο διορισμένο Δ.Σ. για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Την αντίθεσή τους με τα σχέδια τoυ διορισμένου Δ.Σ. σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού με σημερινή (20/04) ανακοίνωσή του.

Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών από HOPEgenesis και Eurolife FFH

HOPEgenesis: Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF - της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υλοποιεί μία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων.

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Διαβήτη πως ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, τίθενται οι επιστημονικές προδιαγραφές για τη χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που εμφανίζουν την πλέον επίπονη και κοστοβόρα επιπλοκή, το Διαβητικό Πόδι.

ΕΣΑμεΑ: Κοινοποίηση προτάσεων των ευρωπαίων με αναπηρία προς τον Κ. Χατζηδάκη

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τις προτάσεις του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος επί του σχεδίου των Συμπερασμάτων της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κοινοποιεί με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, που θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων όπου το Σχέδιο θα ψηφιστεί.