Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Το σποτ της Γραμμής Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ-111 32 [vid]

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Το σποτ της Γραμμής Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ-111 32 [vid]

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας παρουσιάζει το σποτ επικοινωνίας των υπηρεσιών της Γραμμής Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ - 111 32.

To σποτ επικοινωνίας των υπηρεσιών της Γραμμής Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ – 111 32 παρουσιάζει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οι χρόνιοι ασθενείς και οι πολίτες λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τα δικαιώματα τους, ενδυνάμωσης στη βάση των ομοτίμων, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και παραπομπής στο κατάλληλο υποστηρικτικό δίκτυο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που λειτουργεί παράλληλα ως μια γέφυρα επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος και το υγειονομικό σύστημα, καθώς η Ένωση μετασχηματίζει τα μηνύματα που λαμβάνει σε παρεμβάσεις πολιτικής και προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, η επιστημονική βάση πάνω στην οποία λειτουργεί η Γραμμή ΜΑΖΙ – 111 32 προάγει την εγγραμματοσύνη υγείας, την έννοια της αυτοδιαχείρισης της υγείας και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στο δημόσιο διάλογο για ζητήματα ατομικής και δημόσιας υγείας.

Η Τηλεφωνική Γραμμή ξεκίνησε να λειτουργεί για την ανακούφιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της γρήγορα επεκτάθηκαν σε θέματα που αφορούν την υγεία εν γένει. Ως αποτέλεσμα, τους τελευταίους 15 μήνες έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σε πάνω από 12.000 ωφελούμενους.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για ζητήματα σχετικά με την πανδημία, το υγειονομικό σύστημα, τα δικαιώματά τους, αλλά και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, μπορούν επίσης να επισκέπτονται και τις ιστοσελίδες www.greekpatient.gr και mazi.greekpatient.gr.

Μπορείτε να δείτε τo σποτ της Γραμμής ΜΑΖΙ – 111 32 εδώ:

Δωρητές και χορηγοί του έργου της Γραμμής είναι:

  • Μέγας Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα TIMA FOUNDATION
  • Υποστηρικτές: Abbvie, Lilly Φαρμασερβ, Roche, Takeda
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτόματη ακύρωση και SMS μετά από 6 μήνες για όσους νόσησαν από κορωνοϊό

Σε 6 – 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου όσοι έχουν νοσήσει από Covid

Πότε καταβάλλονται συντάξεις και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Δικαιώματα ατόμων με άνοια και κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία»

Άνοια και Κατάθλιψη: Υλοποιώντας το έργο προάσπισης των δικαιωμάτων ατόμων με άνοια και κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία, η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση-υποστήριξη των δημοσίων λειτουργών της Στερεάς Ελλάδας, στις σχέσεις τους με τους πολίτες, που αναφέρονται: στην ειδική μέριμνα για τα άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια και κατάθλιψη, τη διακριτική και με ευαισθησία μεταχείριση των σχετικών θεμάτων και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τα ευάλωτα άτομα και τις οικογένειές τους.

Κ.Ε.Φ.Ι.: Συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία ESGO-ENGAGe-Ευαισθητοποίηση για γυναικολογικούς καρκίνους

Κ.Ε.Φ.Ι.: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. υποστηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας ESGO - ENGAGe (World GO Day) στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την έναρξη καταγραφής των προβλημάτων προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια

ΕΣΑμεΑ: Μετά από πολυετείς διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος, η Πολιτεία φαίνεται ότι επιθυμεί πλέον, μεθοδικά, να ανταποκριθεί στη θεμελιώδη υποχρέωσή της για διασφάλιση της προσβασιμότητας των δημοσίων κτιρίων, η οποία θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί και αποκατασταθεί εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική δράση, για ένα πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος εδώ και δεκαετίες, ένας από τους βασικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Διαδικτυακή επιστημονινή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. με θέμα: Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα

Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα: Ας μιλήσουμε μεταξύ μας! - Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, https://www.facebook.com/skkephi

Silver Healthcare Award για την καμπάνια μεταμοσχεύσεων&δωρεάς οργάνων “Απεριόριστη Ανάσα - Be a Life Donor”

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Στην τελετή απονομής συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και Συλλόγων ασθενών, ενώ οι βραβεύσεις φέτος είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των δράσεων αφορούσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Συνάντηση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο τα τεχνικά όσο και τα ιατρικά θέματα για τη διαχείριση της φυματίωσης, όπως ο προσυπτωματικός έλεγχος, η ιχνιλάτηση κ.α. και ομόφωνα συμφωνήθηκε η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται  και εξελίσσονται καθημερινά.

Ομιλία προέδρου ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνη, στην 71η Συνόδο Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

ΕΣΑμεΑ: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δεσμευτούν πολιτικά σχετικά με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να διαχέεται σε όλες τις διαδικασίες εφαρμογής του ψηφίσματος του ΠΟΥ καθώς και σε όλες τις εργασίες του ΠΟΥ για την υγεία γενικότερα", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.