Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θεμιστοκλέους και Θεοδωρίδου καθησυχαστικοί ως προς τα επόμενα στάδια του εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θεμιστοκλέους και Θεοδωρίδου καθησυχαστικοί ως προς τα επόμενα στάδια του εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τις προκλήσεις της διαδικασίας εμβολιασμού COVID-19 στην Ελλάδα και ζητήματα που ενδιαφέρουν ειδικά τους χρόνιους ασθενείς, μίλησαν οι Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τις προκλήσεις της διαδικασίας εμβολιασμού COVID-19 στην Ελλάδα και ζητήματα που ενδιαφέρουν ειδικά τους χρόνιους ασθενείς, μίλησαν ο Γεν. Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς», που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί συνολικά 200.000 πολίτες και έχουν προγραμματιστεί 650.000 ραντεβού, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των χρόνιων ασθενών, επισήμανε ότι θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα βάσει της προτεραιοποίησης που έχει υποδείξει η Εθνική Επιτροπή και σε συνάρτηση με το απόθεμα των δόσεων.

Επίσης, σημείωσε ότι οι φροντιστές θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα αλλά σε επόμενο στάδιο, καθώς όσο υπάρχει περιορισμένος αριθμός δόσεων θα πρέπει να προηγηθούν οι ίδιοι οι χρόνιοι ασθενείς, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι των νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.500 κατοίκων θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα σε κάθε κοινότητα. Τέλος, ανέφερε ότι η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στη διενέργεια εμβολιασμού σε σωφρονιστικά καταστήματα και κέντρα κράτησης μεταναστών, όπου ο συγχρωτισμός απειλεί τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι τόσο τα εμβόλια mRNA, όσο και η τεχνολογία ζώντος στελέχους ενδείκνυνται για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, καθώς στη δεύτερη περίπτωση ο ιός είναι αδρανοποιημένος και δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αναφορικά με τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστική, καθώς δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ούτε και της Οξφόρδης για το οποίο αναμένεται η έγκριση από τον E.M.A. Σχετικά με την προτεραιοποίηση, ανέφερε ότι θα προηγηθούν άτομα με μεταμόσχευση, σε χημειοθεραπεία και σε ανοσοκαταστολή, ωστόσο σημείωσε ότι η ιεράρχηση θα επικαιροποιείται ανάλογα με τα δεδομένα, την προσέλευση των πολιτών και τη διαθεσιμότητα αποθεμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών για την υπεύθυνη ενημέρωση των ατόμων που ζουν με χρόνιες παθήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον άνω των 4.000 συμμετεχόντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κικίλιας: Η διάθεση εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις

Σήμερα η τακτική ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια, για τις εξελίξεις της πανδημίας

Θεμιστοκλέους: Ξεπερνάμε καθημερινά τους 7000 εμβολιασμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η διαχείριση της πανδημίας είναι θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Η πανδημία και η διαχείρισή της αποτελεί θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό. Η Ένωση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κάλεσε σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να δείξουμε στους πολίτες ότι απέναντι στις τραγικές απώλειες της πανδημίας και τα κοινωνικά οικονομικά επακόλουθα, είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.», δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που πραγματοποίησε σήμερα (26/11) η Ένωση με θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία».

ΕΣΑμεΑ: Σύναψη Μνημονίου συνεργασίας με το δήμο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του Προσβάσιμου Τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Webinar 8 Δεκεμβρίου με θέμα την Ψωρίαση και το Μεταβολικό Σύνδρομο

Ψωρίαση: Καλεσμένες ομιλήτριες στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Επιδέρμια είναι η κα. Ευτέρπη Ζαφειρίου (Επίκουρη Καθηγήτρια Δερματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και η κα. Βαρβάρα Συμεωνίδου (Βιολόγος – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedSc).

Ι. Βαρδακαστάνης για την εφαρμογή της Σύμβασης ΟΗΕ και της νέας ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Στο συνέδριο έλαβαν επίσης μέρος ο Janez Cigler Kralj, υπουργός Εργασίας και Ίσων Ευκαιριών Σλοβενίας, η Helena Dalli, Ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα ΕΕ, αξιωματούχοι της ΕΕ καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία. 

Κ.Ε.Φ.Ι.: Συμπτώματα & τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του Καρκίνου του Παγκρέατος

Κ.Ε.Φ.Ι.: Σκοπός της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα συμπτώματα που πρέπει να οδηγούν άμεσα τον ασθενή να επισκεφθεί τον γιατρό του, καθώς και η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης της νόσου.

Τέλος στις συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις στα ΚΕΠΑ

ΑμεΑ: «O Κανονισμός των ΚΕΠΑ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και συμπεριλαμβάνεται σαν έργο και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία», τονίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

Καρκίνος του Πνεύμονα: Η βιωσιμότητα για τον καρκίνο του πνεύμονα φθάνει στους 9 στους 10 αν διαγνωστούν εγκαίρως, ενώ αντιθέτως αν η διάγνωση καθυστερήσει (στάδιο ΙV) η επιβίωση είναι 1 στους 10, σύμφωνα με την κα. Έλενα Λινάρδου, Παθολόγο Ογκολόγο,  Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC και Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ.

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Η αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας Πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών: Υπό τον τίτλο «Μία Δεκαετία Διεκδικήσεων: Το Όραμα, Οι Προκλήσεις και τα Επόμενα Βήματα», το 10ο επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών ανέδειξε την ανάγκη αλλά και την αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας των Πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.