Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θεμιστοκλέους και Θεοδωρίδου καθησυχαστικοί ως προς τα επόμενα στάδια του εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θεμιστοκλέους και Θεοδωρίδου καθησυχαστικοί ως προς τα επόμενα στάδια του εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τις προκλήσεις της διαδικασίας εμβολιασμού COVID-19 στην Ελλάδα και ζητήματα που ενδιαφέρουν ειδικά τους χρόνιους ασθενείς, μίλησαν οι Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τις προκλήσεις της διαδικασίας εμβολιασμού COVID-19 στην Ελλάδα και ζητήματα που ενδιαφέρουν ειδικά τους χρόνιους ασθενείς, μίλησαν ο Γεν. Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς», που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί συνολικά 200.000 πολίτες και έχουν προγραμματιστεί 650.000 ραντεβού, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα εισαχθούν στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των χρόνιων ασθενών, επισήμανε ότι θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα βάσει της προτεραιοποίησης που έχει υποδείξει η Εθνική Επιτροπή και σε συνάρτηση με το απόθεμα των δόσεων.

Επίσης, σημείωσε ότι οι φροντιστές θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα αλλά σε επόμενο στάδιο, καθώς όσο υπάρχει περιορισμένος αριθμός δόσεων θα πρέπει να προηγηθούν οι ίδιοι οι χρόνιοι ασθενείς, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι των νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.500 κατοίκων θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα σε κάθε κοινότητα. Τέλος, ανέφερε ότι η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στη διενέργεια εμβολιασμού σε σωφρονιστικά καταστήματα και κέντρα κράτησης μεταναστών, όπου ο συγχρωτισμός απειλεί τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι τόσο τα εμβόλια mRNA, όσο και η τεχνολογία ζώντος στελέχους ενδείκνυνται για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, καθώς στη δεύτερη περίπτωση ο ιός είναι αδρανοποιημένος και δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αναφορικά με τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστική, καθώς δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής, ούτε και της Οξφόρδης για το οποίο αναμένεται η έγκριση από τον E.M.A. Σχετικά με την προτεραιοποίηση, ανέφερε ότι θα προηγηθούν άτομα με μεταμόσχευση, σε χημειοθεραπεία και σε ανοσοκαταστολή, ωστόσο σημείωσε ότι η ιεράρχηση θα επικαιροποιείται ανάλογα με τα δεδομένα, την προσέλευση των πολιτών και τη διαθεσιμότητα αποθεμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών για την υπεύθυνη ενημέρωση των ατόμων που ζουν με χρόνιες παθήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον άνω των 4.000 συμμετεχόντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κικίλιας: Η διάθεση εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις

Σήμερα η τακτική ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια, για τις εξελίξεις της πανδημίας

Θεμιστοκλέους: Ξεπερνάμε καθημερινά τους 7000 εμβολιασμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας νευρολόγος εξυπηρετεί όλη την Χίο,Ψαρρά και Οινούσσες

Από το 2014 που ξεκίνησε το θέμα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό,το νοσοκομείο Χίου (Ψαρών και Οινουσσών) επιβαρύνθηκε επίσης, μεγάλοόγκο ασθενών, εκτός των νησιωτών. Θέλουμε να εστιάσουμε στην ειδικότητατου μοναδικού νευρολόγου που υπήρχε και υπάρχει, καθώς μας αφοράάμεσα λόγω πάθησης και γνωρίζοντας τον φόρτο εργασίας του νευρολόγου λόγω του μεγάλου φάσματος της νευρολογίας.

Μάθετε τι είναι οι ομάδες Balint

Οι ομάδες Balint, δημιουργήθηκαν από τον γιατρό Michael Balint, ο οποίος ασχολήθηκε με τη  σχέση γιατρού – ασθενούς, σ’ αυτόν οφείλεται η φράση «…στο επίκεντρο της ιατρικής υπάρχει πάντα η ανθρώπινη σχέση μεταξύ του ασθενούς και του γιατρού».

Ο μεγάλος αντίκτυπος της πανδημίας στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) διοργάνωσε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα» προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των πασχόντων και να τους παρέχει πάντα έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις και Ελληνική πραγματικότητα»

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων-Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ.- ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.), και υπό την αιγίδα της διοργανώνεται διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τα Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις, με θέμα: «Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις και Ελληνική πραγματικότητα. Νέες διαστάσεις-προκλήσεις, ευκαιρίες για συνέργεια» την Τετάρτη  24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17.00-19.00.

Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μη αποζημιούμενων φαρμάκων ζητά η Ένωση Ασθενών

Ένωση Ασθενών: Με παρέμβασή της προς το Υπουργείο Υγείας η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας, προτείνει τη τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν αποζημιώνονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Πραγματοποιήθηκε επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες»

Κ.Ε.Φ.Ι -Ημερίδα: Πραγματοποιήθηκε επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών πραγματοποίησε επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Κλινικές Μελέτες» την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Νέλλη Καψή, Δημοσιογράφος Υγείας, η οποία παρουσίασε το θέμα της ημερίδας και ανέφερε τις ποικίλες επιπτώσεις που είχε η πανδημία στην πορεία μεγάλου ποσοστού κλινικών μελετών.

Νέα εποχή στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 - Τα δεδομένα και οι σύγχρονες τεχνολογίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 με τίτλο: «Νέα εποχή στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 : Νεότερα Δεδομένα -  Σύγχρονες Τεχνολογίες», την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, που οργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων