Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Δέδες, τόνισε την σημασία ενός ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας σε μια ημερίδα που χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας συμμετείχε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19». Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικεντρώθηκε στην αξία του εμβολιασμού, ως μέσο πρόληψης κατά της πανδημίας, ζητώντας από τους πολίτες που ακόμα δεν εμβολιάστηκαν να το πράξουν άμεσα.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν:

  • ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας
  • ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης
  • ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Βασίλης Οικονόμου
  • η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη

Η ανάγκη ενός ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας

Την Ένωση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Δέδες. Ο κ. Δέδες τόνισε την ανάγκη ενός ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του οποίου απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων εταίρων, και πρωτίστως των ίδιων των ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τόνισε πως οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικών υγείας. Ως αναγνώριση αυτής της ανάγκης κατέθεσε πρόταση για δημιουργία στο Υπουργείο Υγείας αρμόδιας Διεύθυνσης με αρμοδιότητα την επικοινωνία με φορείς ασθενών αλλά και διαμεσολάβησης με φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασχολούνται με θέματα υγείας.

Τέλος τόνισε πως η κατανομή των σπάνιων πόρων, ιδίως σε περιόδους οικονομικής δυσκολίας απαιτούν ευρεία κοινωνική συναίνεση και συνυπευθυνότητα για τη διανομή τους, και αυτό  μπορεί να γίνει με τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής Υγείας και την θεσμική συμμετοχή των ασθενών μέσω των οργανωμένων σωματείων. Στο τέλος των ομιλιών παρέμβαση έκανε και η Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ. Βάσω Μαράκα. Την Ένωση στην ημερίδα εκπροσώπησαν και οι κ.κ. Δημήτρης Κοντοπίδης και Γιώργος Καλαμίτσης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θάνος Πλεύρης: Ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος, στα πλαίσια της έγκυρης πρόληψης

To μήνυμα της Ένωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Ιστών

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών στις 10 και 11 Νοεμβρίου

Ο Θάνος Πλεύρης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέδριο: Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση-Nέα δεδομένα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Το συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές» θα διενεργηθεί στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου.

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ "Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας"

Ένωση Ασθενών: Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Ετήσια Ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.