Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: O Χρήστος Βαράκης αναλαμβάνει νέος Διευθυντής

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: O Χρήστος Βαράκης αναλαμβάνει νέος Διευθυντής

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο Χρήστος Βαράκης είναι πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Α. Ελπίς και πρώην εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλωσορίζει τον Χρήστο Βαράκη στο δυναμικό της, ο οποίος αναλαμβάνει αρμοδιότητες Διευθυντή.

Ποιος είναι ο Χρήστος Βαράκης

Ο Χρήστος Βαράκης είναι πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Α. Ελπίς και πρώην εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ. Έχει σπουδές στο London School of Economics and London School of Hygiene and Tropical Medicine και επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Δημόσια Διοίκηση, με θέμα «Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδότηση της Ελληνικής Υγειονομικής Περιφέρειας». ‘Εχει διατελέσει Διευθυντής στον τομέα Υγείας στο Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Όπως δήλωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας: “Η δυναμική των στελεχών μας ενισχύεται με έναν αξιόλογο άνθρωπο και επιστήμονα, ο οποίος θα συνδράμει καθοριστικά με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην επίτευξη όλων των στόχων μας”.

Λίγα λόγια για την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

  • Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι η συνομοσπονδία άνω των 60 συλλόγων ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών.
  • Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019, με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, την ισότιμη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.
  • Από το Μάρτιο του 2020, η Ένωση είναι μέλος του European Patients Forum, της ευρωπαϊκής οργάνωσης-ομπρέλα των εθνικών και περιφερειακών συνομοσπονδιών ασθενών.
  • Η Ένωση Ασθένων Ελλάδας διεκδικεί τη θεσμοθέτηση του διακριτού ρόλου των ασθενών στο χώρο της υγείας, με δημοκρατικές διαδικασίες, τεκμηριωμένες προτάσεις και ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες.
  • Η πρόληψη και η δημόσια υγεία στο επίκεντρο: Η συνομοσπονδία υπηρετεί την υγεία αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης, της αγωγής και της προαγωγής υγείας και όχι αποκλειστικά της θεραπείας.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίδοση ευρημάτων μελέτης στον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας για εξορθολογισμό νοσοκομειακής δαπάνης

Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

Διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής φαρμακευτικής αγωγής και ειδών πρόσθετης περίθαλψης σε πυρόπληκτους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

ΕΣΑμεΑ: Το «πολιτοκεντρικό» μοντέλο που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός τα τελευταία χρόνια χαίρει της εκτίμησης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος, αναφέρει μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία σε ανακοίνωση της αναφορικά με την ίδρυση γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα.