Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ενημέρωση των γονέων για τον παιδικό Εμβολιασμό

Ενημέρωση των γονέων για τον παιδικό Εμβολιασμό

 

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών ΠόλεωνΠροαγωγής Υγείας και ο Δήμος Αιγάλεω, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα <Υγείας διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς ,ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα:”Η σπουδαιότητα ΠαιδικώνΕμβολιασμών”

Η κ. Διονυσία Σιγάλα ,Αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αιγάλεω, Συντονίστρια της Εκδήλωσης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόσο τους παραβρισκόμενους, καθώς και τον ομιλητή της εκδήλωσης Καλογερόπουλο Παιδίατρο.

kalogeropoulos_sigala

Καλογερόπουλος, τόνισε τη σπουδαιότητα των παιδικών εμβολιασμών για την προστασία τόσο των παιδιών όσο και του γενικότερου πληθυσμού από σοβαρά νοσήματα. Επεσήμανε δε, ότι ο εμβολιασμός είναι απόλυτα ασφαλής και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού όπως λανθασμένα πιστεύεται από ορισμένους γονείς. Ανέφερε ακόμη, ότι σύμφωνα με μελέτες, τα εμβολιασμένα παιδιά αποκτούν καλύτερη προστασία από τις λοιμώξεις  σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, ενώ τόνισε τη σημασία της απόκτησης αντισωμάτων μέσω της επαφής των παιδιών με τη φύση.

Τέλος, παρέθεσε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την ιστορία και την εξέλιξη των εμβολίων, τονίζοντας ότι χάρις σε αυτά, έχουν πλέον εκλείψει σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή ασθένειες. Το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να το παραγνωρίζουν οι γονείς και να φροντίζουν με τη συνεργασία και καθοδήγηση του παιδιάτρου για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Έτσι επιτυγχάνεται η διατήρηση του ποσοστού των εμβολιασμένων ατόμων σε υψηλό επίπεδο και ο πληθυσμός παραμένει προφυλαγμένος.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμυμώνη: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Ολοκληρώθηκε η 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τελευταίο φεστιβάλ του Connect your City σήμερα με την υποστήριξη από το "Άλμα Ζωής";

#WECONNECTATHENS: Σήμερα 21 Ιουνίου, Παρασκευή στις 18:00, οι εθελόντριες του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" θα είναι παρόντες στην κεντρική αγορά της Κυψέλης για το φεστιβάλ Connect your City, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

"Πολύ σημαντική η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών"

Β. Κούτσιανος: Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουτσιανός υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του αναπηρικού κινήματος και του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διαμόρφωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Close Icon