Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛΛΟΚ: 6ο Ετήσιο Συνέδριο,3-5 Φεβρουαρίου 2022 [φόρμα συμμετοχής]

ΕΛΛΟΚ: 6ο Ετήσιο Συνέδριο,3-5 Φεβρουαρίου 2022 [φόρμα συμμετοχής]

ΕΛΛΟΚ: Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο, θα εστιάσει στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τα οποία θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ διοργανώνει στις 3, 4 & 5 Φεβρουαρίου 2022, το 6ο Ετήσιο Συνέδριο της, έχοντας ως κεντρικό σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου και παρέχει την ευκαιρία ευρύτερης συζήτησης των θεμάτων που αφορούν τις πολιτικές για τον καρκίνο.

Το Συνέδριο, το οποίο μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια επιτυχούς διεξαγωγής του έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των μελών μας αλλά και της ογκολογικής κοινότητας της χώρας μας ως η κορυφαία ετήσια δράση της ΕΛΛΟΚ, στοχεύει να αποτελέσει και φέτος  την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ογκολογική περίθαλψη, που χρειαζόμαστε στη μετά-Covid-19 εποχή.

Υψηλής σημασίας προτεραιότητες για την ΕΛΛΟΚ αποτελούν, μέσω της υλοποίησης του Συνεδρίου, η διάχυση της γνώσης, η δικτύωση και ανάπτυξη της επικοινωνίας των μελών μας, η ενεργός συμμετοχή τους, η ενθάρρυνση στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, καθώς και η έγκυρη και άμεση πληροφόρηση του κοινού, των επαγγελματιών υγείας, των πολιτικών και πολιτειακών φορέων και των Μ.Μ.Ε.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο, θα εστιάσει στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τα οποία θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του προγράμματος θα περιλαμβάνει τις εξής Ενότητες:

  • Δύο χρόνια πανδημίας (Covid-HTA)
  • Eξατομικευμένη Ιατρική
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Κλείνουμε τα κενά στη φροντίδα του καρκίνου
  • Υπηρεσίες Υγείας & Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • Παρηγορητική & Ανακουφιστική Φροντίδα

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μετά το πέρας των οποίων θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση. Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου στη συζήτηση, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα στην ογκολογική περίθαλψη και προτάσεις για τη βελτίωσή τους, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών που εφαρμόζουν μέλη μας.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους περιορισμούς και τις υποδείξεις που επιβάλλει η πανδημία Covid-19, το φετινό 6ο Ετήσιο Συνέδριο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη, με διαδικτυακή συμμετοχή ομιλητών και συνέδρων.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ιστοτόπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛΛ.Ο.Κ. και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο για όλους κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας συμμετοχής που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛΛΟΚ: Διαδικτυακά μαθήματα Τσι Κονγκ για ασθενείς με Καρκίνο

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Ομάδας Εργασίας Σπάνιων Καρκίνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια Ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: To Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλής και αποτέλεσε εισήγηση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη θεσμοθετεί τη «φωνή των ασθενών» στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.