Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα: 80% αύξηση στη Γραμμή Ψυχολογική Υποστήριξη

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα: 80% αύξηση στη Γραμμή Ψυχολογική Υποστήριξη

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα: Το 80% άγγιξε η αύξηση των κλήσεων στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα λόγω COVID-19 το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2021 σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020.

Η μέση διάρκεια των κλήσεων ήταν στα 20 λεπτά ενώ οι κλήσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έφερε στην επιφάνεια την έντονη ανάγκη για σωστή ενημέρωση των ασθενών που κατοικούν εκτός της Αττικής αναδεικνύοντας τα ελλείματα που υπήρχαν και υπάρχουν στον τομέα της υγείας και της ενημέρωσης στην περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα, οι εξυπηρετούμενοι ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες σε ποσοστό 90% και κατά μέσο όρο 45 ετών.

Η τεράστια αύξηση των κλήσεων αφορούσε κυρίως ιατροφαρμακευτικά και νομικά ζητήματα. Αξιοσημείωτη ήταν η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού. Τα κύρια θέματα των κλήσεων ήταν τα εξής:

 43% των κλήσεων αφορούσαν αποκλειστικά θέματα ιατρικής και νομικής φροντίδας, όπως η αποτελεσματικότητα της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής σε σχέση με τον ιό , η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και η προστασία που προσφέρει στις ευπαθείς ομάδες. Αναδείχθηκε η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ασθενείς όχι μόνο στο να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό αλλά κυρίως στο να λάβουν απαντήσεις και να ενημερωθούν τόσο για τον τρόπο όσο και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

 32% των κλήσεων σχετίζονταν με θέματα ψυχικής υγείας όπως η έντονη εκδήλωση καταθλιπτικού συναισθήματος και αγχώδους διαταραχής, βγάζοντας στην επιφάνεια αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που ταλανίζουν εδώ και ένα έτος περίπου τον πληθυσμό.

 25% των κλήσεων αφορούσε εργασιακά ζητήματα, όπως η διαδικασία συνέχισης της χορήγησης ειδικής άδειας στις πλέον παραγωγικές ηλικίες των ενδιαφερομένων (40-45 ετών).

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210 8237302) θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00-16:00 πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες μέσω skype, συλλέγοντας όλα τα αιτήματα, τις ανησυχίες και τα παράπονα των ασθενών. Τα παραπάνω υποστηρίζονται από την ομαδική ψυχοθεραπεύτρια, την κα Αγγελική Αϊβάτογλου αλλά και την ομάδα εθελοντών ψυχολόγων -ψυχοθεραπευτών που με την ευγενική συμμετοχή τους συμβάλλουν όλο αυτό το διάστημα στην υποστήριξη όλο και περισσότερων μελών του συλλόγου. Την Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης το διάστημα Μαρτίου 2020- Μαρτίου 2021 υποστήριξε η εταιρεία Novartis.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Hellenic Health Care: Το νέο παιδί του ομίλου

Κούλουμα σε σκληρό lockdown - Ποια μέτρα είναι σε ισχύ, το ωράριο των καταστημάτων

Την απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των μαθητών προτείνει μελέτη του Χάρβαρντ ως ασφαλή έναντι της μετάδοσης του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυμώνη: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Αμυμώνη: Οι ωφελούμενοι στην Αμυμώνη είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες.

Ολοκληρώθηκε η 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Τρίπολη: Επισημάνθηκε η αυτοθυσία των νοσηλευτών όταν αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις και τονίστηκε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το τελευταίο φεστιβάλ του Connect your City σήμερα με την υποστήριξη από το "Άλμα Ζωής";

#WECONNECTATHENS: Σήμερα 21 Ιουνίου, Παρασκευή στις 18:00, οι εθελόντριες του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" θα είναι παρόντες στην κεντρική αγορά της Κυψέλης για το φεστιβάλ Connect your City, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

Close Icon