Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Η συνέχεια της καμπάνια για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Η συνέχεια της καμπάνια για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο

Η συνέχεια της καμπάνια ενημέρωσης για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ) από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Διακεκριμένοι επαγγελματίες συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σκοπός του οποίου είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση των ρευματοπαθών.           

  • Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ), LUPUS GR είναι η εξέλιξη της καμπάνιας LUPUS GR 2020. Η εν λόγω καμπάνια συμμετείχε στο EULAR CONGRESS 2020 με e-poster το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως.
  • Με τη δημιουργία ενός νέου concept που αποτελείται από Covers & Spot, δίνεται η δυνατότητα σε όσους σχετίζονται με τον ΣΕΛ να συμβάλουν εκ νέου στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, βοηθώντας έτσι στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου, καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο.                                                                                                                     

«Στο αρχικό projectLUPUS GR 2020 – ο ΣΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία του στον άνθρωπο. Τον πλησίαζε με σκοπό την εξοικείωση του με τον φόβο και ως εκ τούτου την εξομάλυνση.

Στο νέο concept – LUPUS GR – δημιουργήθηκε ένα σύμπαν με υλικά που αναμειγνύονται. Έτσι,το μέταλλο αντιπροσωπεύει το βάρος της νόσου, και το χαρτί, ως εύθραυστο υλικό την ίδια τη νόσο απ’ την οποία μπορεί να ξεφύγει ο άνθρωπος για να επιβιώσει», σημειώνει ο project leader της καμπάνιας κος Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

  • Όλοι οι επαγγελματίες και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην παραγωγή εθελοντικά.

Αθανασία Παππά Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

«Η παγκόσμια έρευνα και οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του World Lupus Federation, του Lupus Europe αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ζωτικής σημασίας αφενός μεν για να διασφαλιστεί ότι όλοι κατανοούν τον ΣΕΛ και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει ασθενείς, ιατρική κοινότητα, αρχές και ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας», δηλώνει η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κα Αθανασία Παππά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

80% η αύξηση των κλήσεων για Ψυχολογική Υποστήριξη της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

1ο βραβείο έλαβε η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ»

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ασθενών στην Ρώμη

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Διαμαρτυρία για το τέλος συνταγογράφησης ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ανησυχία για τη μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας για τους ανασφάλιστους

Live Webinar για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα και το ρόλο του γονέα στην αντιμετώπισή της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. : Οι δράσεις του Προγράμματος «Δικαίωμά μου»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώσε με επιτυχία την Παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος «Δικαίωμά μου» μέσω Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα διαδικτυακά, επιθυμώντας έτσι […]

ΕΛΕΑΝΑ :Διαχωρίζει την θέση της για το νομοσχέδιο στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΕΛΕΑΝΑ : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, διαχωρίζει την θέση της από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων, που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο !

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

ZeroStigma: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδας αναλαμβάνουν από κοινού δράση και πραγματοποιούν δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πολύτιμος συνεργάτης το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’.

Ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ : Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο».