Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το μήνυμα της για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης 2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το μήνυμα της για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης 2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το αίτημα για την υλοποίηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και του Προσωπικού Βοηθού, επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα, την 5η Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης μαζί με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις που τη στηρίζουν. Όπως αναφέρει σε σχετική της δημοσίευση: “Δέκα χρόνια πριν, το ENIL (European Network of Independent Living – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης) μαζί με το EDF (European Disability Forum), πέτυχαν τη θεσμοθέτηση της σημερινής ημέρας από την ΕΕ”.

“Η 5η Μάη, είναι ημέρα αφιερωμένη στην Ανεξάρτητη Διαβίωση που αποτελεί μια διαδικασία ενδυνάμωσης και χειραφέτησης, με ίσες ευκαιρίες, δικαιώματα και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, διεκδικούμε την πλήρη άρση όλων των φραγμών που περιορίζουν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα όπως προβλέπεται ρητά στο άρθρο 19 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και στο ελληνικό Σύνταγμα (Άρθρο 21), με τους όρους «αυτονομία» και «συμμετοχή»”, σημειώνει η ΕΣΑμεΑ και προσθέτει πως “Το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται για την υλοποίηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης, την αποϊδρυματοποίηση, την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην κοινότητα και την κοινωνική ζωή πέρα από οποιεσδήποτε συνθήκες επικρατούν. Η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο εμφανής κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID 19 με τον εγκλεισμό ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε ιδρύματα και κλειστές δομές”.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, σήμερα είναι απαραίτητη:

  • Η αντικατάσταση της ιδρυματικής περίθαλψης από υπηρεσίες υποστήριξης που βασίζονται στην κοινότητα
  • Η παρακολούθηση των υπηρεσιών υποστήριξης αναπηρίας για σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
  • Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τη διασφάλιση της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την υγεία
  • Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την καθολική εφαρμογή της υπηρεσίας του προσωπικού βοηθού σε όλη τη χώρα.

 

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα στηρίζουν όλα τα μέτρα που θα οδηγήσουν τα άτομα με αναπηρία στην αυτονομία και την ανεξαρτησία και θα συνεχίσουν ν΄ αγωνίζονται γι΄ αυτό, καταλήγει η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Λύση εδώ και τώρα για τα AμεΑ που απορρίπτει η εφαρμογή επιδότησης καυσίμων

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διεξαγωγή έρευνας για την απασχόληση ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Παρέμβαση στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την απουσία εκπροσώπησης ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Οι ομιλούσες βιβλιοθήκες τυφλών χρειάζονται στήριξη από την Πολιτεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

ΕΣΑμεΑ: Το «πολιτοκεντρικό» μοντέλο που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός τα τελευταία χρόνια χαίρει της εκτίμησης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος, αναφέρει μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία σε ανακοίνωση της αναφορικά με την ίδρυση γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα.