Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ι. Βαρδακαστάνη για θέματα αναπηρίας [vid]

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ι. Βαρδακαστάνη για θέματα αναπηρίας [vid]

Ε.Σ.Α.μεΑ.: O πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης την εβδομάδα που μας πέρασε, συμμετείχε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της ΕΟΚΕ

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου ο κ. Βαρδακαστάνης συνομίλησε με τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση Olivér Várhelyi, σχετικά με την ανάπτυξη των χωρών της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου: «Πριν από 25 χρόνια, η ΕΕ και οι νότιοι εταίροι μας υπέγραψαν τη συνθήκη της Βαρκελώνης ώστε να μετατρέψουν την περιοχή της Μεσογείου σε χώρο διαλόγου και συνεργασίας. Τώρα είναι καιρός να δράσουμε, και να προσφέρουμε στις γειτονικές μας χώρες την προοπτική που τους αξίζει», επεσήμανε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε για τη Στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, στο συνέδριο που οργάνωσαν από κοινού EDF, IDDC και η Διακομματική Ομάδα Ευρωβουλευτών για την αναπηρία. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την Ευρωβουλευτή της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και είχε τίτλο: «Συνάντηση υψηλού επιπέδου σχετικά με την πολιτική της ΕΕ για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στη διεθνή συνεργασία και την ανθρωπιστική δράση, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη, τον λόγο πήραν επίσης οι κ.κ. Helena Dalli, Επίτροπος ΕΕ της Ισότητας, Janez Lenarčič, Επίτροπος ΕΕ για Συνθήκες Κρίσης, Jutta Urpilainen, Επίτροπος ΕΕ για τις Διεθνείς Συνεργασίες, Eamon Gilmore, ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Idriss Maiga, πρόεδρος Africa Disability Forum, Ádám Kósa Ευρωβουλευτής, Setareki Seru Macanawai -Διευθυντής Pacific Disability Forum, κ.α.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ είπε στην ομιλία του: «Πρόσφατα δρομολογήθηκε η n;ea ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021- 2030. Ευχαριστούμε την Επίτροπο Dalli για την εναρκτήρια δήλωσή της και εκτιμούμε πολύ τα συναισθήματα που εκφράζονται όλο και περισσότερο προς την ισότητα και την ένταξη στην πολιτική της ΕΕ. Το EDF έχει ήδη δημοσιεύσει μια πρώτη αντίδραση στη στρατηγική στο σύνολό της και έχει ξεκινήσει μια βαθύτερη ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων που περιέχονται σε αυτήν. Το κεφάλαιο 6 της στρατηγικής αναφέρεται στην «Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία παγκοσμίως».

«Θέλουμε να καλωσορίσουμε και πάλι τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της για τη βελτίωση της ένταξης της αναπηρίας στις παγκόσμιες δραστηριότητες της ΕΕ, αλλά για να είμαστε πλήρως αποτελεσματικοί, πρέπει να τονίσουμε ότι οι αρχές της στρατηγικής πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε τομέα. Η στρατηγική από μόνη της δεν θα κάνει τη διαφορά στη ζωή των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ. Είναι ο σχεδιασμός, η φιλοδοξία και η εφαρμογή κάθε σημείου δράσης εντός της στρατηγικής που θα οδηγήσει σε απτή αλλαγή. Αυτό θα εξερευνήσουμε σήμερα. Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η στρατηγική όχι μόνο επιτυγχάνει, αλλά υπερβαίνει τις δεσμεύσεις της, και ξεκινάμε από σήμερα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα δήλωσε την 25η Μαρτίου ο κ. Βαρδακαστάνης για την  Επανάσταση του 1821 στα μέλη της Ολομέλειας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά διεύρυνση του προγράμματος εμβολιασμών με επιπλέον κατηγορίες

Η ΕΣΑμεΑ προειδοποιεί με κινητοποίηση ακόμα και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας

Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: 10 χρόνια από την εφαρμογή σε επίπεδο ΕΕ της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών από HOPEgenesis και Eurolife FFH

HOPEgenesis: Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF - της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών στις 18 Απριλίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υλοποιεί μία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με τη Χάρτα Δικαιωμάτων.

Δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Διαβήτη πως ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, τίθενται οι επιστημονικές προδιαγραφές για τη χορήγηση των θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που εμφανίζουν την πλέον επίπονη και κοστοβόρα επιπλοκή, το Διαβητικό Πόδι.

ΕΣΑμεΑ: Κοινοποίηση προτάσεων των ευρωπαίων με αναπηρία προς τον Κ. Χατζηδάκη

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τις προτάσεις του εθνικού και ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος επί του σχεδίου των Συμπερασμάτων της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κοινοποιεί με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, που θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Κοινωνικών Υποθέσεων όπου το Σχέδιο θα ψηφιστεί.

Απαράδεκτη η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών για τα διόδια στην Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί για πολλοστή φορά με ανοιχτή επιστολή τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή να πάρει θέση, να στηρίξει το αίτημά του για ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων κάθε οχήματος ατόμου με αναπηρία ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ την παρουσία αυτού στο όχημα.

Το τέλος του ΚΕΘΕΑ καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: Απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου.