Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ: Ζητά να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία.

Επιμένει η ΕΣΑμεΑ και ζητά για ακόμη μία φορά την προστασία της πολιτείας και να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν προσωπική διαφορά και ανεξαρτήτως αυτής. Το ίδιο αίτημα είχε τεθεί και παλαιότερα στον πρωθυπουργό και πιο συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου 2022. το αίτημα τους τότε απορροφήθηκε από την προσωπική διαφορά, κάτι που σημαίνει ότι κανένας από τους χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία δεν το πήραν. Κάτι που σημαίνει ότι η αδικία του νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζει να υπάρχει.


με την επιστολή της, η ΕΣΑμεΑ ζητά την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και μιλώντας προς τον υπουργό Εργασίας Κ.Χατζηδάκη, λέει να του δοθεί αύξηση της τάξεως του  7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτου προσωπικής διαφοράς, έχοντας πάντα κατά νου τη αύξηση των προϊόντων πρώτης ανάγκης αλλά και το γενικότερο κύμα ακρίβειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.  άλλωστε όπως υποστηρίζει το κόστος διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις είναι πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με τους υπολοίπους. Η επιστολή τους αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), όπως γνωρίζετε, αποτελεί την τριτοβάθμια κοινωνική και συνδικαλιστική οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας. Σας έχουμε θέσει επανειλημμένα, το αίτημα για να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν προσωπική διαφορά και ανεξαρτήτως αυτής. Το ίδιο αίτημα θέσαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό της χώρας στις 9 Νοεμβρίου 2022. Επανερχόμαστε σε εσάς με αυτό το αίτημα, διότι χιλιάδες συνταξιούχοι με αναπηρία δεν είδαν καμία αύξηση στη σύνταξή τους, επειδή αυτή απορροφήθηκε από την προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα, η σκληρή αδικία του νόμου Κατρούγκαλου να συνεχίζει να ισχύει. Ως εκ τούτου ζητάμε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να χορηγηθεί η αύξηση του 7,75% και στους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτου προσωπικής διαφοράς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή/και χρόνιας πάθησης. Ευελπιστώντας πως θα εξετάσετε άμεσα και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Αναστολή της κινητοποίησης της 6ης Φλεβάρη στο υπ. Μεταφορών λόγω θετικών εξελίξεων

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Μεταφορών αν δεν λυθεί το ζήτημα των διοδίων

ΕΣΑμεΑ: Συλλυπητήρια στον Ιωάννη Βαρδακαστάνη για τον θάνατο της μητέρας του

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη - Σταϊκούρα για αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα και άλλα οικονομικά θέματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο για τις σωτήριες αιμοδοσίες τους όλα αυτά τα χρόνια.

ΑγκαλιάΖΩ: Ενημερωνόμαστε για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο του Δέρματος

ΑγκαλιάΖΩ: Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου -ΑγκαλιάΖΩ σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Εσπερίδα με τίτλο «Ενημερωνόμαστε για το Μελάνωμα και τον Καρκίνο του Δέρματος», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 έως 20:30.

1ο Ελληνικό Φόρουμ για τον Καρκίνο: Πολιτικές, Έρευνες και Στρατηγικές Χρηματοδότησης | 1 – 2 Ιουλίου

1ο Ελληνικό Φόρουμ για τον Καρκίνο: Έχει ως στόχο την ανάδειξη των τρεχουσών προκλήσεων και ευκαιριών καλώντας σε έναν γόνιμο διάλογο εκπροσώπους της πολιτείας, δημοσίων φορέων υγείας και ερευνητικών ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ευρωεκλογές ΕΣΑμεΑ: Οδηγίες από το υπ. Εσωτερικών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ευρωεκλογές ΕΣΑμεΑ: Είναι δεδομένο ότι η Πολιτεία επιχειρεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες.

Close Icon