Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΑΠΟΘΑΙΜΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στον Πειραιά την Παρασκευή

ΑΠΟΘΑΙΜΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στον Πειραιά την Παρασκευή

ΑΠΟΘΑΙΜΑ: Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεχίζει την προσπάθεια για την ανανέωση και αύξηση των αποθεμάτων αίματος, μέσα από τη διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης σε κεντρικά σημεία υψηλού πολιτιστικού συμβολισμού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες που εκπροσωπούν με συνέπεια και ανιδιοτέλεια την κοινωνία των πολιτών. Κεντρικός στόχο αποτελεί η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα αποκτήσουν σταθερή αιμοδοσιακή συνείδηση, κάνοντας ένα ευχάριστο ξεκίνημα σε ένα χώρο ιδανικό να μετατρέψει τη διαδικασία της αιμοδοσίας σε μια όμορφη και θετική εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, πραγματοποιώντας δράση αιμοδοσίας για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά* (Φίλωνος 29, Πειραιάς), έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Πειραιά και των νοτίων προαστίων, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 10.00-14.00.

Την αιμοληψία θα διενεργήσει το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στον χώρο θα βρίσκονται εθελοντές, οι οποίοι θα παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και ενημέρωση στους εθελοντές αιμοδότες που θα επισκεφτούν τη δράση.

Αν θέλεις να συμβάλεις στη νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών αναγκών σε αίμα, υπάρχουν 3 τρόποι επικοινωνίας για τον προσδιορισμό ραντεβού:

Tηλεφωνικά στα 2132146716 και 726 (από Δευτέρα 20.11, 9.00-14.30)
Μέσω της εφαρμογής ‘’Δίνουμε Αίμα’’ (App Store, Google Play)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Νέας Προποντίδας

ΠΑΣΠΑΜΑ | Επιστημονική – Ενημερωτική Ημερίδα «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ & ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ»

Εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη αιμοδοσίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επιχορήγηση €2.200.903 εκ. για τη στήριξη Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Το Πρόγραμμα BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.