Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Απολογισμός της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Απολογισμός της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Απολογισμός της Διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών .

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών πραγματοποίησε Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30 με δυνατότητα ελεύθερης παρακολούθησης για το κοινό.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της κας Μαρίας Παγώνη, Αιματολόγου, Αιματολογική  – Λεμφωμάτων, Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΜΜΜΟ, Γ.Ν. «Ο Ευαγγελισμός», η οποία αναφέρθηκε στη σημασία των νέων θεραπειών και των νέων φαρμάκων.Ακολούθως, το λόγο έλαβε η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, η οποία ανέφερε ότι οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ραγδαίες και πλέον υπάρχουν μέλη του Συλλόγου που είχαν παλαιότερα ΧΜΛ και πλέον είναι ελεύθεροι νόσου. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών στοχεύει, όπως δήλωσε, σε ένα βιώσιμο σύστημα υγείας στην Ελλάδα που θα στηρίζει την καινοτομία και θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Η κα Αθανασία Σαμαρά, Υπεύθυνη Ομάδας Ασθενών με Αιματολογικά Νοσήματα Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, ανέφερε ότι ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών είναι ο πρώτος σύλλογος που έκανε Ομάδα Αιματολογικού Καρκίνου.Στη συνέχεια, η κα Ελένη Μπράτσου, Αιματολογική Ασθενής, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία για τη διάγνωση, τη χημειοθεραπεία και τη μετέπειτα εμπειρία της.Ο συμπροεδρεύων κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης στους αιματολογικούς πολίτες.

Ακολούθως, έλαβαν το λόγο οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ως εξής :

Η κα Μαρία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ., Α’ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε με απλά λόγια στα είδη της λευχαιμίας, στους τρόπους εκδήλωσης, διάγνωσης και επιλογής της θεραπείας. Τόνισε δε ότι έχουν ανακαλυφθεί τόσο στην ΟΜΛ όσο και στην ΟΧΛ πάνω από 20 υποτύποι και κατά συνέπεια νέες και ιδιαίτερες θεραπείες.

  • Η κα  Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, ανέφερε ότι στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα υπάρχουν πληθυσμιακές μελέτες προδιάθεσης, κατηγοριοποίηση των ασθενών ανάλογα τη διάγνωση και διαφορετικές θεραπείες. Το ΠΑΓΝΗ διαθέτει κατ’ οίκον νοσηλεία και συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (εφαρμογή MyPal)
  • Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στη διάκριση των λεμφωμάτων, στις προοπτικές τους και στις νέες θεραπείες που βελτίωσαν τα ποσοστά βιωσιμότητας.
  • Η κα Σωσάννα Δελήμπαση, Δ/ντρια Αιματολογικού Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος, αναφέρθηκε στη νέα MRD, στις τεχνικές ανίχνευσης, στα νοσήματα που η MRD είναι σημαντική.
  • Η κα Παναγιώτα Γιαννούλια, Ιατρός, Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α’, Αιματολογική Κλινική και ΜΜΜΟ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», τόνισε τη σημασία του γενετικού ελέγχου ως παράγοντα πρόγνωσης αλλά και θεραπείας, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές θεραπείες για τη ΧΛΛ. Πλέον, εγκαταλείπεται η χημειοθεραπεία και αντικαθίσταται από θεραπείες από το στόμα προσωποποιημένες βάσει των γενετικών εξετάσεων.
  • Ο κ. Ευάγγελος Τέρπος, Αιματολόγος, Καθηγητής Θεραπευτικής Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αναφέρθηκε στα συμπτώματα που έχει το Πολλαπλούν Μυέλωμα, στην αξία της ολόσωμης αξονικής τομογραφίας με χαμηλή δόση ακτινοβολίας καθώς και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μυελώματος που έγινε στην Αμερική. Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Μυελώματος θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2023 στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Ο κ. Γεράσιμος Πάγκαλης, Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής, Ιατρικό Αθηνών – Ψυχικού, έκανε ιστορική αναδρομή στη ΧΜΛ και στους τρόπους θεραπείας και τόνισε τη σημασία να βλέπουν οι γιατροί τις ανάγκες που έχει ο άρρωστος και όχι ως πρόκριση των θεραπειών πάνω στους αρρώστους.
  • Ο κ. Αργύρης Συμεωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικής Κλινικής, αναφέρθηκε στα είδη μεταμόσχευσης, στη σημασία της εμφύτευσης μοσχεύματος, καθώς και στη νόσο μοσχεύματος έναντι ξενιστή, ενώ επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι η αντιμετώπιση του  GVHD.

 

Η Διαδικτυακή Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε το διαδικτυακό κοινό, την ικανοποίηση όλων για την πολύ εποικοδομητική και σε θερμό κλίμα εκδήλωση καθώς και με το συγκινητικό μήνυμα ασθενούς.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ευχαριστεί θερμά τις φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιαίτερα τους αργυρούς μας χορηγούς Genesis Pharma, Sanofi, Janssen, Roche, Gilead καθώς και τους χορηγούς μας Bristol Mayers Squibb και AbbVie για την πολύτιμη υποστήριξή τους καθώς και τους διακεκριμένους επιστήμονες ιατρούς που μοιράστηκαν μαζί μας τις νέες εξελίξεις στις θεραπείες των αιματολογικών νοσημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Z. Γραμματόγλου στο Healthweb: Το δημόσιο σύστημα υγείας παραπαίει

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Συμμετοχή Κ.Ε.Φ.Ι. στο The Economist Impact Events

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Webinar με θέμα "Καρκίνος & σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης" από τον Κ.Ε.Φ.Ι.

Κ.Ε.Φ.Ι.: Aνάγκη πρόληψης και εμβολιασμού έναντι του HPV

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει τους φροντιστές των ογκολογικών ασθενών

Κ.Ε.Φ.Ι.: Συμπτώματα & τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του Καρκίνου του Παγκρέατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. : Οι δράσεις του Προγράμματος «Δικαίωμά μου»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώσε με επιτυχία την Παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος «Δικαίωμά μου» μέσω Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα διαδικτυακά, επιθυμώντας έτσι […]

ΕΛΕΑΝΑ :Διαχωρίζει την θέση της για το νομοσχέδιο στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΕΛΕΑΝΑ : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, διαχωρίζει την θέση της από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων, που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο !

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

ZeroStigma: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδας αναλαμβάνουν από κοινού δράση και πραγματοποιούν δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πολύτιμος συνεργάτης το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’.

Ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ : Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο».