Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα ζωής: Έρευνα σε σχέση με το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα,10 χρόνια μετά

Άλμα ζωής: Έρευνα σε σχέση με το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα,10 χρόνια μετά

Άλμα ζωής: Αν έχεις νοσήσει από καρκίνο μαστού πάρε μέρος στην έρευνα και μοιράσου τη δική σου εμπειρία,

Αν έχεις νοσήσει από καρκίνο μαστού πάρε μέρος στην έρευνα μας και μοιράσου τη δική σου εμπειρία, βοηθώντας την προσπάθειά μας για βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

Πληροφορίες για την ερευνητική μελέτη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LabHTA) του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην έρευνα με τίτλο:

«Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά»

H συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2014 και ανέδειξε σημαντικές πτυχές του φορτίου της νόσου στην Ελλάδα όπως η συναισθηματική επιβάρυνση και τη φύση των εμποδίων στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόσβαση των ασθενών σε φροντίδα υγείας. Η έρευνα κατέληξε στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, με σκοπό τη βελτίωση του «ταξιδιού» των γυναικών με καρκίνο του μαστού.
Δέκα χρόνια μετά, θα θέλαμε τη συμβολή κάθε γυναίκας άνω των 18 ετών που έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού από 1/1/2019 έως 30/6/2023 και τόσο η διάγνωση όσο και οι θεραπείες της έχουν γίνει στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική, για να μπορέσουμε να μελετήσουμε το «ταξίδι» της ασθενούς στην παρούσα φάση, να εντοπίσουμε διαφορές, βελτιώσεις ή προβλήματα σε σχέση με τις συνθήκες πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια και να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα προς όφελος κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας.


Η έρευνα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AstraZeneca και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Για τον λόγο αυτό Αν έχεις διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το διάστημα 1/1/2019 έως 30/6/2023 σε χρειαζόμαστε.

Συμπλήρωσε ανώνυμα το ερωτηματολόγιο που αντιστοιχεί στη δική σου εμπειρία ακολουθώντας ένα από τα παρακάτω link και βοήθησέ μας να αποτυπώσουμε το ταξίδι των γυναικών καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απολογισμός 2ου Συνεδρίου για τον καρκίνο μαστού από το Άλμα Ζωής

Πρόσκληση της Αρχαιρεσιακής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»

To «Άλμα Ζωής» στο Πανελλήνιο Συνέδριο "Mapping the Unknown in Oncology"

Άρχισε το 7ο πανελλήνιο συνέδριο επισκεπτών υγείας

Webinar από την κυρία Μιχαλοπούλου Παρασκευή την ημέρα καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανόηση και διαχείριση χρόνιων ασθενειών

Μια βασική πτυχή της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών είναι η κατανόηση της φύσης της πάθησης. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση του εαυτού του σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματά της, τους παράγοντες που προκαλούν και τις πιθανές επιπλοκές.