Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Αιμοδοσία: Δώσε αίμα δώσε ζωή

Αιμοδοσία: Δώσε αίμα δώσε ζωή

Εκτός από τον σωτήριο αντίκτυπό της, η αιμοδοσία έχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία του δότη. Είναι επίσης ένας τρόπος να ελέγξει κανείς τους δικούς του δείκτες υγείας και να προλάβει άσχημες εξελίξεις στην υγεία του.

Η αιμοδοσία είναι μια ανιδιοτελής πράξη που περιλαμβάνει την προσφορά ενός μέρους του εαυτού μας για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ατόμου που έχει ανάγκη. Είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να έχετε σημαντικό αντίκτυπο στην ευημερία των άλλων, όπως ακριβώς Όταν ένα άτομο δίνει αίμα, παρέχει έναν ζωτικό πόρο που είναι απαραίτητος για διάφορες ιατρικές θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές ασθένειες ( μεσογειακή αναιμία), τραυματισμούς ή ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν απώλεια αίματος, όπως 0 καρκίνος, σοβαρά  ατυχήματα , χαμηλός αιματοκρίτης κ.α.

Η πράξη της αιμοδοσίας παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη ασθενών που υποβάλλονται σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, μεταμοσχεύσεις οργάνων και θεραπεία για σοβαρά εγκαύματα. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές, ατυχήματα ή μαζικές απώλειες, η δωρεά αίματος μπορεί να σώσει άμεσα τη ζωή ανθρώπων, που, απροσδόκητα, η ζωή τους βρέθηκε σε κίνδυνο.

Η αιμοδοσία όχι μόνο σώζει ζωές, αλλά προάγει επίσης την κοινοτική αλληλεγγύη, τη συμπόνια και τις ανθρωπιστικές αξίες. Είναι ένας ισχυρός τρόπος για τα άτομα να δείξουν τη φροντίδα και το ενδιαφέρον τους για τους άλλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή τις πεποιθήσεις. Δίνοντας αίμα, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν απτή διαφορά στη ζωή των ασθενών και των αγαπημένων τους προσώπων που πηγαίνουν πολύ συχνά για μετάγγιση αίματος.

Εκτός από τον σωτήριο αντίκτυπό της, η αιμοδοσία έχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία του δότη. Η τακτική αιμοδοσία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην τόνωση της παραγωγής νέων αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης ένας τρόπος να ελέγξει κανείς τους δικούς του δείκτες υγείας και να προλάβει άσχημες εξελίξεις στην υγεία του.

Συνολικά, η αιμοδοσία είναι ένας ισχυρός και ουσιαστικός τρόπος για να ανταποδώσετε στην κοινότητα και να έχετε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Είναι μια απλή χειρονομία που μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στη ζωή όσων την  έχουν ανάγκη και, πραγματικά, είναι πάρα πολλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο SARS CoV-2 είναι ένας πολύ περίεργος ιός - Μελέτη του Δρα F. Perry Wilson της Ιατρικής Σχολής του Yale.

Όγκος Wilms: Καρκίνος νεφρού στα παιδιά

Επιφάνεια πυριτίου εξαλείφει τα σωματίδια ιού υπεύθυνου για αναπνευστικές ασθένειες

Καλύτερα αποτελέσματα με πρώιμες εξετάσεις υγρών σκλήρυνσης στην παιδιατρική σκλήρυνση κατά πλάκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

19 Μαΐου - 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Η ΕΕΚ παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη σε ασθενείς με κοιλιοκάκη και στο ευρύτερο κοινό. Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΚ επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

ΕΣΑμεΑ: Με εγκύκλιο που εκδόθηκε θεωρείται σκόπιμο να περιγραφούν με σύντομο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας της προφορικής εξέτασης των εξεταζόμενων υποψηφίων

Close Icon