Άποψη

Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης: Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια

Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης: Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια

Κλοπή μέρα μεσημέρι με σιγουριά και χωρίς κανένα φόβο μπροστά στα μάτια των περαστικών και της γειτονιάς που έχουν αγανακτήσει με όλο αυτό το χάλι στην περιοχή μας. Κλοπές, ναρκωτικά, όπλα, παραβατικότητα και σκουπίδια υποβαθμίζουν τις αξίες αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τελευταία στο μενού έχουμε και ένοπλες ληστείες. Αυτά όλα είναι καθημερινά φαινόμενα που άλλοι τα συνήθισαν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, άλλοι παρατάνε τα υπάρχοντά τους και αλλάζουν περιοχή και άλλοι αντιδρούν και προσπαθούν να επιβιώσουν. Κάποιοι τα βάζουν με την αστυνομία νομίζοντας ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, άλλοι νομίζουν ότι φταίει ο Δήμαρχος.

Στην πραγματικότητα όμως και η αστυνομία και ο Δήμαρχος κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Τί να φταίει άραγε που η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται; Οι έλεγχοι και οι περιπολίες της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ορατοί και συνεχόμενοι. Έστω και μια φορά όλοι οι ναρκομανείς και παραβατικοί της περιοχής μας έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Το αποτέλεσμα όμως είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα έπρεπε. Την επομένη για να μην πω την ίδια μέρα, τα ίδια άτομα που οδηγούνται στην δικαιοσύνη, είναι ελεύθερα. Άξιο απορίας είναι ποιος τελικά κάνει σωστά τη δουλειά του και ποιος όχι.

  • Μέχρι στιγμής η παραβατικότητα έχει τον πρώτο λόγο και επιβιώνει όσο και αν προσπαθεί η αστυνομία και οι πολίτες να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδρομή και την τιμωρία της παραβατικότητας, δεν ξέρω όμως ποιόν και πού; Απ΄ότι φαίνεται συλλαμβάνεται ο παραβάτης και φτάνει μέχρι τη δικαιοσύνη, από κεί και πέρα τί γίνεται; Θέματα που παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα ψάχνονται περισσότερο και κάποια απ΄αυτά λύνονται.

Η παραβατικότητα της Δυτικής Αττικής έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις χωρίς αποτέλεσμα και όλοι θεωρούν ότι φταίνε τα σώματα ασφαλείας που είναι στη πρώτη γραμμή. Ναρκομανείς που είναι ασθενείς με εξάρτηση και κλέβουν για να εξασφαλίσουν τη δόση τους συλλαμβάνονται και πάνε στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν αντί να τους πάνε για υποχρεωτική απεξάρτηση και στο τέλος τους διώχνουν. Από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής καταφθάνουν στον τόπο μας σωρεία παραβατικών ατόμων τα οποία τελικά ή έχουν βρει άσυλο στην περιοχή μας ή πρόσφορο έδαφος για τις ορέξεις τους με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται συνεχώς η ζωή των κατοίκων οι οποίοι τελικά σιγά σιγά με διάφορους τρόπους απομακρύνονται. Το καμπανάκι λοιπόν χτυπάει δυνατά και κατ’ επανάληψιν για την κεντρική εξουσία η οποία από λόγια για την περιοχή μας μοιάζει με τον Μανώλη που όπως λέει ο θυμόσοφος λαός (ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια).

 

  • O εκδότης “Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ”, ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε απόγνωση τα ΑμΕΑ κόβεται η παροχή φαρμάκων

Η ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ θα αποθηκεύεται στο Gov.gr Wallet

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023

Χαμόγελο του Παιδιού: Απαντά στις καταγγελίες της Δόμνας Μιχαηλίδου

Θέσεις για συγγενείς ατόμων με αναπηρία

Γ. Ρεθυμνιωτάκης : Οι Μ.Κ.Ο. και τα εκατομμύριά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια (χωρίς τη θέληση μας) απώλεια ούρων σε βαθμό τέτοιο που να προκαλεί πρόβλημα υγιεινής (δερματίτιδες), ή πρόβλημα κοινωνικής αποδοχής (μυρωδιές, βρεγμένα ρούχα κ.λπ.) και πρόκειται για ένα σύμπτωμα, μία κλινική εκδήλωση και όχι για μία πάθηση.

Εξελίξεις στην ενδοσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων του πεπτικού

Αν και η λέξη “χώρος”, αυτόματα παραπέμπει τη σκέψη μας ή σε ένα γεωμετρικά καθορισμένο τόπο ή σε κάποιο χώρο-όρο της φυσικής επιστήμης, εδώ θα ασχοληθούμε με χώρους οι οποίοι βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα του ανθρωπίνου σώματος, στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι υπάρχουν δύο τέτοιοι “χώροι”, αλλά τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε και “τρίτος χώρος”

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.