Άποψη

Γεράσιμος Σιάσος: Εκλέχθηκε νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ

Γεράσιμος Σιάσος: Εκλέχθηκε νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ

Ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος είναι καθηγητής Καρδιολογίας. Έγινε το 2021 ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγωγής σε αυτή με πανελλήνιες εξετάσεις, τον Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» και τη Διδακτορική Διατριβή του από την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Γεράσιμος Σιάσος: Νέος πρύτανης στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΚΠΑ ορίστηκε ο Γεράσιμος Σιάσος, μετά από συμφωνία των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, μετά από έντονες διαβουλεύσεις, καθώς καμία ομάδα δεν είχε την πλειοψηφία, αποφασίστηκε νέος πρύτανης να είναι ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος από την Ιατρική Σχολή και οι τρεις αντιπρυτάνεις, όπως και ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος, να προέρχονται από την ομάδα του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη ο οποίος είχε εκλεγεί δεύτερος στις εκλογές του Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της 11ης Μαΐου έγιναν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα ταξινομικής ψηφοφορίας και εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι εξής καθηγητές:

  • Γεράσιμος Σιάσος, Σχολή Επιστημών Υγείας – (Η κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, επίσης, από την Ιατρική Σχολή, πήρε 10 λιγότερες ψήφους από τον κ. Σιάσο , αλλά δεν εξελέγη, καθώς από την κάθε σχολή εκλέγεται ένας)
  • Νίκος Θωμαΐδης, Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φιλοσοφική Σχολή
  • Δημήτρης Καινούργιος, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
  • Αθανασία Σμυρνιώτου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  • Σπύρος Βλαχόπουλος, Νομική Σχολή

Ποιος είναι ο Γεράσιμος Σιάσος

Ο 46χρονος Γεράσιμος Σιάσος είναι καθηγητής Καρδιολογίας. Έγινε το 2021 ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγωγής σε αυτή με πανελλήνιες εξετάσεις, τον Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» και τη Διδακτορική Διατριβή του από την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της καρδιολογίας στο ίδιο Νοσοκομείο. Ο κ. Σιάσος κατέχει, επίσης, Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης από το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γεράσιμος Σιάσος: Τι προσέχουμε για να μην μας προδώσει η καρδιά μας στο κρύο

Έξι καθηγήτριες του ΕΚΠΑ δίνουν διατροφικές συμβουλές για αύξηση του προσδόκιμου ζωής

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

ΕΚΠΑ: 10 συνήθειες για καλή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.