Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Άποψη

ΕΚΠΑ Αναβάθμιση ιδρύματος: Το όραμα που έγινε πράξη

ΕΚΠΑ Αναβάθμιση ιδρύματος:  Το όραμα που έγινε πράξη

Το πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο Αθηνών τόλμησε να κάνει εκμεταλλευτεί την ιδιότητα της διαδικτυακής εκπαίδευσης και να προχωρήσει σε μία καινοτομία που θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση.

Το πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ παίρνοντας παράδειγμα από πανεπιστήμια του εξωτερικού αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη επιστημονικών του παιδίων σε θετικά τμήματα προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την δύναμη του και να εξελίξει κι άλλο το μορφωτικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα που αναβάθμισε είναι:

Αγροτικής ανάπτυξης ,

Αγροδιατροφής και διαχείρισης φυσικών πόρων

Αεροδιαστημιακής επιστήμης και τεχνολογίας

Διαχείρισης λιμενών και Ναυτιλίας

Τεχνολόγων ψηφιακής Βιολογίας

Ψηφιακών μέσων και κινηματογράφου

Η ίδρυση των παραπάνω τμημάτων είναι πολύ καινοτόμα και εντάσσετε στον πολυετή σχεδιασμό επέκτασης και θεματικής ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών αλλά και της ερευνητικής δραστηριότητας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.  Παράλληλα τα αυτά τα  θεματικά πεδία καλύπτουν  τόσο τα κενά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο συνδέονται και άμεσα με εθνικές και διεθνείς πολιτικές στους τομείς της εφαρμοσμένης επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τα νέα Τμήματα στεγάζονται στο Συγκρότημα Ευρίπου, δηλαδή μέσω της ψηφιακής διαδικτυακής τεχνολογίας καταφέρνει να στεγάζετε στα ψαχνά Ευβοίας. (12 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας) και λειτουργεί υπό το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πρώτου Πανεπιστημίου της χώρας και στα πρώτα 200 Πανεπιστήμια μεταξύ 10.000 σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Συγκρότημα Ευρίπου είναι πολύ καλά εξοπλισμένο αφού διαθέτει  εξειδικευμένα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας,  εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη και εστιατόριο. Επίσης το θετικό είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις λεωφορειακές γραμμές σε Χαλκίδα και Αθήνα με αποτέλεσμα να μπορούν να το παρακολουθήσουν και άτομα εκτός Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο κείμενο που ακολουθεί (στόχοι, βασικά χαρακτηριστικά των Προγραμμάτων Σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων των νέων Τμημάτων, στοιχεία επικοινωνίας). Ακόμα στόχος του πανεπιστημίου αποτελεί να καταφέρει να το κάνει το πρώτο καινοτόμο κέντρο εκπαίδευσης και γι αυτόν τον λόγο τόλμησε να προβεί στην καταβολή των 7.000 ευρώ ώστε να καταφέρει να το αναβαθμίσει με κάθε μέσο τελευταίας και εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Αυτά τα επιτεύγματα είναι πολύ σημαντικό να γίνονται και ελπίζουμε ότι από αυτή την κίνηση θα παραδειγματιστούν και θα αναβαθμίσουν τα προγράμματά τους κι άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ακολουθεί βίντεο με την πορεία του πανεπιστήμιου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός του Ιουνίου - Κανονικά οι πανελλαδικές

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ο ρόλος του οικονομικού προγραμματισμού ως προϋπόθεση για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυμώνη: Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

Αμυμώνη: Οι ωφελούμενοι στην Αμυμώνη είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες.

Ολοκληρώθηκε η 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Τρίπολη: Επισημάνθηκε η αυτοθυσία των νοσηλευτών όταν αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις και τονίστηκε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το τελευταίο φεστιβάλ του Connect your City σήμερα με την υποστήριξη από το "Άλμα Ζωής";

#WECONNECTATHENS: Σήμερα 21 Ιουνίου, Παρασκευή στις 18:00, οι εθελόντριες του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" θα είναι παρόντες στην κεντρική αγορά της Κυψέλης για το φεστιβάλ Connect your City, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

Close Icon