Άποψη

ΕΚΠΑ Αναβάθμιση ιδρύματος: Το όραμα που έγινε πράξη

ΕΚΠΑ Αναβάθμιση ιδρύματος:  Το όραμα που έγινε πράξη

Το πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο Αθηνών τόλμησε να κάνει εκμεταλλευτεί την ιδιότητα της διαδικτυακής εκπαίδευσης και να προχωρήσει σε μία καινοτομία που θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση.

Το πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ παίρνοντας παράδειγμα από πανεπιστήμια του εξωτερικού αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη επιστημονικών του παιδίων σε θετικά τμήματα προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την δύναμη του και να εξελίξει κι άλλο το μορφωτικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα που αναβάθμισε είναι:

Αγροτικής ανάπτυξης ,

Αγροδιατροφής και διαχείρισης φυσικών πόρων

Αεροδιαστημιακής επιστήμης και τεχνολογίας

Διαχείρισης λιμενών και Ναυτιλίας

Τεχνολόγων ψηφιακής Βιολογίας

Ψηφιακών μέσων και κινηματογράφου

Η ίδρυση των παραπάνω τμημάτων είναι πολύ καινοτόμα και εντάσσετε στον πολυετή σχεδιασμό επέκτασης και θεματικής ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών αλλά και της ερευνητικής δραστηριότητας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.  Παράλληλα τα αυτά τα  θεματικά πεδία καλύπτουν  τόσο τα κενά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο συνδέονται και άμεσα με εθνικές και διεθνείς πολιτικές στους τομείς της εφαρμοσμένης επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τα νέα Τμήματα στεγάζονται στο Συγκρότημα Ευρίπου, δηλαδή μέσω της ψηφιακής διαδικτυακής τεχνολογίας καταφέρνει να στεγάζετε στα ψαχνά Ευβοίας. (12 χλμ. βόρεια της Χαλκίδας) και λειτουργεί υπό το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πρώτου Πανεπιστημίου της χώρας και στα πρώτα 200 Πανεπιστήμια μεταξύ 10.000 σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Συγκρότημα Ευρίπου είναι πολύ καλά εξοπλισμένο αφού διαθέτει  εξειδικευμένα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας,  εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη και εστιατόριο. Επίσης το θετικό είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις λεωφορειακές γραμμές σε Χαλκίδα και Αθήνα με αποτέλεσμα να μπορούν να το παρακολουθήσουν και άτομα εκτός Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο κείμενο που ακολουθεί (στόχοι, βασικά χαρακτηριστικά των Προγραμμάτων Σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων των νέων Τμημάτων, στοιχεία επικοινωνίας). Ακόμα στόχος του πανεπιστημίου αποτελεί να καταφέρει να το κάνει το πρώτο καινοτόμο κέντρο εκπαίδευσης και γι αυτόν τον λόγο τόλμησε να προβεί στην καταβολή των 7.000 ευρώ ώστε να καταφέρει να το αναβαθμίσει με κάθε μέσο τελευταίας και εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Αυτά τα επιτεύγματα είναι πολύ σημαντικό να γίνονται και ελπίζουμε ότι από αυτή την κίνηση θα παραδειγματιστούν και θα αναβαθμίσουν τα προγράμματά τους κι άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ακολουθεί βίντεο με την πορεία του πανεπιστήμιου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός του Ιουνίου - Κανονικά οι πανελλαδικές

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ο ρόλος του οικονομικού προγραμματισμού ως προϋπόθεση για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αδιανόητες οι επικυρωμένες προτάσεις του υπ. Υγείας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: "Συμπερασματικά, αξιολογώντας όλες αυτές τις «καινοτόμες» προτάσεις καταλαβαίνουμε όλοι, ότι πάλι, η υγεία στη χώρα φτιάχνεται με τις τσέπες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσουν στη νομοθέτηση και να αποσύρουν από το υπό πρόταση σχέδιο νόμου ενός ακόμα δυσβάσταχτου πρόσθετου κόστους διαβίωσης στις ήδη υπερφορτωμένες πλάτες των πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ.

Εθνική Ημέρα ΑμεΑ: Παρουσίαση δημοσκόπησης στις 2/12 με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

Εθνική Ημέρα ΑμεΑ: Η έρευνα υλοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΣΑμεΑ από την εταιρεία GPO. Στόχος της είναι η διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. 

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι φιλόδοξοι στόχοι και ο άγνωστος σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας  

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο σχεδιασμός.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η διαχείριση της πανδημίας είναι θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Η πανδημία και η διαχείρισή της αποτελεί θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό. Η Ένωση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κάλεσε σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να δείξουμε στους πολίτες ότι απέναντι στις τραγικές απώλειες της πανδημίας και τα κοινωνικά οικονομικά επακόλουθα, είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.», δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που πραγματοποίησε σήμερα (26/11) η Ένωση με θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία».

ΕΣΑμεΑ: Σύναψη Μνημονίου συνεργασίας με το δήμο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του Προσβάσιμου Τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Webinar 8 Δεκεμβρίου με θέμα την Ψωρίαση και το Μεταβολικό Σύνδρομο

Ψωρίαση: Καλεσμένες ομιλήτριες στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Επιδέρμια είναι η κα. Ευτέρπη Ζαφειρίου (Επίκουρη Καθηγήτρια Δερματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και η κα. Βαρβάρα Συμεωνίδου (Βιολόγος – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedSc).

Ι. Βαρδακαστάνης για την εφαρμογή της Σύμβασης ΟΗΕ και της νέας ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Στο συνέδριο έλαβαν επίσης μέρος ο Janez Cigler Kralj, υπουργός Εργασίας και Ίσων Ευκαιριών Σλοβενίας, η Helena Dalli, Ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα ΕΕ, αξιωματούχοι της ΕΕ καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία.