Editorial

Καρκινοπαθείς ταλαιπωρία : Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ & Nοσοκομείων

Καρκινοπαθείς ταλαιπωρία :  Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στις ουρές των φαρμακείων του  ΕΟΠΥΥ & Nοσοκομείων

Ατελείωτη η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στις ουρές της ντροπής των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων .

Ανάμεσα στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που ταλαιπωρήθηκαν από την χιονοκαταιγίδα ήταν και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α. Οι καρκινοπαθείς αντί να βοηθιούνται από την πολιτεία στην θεραπεία τους και στην καθημερινότητά τους , ταλαιπωρούνται περισσότερο.Το υπουργείο Υγείας πριν λίγους μήνες σταμάτησε την χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων των καρκινοπαθών  από άλλα σημεία όπως παλαιότερα και πρέπει πλέον να πηγαίνουν οι ασθενείς στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να παίρνουν τα φάρμακα τους και να τα  πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να κάνουν  την  θεραπεία.

Φανταστείτε ,έναν καρκινοπαθή να είναι ανήμπορος και υποβασταζόμενος, να αναγκάζεται να πηγαίνει με ακραίες  καιρικές συνθήκες  ή ακόμα και με κανονικές να περιμένει επί ώρες στην ουρά του  νοσοκομείου για να λάβει  την θεραπεία του .Αλήθεια ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά, με τι ενσυναίσθηση αλλά και με ποιο  επαγγελματισμό. Μάλλον θα είναι οι ίδιοι  άνθρωποι που όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο για μία απλή εξέταση θέλουν να τους ανοίγουν όλοι την πόρτα ακόμα και όταν έχουν φύγει από τη θέση τους και ιδιωτεύουν.Μάλλον θα είναι οι ίδιοι που κεραυνοβολούν αυτούς που είναι στην κυβέρνηση όταν βρίσκονται  στην αντιπολίτευση. Έτσι χάνονται οι μάχες του αυτονόητου , της καθημερινότητας αλλά και οι ζωές των συνανθρώπων μας που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από την επάρατη νόσο.

  • Και για να μην ξεχνάνε ορισμένοι θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε,  μήπως και βοηθηθεί η μνήμη τους, τι έγινε με αυτούς που έκλεβαν και πουλούσαν τα φάρμακα των καρκινοπαθών στο νοσοκομείο ΛΑΙΚΟ ; Έχει προκύψει κανένα πόρισμα ή καμιά τιμωρία; Ή τρώνε τα κλεμμένα και ετοιμάζονται να καταλάβουν θέσεις ευθύνης για να συνεχίσουν;

 

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ: Ουρές στα φαρμακεία γιατί δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού́

Ο Απόστολος Βαλτάς στο healthweb: Σε υγειονομικά κέντρα μετατράπηκαν τα φαρμακεία

Παρασκήνιο: Ασαφές παραμένει το θέμα της χορήγησης των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο healthweb: Το 2022 δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο για την είσοδο νέων φαρμάκων στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Πανουσοπούλου : Προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ η αποζημίωση των νέων τεχνολογιών για τον Διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.