Πολιτική Υγείας

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης έναντι της λοίμωξης παράδειγμα για σχολεία

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης έναντι της λοίμωξης παράδειγμα για σχολεία

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Covid-19 CDC: Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσης, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές Η εφαρμογή πολλαπλών στρατηγικών απέτρεψε σχεδόν τη μηδενική μετάδοση της COVID-19 μεταξύ 7.173 κατασκηνωτών και μελών του προσωπικού που παρακολούθησαν εννέα κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, εννέα συνδεδεμένες κατασκηνώσεις συνεργάστηκαν με το CDC, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Αμερικανική Ένωση Κατασκηνώσεων καθώς και με κρατικά και τοπικά τμήματα για να σχεδιάσουν πρωτόκολλα ειδικά για τον δικό τους ιστότοπο.

Κάθε κατασκήνωση συνιστούσε εμβολιασμούς για όσους ήταν επιλέξιμοι, αλλά το 30% των συμμετεχόντων δεν ήταν επιλέξιμοι επειδή ήταν κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Και οι εννέα κατασκηνώσεις απαιτούσαν από τα μέλη του προσωπικού και τους κατασκηνωτές να καλυφθούν και να απομακρυνθούν σωματικά από οποιονδήποτε εκτός της στενής οικογένειάς τους για σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την άφιξη.

Οι συμμετέχοντες συμβουλεύτηκαν έντονα να καλύψουν το πρόσωπό τους με μάσκα και να ασκήσουν σωματική απόσταση όταν ταξίδευαν στην κατασκήνωση, ενώ οι κατασκηνωτές έπρεπε να υποβάλουν τουλάχιστον ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών από την άφιξή τους στην κατασκήνωση, σύμφωνα με τη μελέτη.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ημερών της κατασκήνωσής τους, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές εξετάστηκαν πολλές φορές για να αποκλειστεί η COVID-19, σημείωσαν οι ερευνητές.

Την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν οδηγίες λέγοντας ότι τα παιδιά στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις μπορούν να παραλείψουν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Τα παιδιά που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα θα πρέπει να φορούν μάσκες έξω όταν βρίσκονται σε πλήθη ή σε στενή επαφή με άλλους – και όταν είναι μέσα, και τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, λέει το CDC.

Τα μέλη του προσωπικού και οι κατασκηνωτές ήταν οργανωμένοι σε λοβούς: κάθε λοβός ήταν η ίδια καμπίνα όπου οι κάτοικοι αλληλεπιδρούσαν με τα άλλα μέλη τους χωρίς μάσκες ή φυσικές αποστάσεις, αλλά τελικά τα στρατόπεδα συγχωνεύτηκαν σε μεγαλύτερους λοβούς, όπου ένας λοβός εξελίχθηκε σε πολλαπλές καμπίνες.

Οι κατασκηνώσεις μεγιστοποίησαν σκόπιμα τις υπαίθριες δραστηριότητες για να περιορίσουν τη μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους, τις κλιμακωτές ώρες γευμάτων και χώρισαν τους κατασκηνωτές για φαγητό είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Η κλινική περίθαλψη, η κλήση ασθενών και η χορήγηση φαρμάκων ήταν επίσης κλιμακωτές. Οι ερευνητές βρήκαν ότι 21 άτομα βρέθηκαν θετικά από πάνω από 38.000 τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά 15 είχαν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Εντοπίστηκαν τρεις επιπλέον συμπτωματικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα θετικές περιπτώσεις και στις εννέα θέσεις χωρίς καμία δευτερογενή μετάδοση.

Αυτή η μελέτη έχει δύο σημαντικούς περιορισμούς: τα αρνητικά αποτελέσματα των δοκιμών που ήταν συμπτωματικά δεν τεκμηριώνονταν πάντα λόγω των προκλήσεων στελέχωσης στο ιατρείο.

Ο δεύτερος περιορισμός ήταν τα ελλιπή δεδομένα εμβολιασμού επειδή ένα στρατόπεδο δεν συγκέντρωσε την κατάσταση των διακοπών μεταξύ των κατασκηνωτών, οδηγώντας σε μια υποτίμηση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμού.

Η επικεφαλής επιστήμονας υγείας της έκθεσης, Dr. Sarah Lee, επικεφαλής της ομάδας του Healthy Schools Branch, Division of Population Health στο CDC, έγραψε πρόσφατα στο Fox News:

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Επιπλέον, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του κατάλληλου προσωπικού και των κατασκηνωτών, αυτές οι κατασκηνώσεις ήταν καλά προετοιμασμένες για την πρόληψη της COVID- 19.”

Η έρευνα σημείωσε ότι τα σχολεία και άλλα παρόμοια προγράμματα που σχετίζονται με τη νεολαία μπορεί να εφαρμόσουν παρόμοιες στρατηγικές για την πρόληψη της μετάδοσης της COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν αλώβητο

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις από Γεωργιάδη - Γεραπετρίτη

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.