Πολιτική Υγείας

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παραδίδει στον Μπάιντεν την ήττα της εντολής εμβολίου COVID-19

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παραδίδει στον Μπάιντεν την ήττα της εντολής εμβολίου COVID-19

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Η εντολή μπλοκαρίστηκε με 6-3 την Πέμπτη Η εντολή εμβολίου Μπάιντεν «δεν είναι ζήτημα ασφάλειας στο χώρο εργασίας»: Δρ. Siegel Ο Δρ Marc Siegel και ο πρώην εισαγγελέας των ΗΠΑ Andy McCarthy συζητούν τα επιχειρήματα του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις ομοσπονδιακές εντολές του προέδρου για εμβόλια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι φιλελεύθεροι σε όλη τη σφαίρα του Twitter αντέδρασαν με θυμό, επιθέσεις στους Ρεπουμπλικάνους και εκκλήσεις προς τους Δημοκρατικούς να συσκευάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου του Προέδρου Μπάιντεν σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέλεξε να παρατείνει και να βαθύνει τη δυστυχία της πανδημίας», έγραψε στο Twitter η ένωση κοινωνικής δικαιοσύνης Alliance For Justice ως απάντηση στην απόφαση 6-3 της Πέμπτης που μπλόκαρε την εντολή του Μπάιντεν.

“Ο κόσμος χρειάζεται πίσω τα δικαστήριά του. #ExpandtheCourt.” Πολλοί φιλελεύθεροι ειδήμονες και αρθρογράφοι προσπάθησαν να υποτιμήσουν τους μη εμβολιασμένους. «Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να παρατείνουν την πανδημία – να αρρωστήσουν και να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι – ώστε να μπορούν να κατηγορήσουν τον Μπάιντεν και να κερδίσουν τις εκλογές», έγραψε στο Twitter ο πρώην διευθυντής της DNC Comms και ο αντικαταστάτης του Ομπάμα Μπραντ Γούντχαουζ. “Και το Ανώτατο Δικαστήριο απλώς τους βοήθησε. Αίσχος”.

Ο πρώην σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, Ζακ Πετκανάς, κατηγόρησε το δικαστήριο για «παράταση της πανδημίας», ενώ άλλοι κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και κάλεσαν τον Μπάιντεν να δράσει.

Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε μικτές αποφάσεις σε δύο υποθέσεις που αμφισβητούν τις εντολές εμβολίου κατά της COVID-19 της διοίκησης Μπάιντεν, επιτρέποντας την έναρξη ισχύος της απαίτησης ορισμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενώ εμποδίζει την επιβολή εντολής για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Ο τελευταίος, ένας κανόνας της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, είπε ότι οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους έπρεπε να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις και να φορούν μάσκα.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δύο εντολές Mπάιντεν έναντι της covid-19 υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Aπαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού συνιστά ο Fauci στον Μπάιντεν

Υπέρ της στατηγικής Μπάιντεν έναντι της covid ορισμένα φιλελεύθερα ΜΜΕ των ΗΠΑ

Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε διαταγή του Τέξας κατά της εντολής Μπάιντεν να απαιτήσει από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με COVID στραγγίζουν τις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.