Πολιτική Υγείας

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παραδίδει στον Μπάιντεν την ήττα της εντολής εμβολίου COVID-19

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παραδίδει στον Μπάιντεν την ήττα της εντολής εμβολίου COVID-19

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Η εντολή μπλοκαρίστηκε με 6-3 την Πέμπτη Η εντολή εμβολίου Μπάιντεν «δεν είναι ζήτημα ασφάλειας στο χώρο εργασίας»: Δρ. Siegel Ο Δρ Marc Siegel και ο πρώην εισαγγελέας των ΗΠΑ Andy McCarthy συζητούν τα επιχειρήματα του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις ομοσπονδιακές εντολές του προέδρου για εμβόλια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι φιλελεύθεροι σε όλη τη σφαίρα του Twitter αντέδρασαν με θυμό, επιθέσεις στους Ρεπουμπλικάνους και εκκλήσεις προς τους Δημοκρατικούς να συσκευάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου του Προέδρου Μπάιντεν σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέλεξε να παρατείνει και να βαθύνει τη δυστυχία της πανδημίας», έγραψε στο Twitter η ένωση κοινωνικής δικαιοσύνης Alliance For Justice ως απάντηση στην απόφαση 6-3 της Πέμπτης που μπλόκαρε την εντολή του Μπάιντεν.

“Ο κόσμος χρειάζεται πίσω τα δικαστήριά του. #ExpandtheCourt.” Πολλοί φιλελεύθεροι ειδήμονες και αρθρογράφοι προσπάθησαν να υποτιμήσουν τους μη εμβολιασμένους. «Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να παρατείνουν την πανδημία – να αρρωστήσουν και να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι – ώστε να μπορούν να κατηγορήσουν τον Μπάιντεν και να κερδίσουν τις εκλογές», έγραψε στο Twitter ο πρώην διευθυντής της DNC Comms και ο αντικαταστάτης του Ομπάμα Μπραντ Γούντχαουζ. “Και το Ανώτατο Δικαστήριο απλώς τους βοήθησε. Αίσχος”.

Ο πρώην σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, Ζακ Πετκανάς, κατηγόρησε το δικαστήριο για «παράταση της πανδημίας», ενώ άλλοι κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και κάλεσαν τον Μπάιντεν να δράσει.

Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε μικτές αποφάσεις σε δύο υποθέσεις που αμφισβητούν τις εντολές εμβολίου κατά της COVID-19 της διοίκησης Μπάιντεν, επιτρέποντας την έναρξη ισχύος της απαίτησης ορισμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενώ εμποδίζει την επιβολή εντολής για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Ο τελευταίος, ένας κανόνας της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, είπε ότι οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους έπρεπε να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις και να φορούν μάσκα.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δύο εντολές Mπάιντεν έναντι της covid-19 υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Aπαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού συνιστά ο Fauci στον Μπάιντεν

Υπέρ της στατηγικής Μπάιντεν έναντι της covid ορισμένα φιλελεύθερα ΜΜΕ των ΗΠΑ

Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε διαταγή του Τέξας κατά της εντολής Μπάιντεν να απαιτήσει από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με COVID στραγγίζουν τις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική