Υποστήριξη Ασθενών

«Μαζί για το Παιδί» Ένωση: Εξοπλίζει τις Μονάδες Υγείας στον Έβρο με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό υλικό

«Μαζί για το Παιδί» Ένωση: Εξοπλίζει τις Μονάδες Υγείας στον Έβρο με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό υλικό

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor).

«Μαζί για το Παιδί» Ένωση: Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε στον ακριτικό Έβρο ενισχύοντας τις μονάδες υγείας της περιοχής για την εξυπηρέτηση των ιατρικών αναγκών του τοπικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» ενίσχυσε το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης με συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, και προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Δικαίων τροχήλατη αναρρόφηση και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor). Η δωρεά έγινε σε συνέχεια της περσινής της προσφοράς συμβάλλοντας στον  εκσυγχρονισμό της Μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εξυπηρετώντας τις ανάγκες 600.000 κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής.

«Μεγάλη ανάσα στο έργο μας», Μαριάνθη Σκορδαλλά, Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος & ΜΕΝΝ ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

H Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος & ΜΕΝΝ ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Μαριάνθη Σκορδαλλά σε δηλώσεις της τονίζει, «Το Μαζί για το Παιδί, αλλά και το σωματείο μέλος του ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» μας έχουν υποστηρίξει έμπρακτα. Οι χορηγίες είναι ανάσα μεγάλη  στο έργο μας. Φέτος το «Μαζί για το Παιδί» μας πρόσφερε μια συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών  ένα monitor.

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΠΓΝΑ είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο Κέντρο αναφοράς για νεογνά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Καλύπτει αποτελεσματικά και πλήρως όλα τα προβλήματα υγείας των νεογνών και ιδιαίτερα των προώρων με διάρκεια κύησης 23-37 εβδομάδων. Είναι ένα απομακρυσμένο Νοσοκομείο σε ιδιαίτερα νευραλγική θέση καθώς καλούμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες πληθυσμού της τάξης των 600.000 ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η κα Μαριάνθη Σκορδαλλά και συνέχισε λέγοντας «Η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται, τα σύγχρονα μηχανήματα παρέχουν αίσθηση ασφάλειας  Καταγράφουμε ετησίως  5.000 γεννήσεις και θέλουμε να μπορούμε ανταπεξέλθουμε όπου χρειαστεί, για να δώσουμε στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας από την πρώτη στιγμή της ζωής τους άμεσα τις απαραίτητες φροντίδες. Η στήριξή μας σε αυτό το σκοπό κάνει τέτοιες πράξεις σημαντικές. Το «Μαζί για το Παιδί» και η «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» είναι δίπλα μας».

Κέντρο Υγείας Δικαίων

Παράλληλα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  έκανε δωρεά τροχήλατης αναρρόφησης στο Κέντρο Υγείας Δικαίων που εξυπηρετεί πληθυσμό 8.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Συμπληρωματικά προσφέρθηκε υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου.

«Προσφορά ζωής», Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης, Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων

Προσφορά ζωής χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης Νοσηλευτής Τ.Ε Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων, το μηχάνημα  τροχήλατης αναρρόφησης που δόθηκε από το Μαζί για το Παιδί.

Ο κ. Σιαφκαλόζης χαρτογραφώντας τις συνθήκες τόνισε πως η προσφορά του συγκεκριμένου μηχανήματος δίνει άλλη «πνοή» στο κέντρο αφού εξυπηρετούνται δεκάδες άνθρωποι.

«Πολλά παιδιά θα χρειαστεί να μπουν σε διαδικασία αναρρόφησης ειδικά τον χειμώνα. Μετά από την προσφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στο Κέντρο Υγείας Δικαίων νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια, τόσο εμείς όσο και οι δεκάδες οικογένειες της περιοχής.  Για τους ανθρώπους που μένουν εδώ η δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος αποτελεί ασπίδα υγείας για εκείνους και τις οικογένειές τους. Η περιοχή έχει 20 χωριά περίπου και ο μέσος όρος των παιδιών ανά χωριό είναι 20 με 30 (αναφέρομαι από νήπια έως τους εφήβους)», λέει  ο κ. Σιαφκαλόζης και συνεχίζει, «το ανάλογο μηχάνημα που υπήρχε στο κέντρο υγείας μας, χωρίς υπερβολή ήταν πεπαλαιωμένο. Τώρα πια μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά των παιδιών μας με μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας».

«Το Μαζί για το Παιδί προασπίζει το δικαίωμα μας στην Υγεία», συμπληρώνει ο κ. Σιαφκαλόζης  και συνεχίζει: «Τι κάνει την προσφορά του «Μαζί για το Παιδί» ιδιαίτερης σημασίας για εμάς; Μα ότι με ένα μηχάνημα που εξοπλιστήκαμε νιώθουμε πιο ασφαλείς.  Όπως είπα η περιοχή είναι γερασμένη, οι νέοι φεύγουν καθώς δεν καλύπτονται βασικές ανάγκες στον τομέα της Υγείας, δεν υπάρχει ασθενοφόρο και το πιο κοντινό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου απέχει 2 ώρες από εμάς. Οπότε, αν καλέσουμε το ΕΚΑΒ και δεν έχει κάποιο άλλο δρομολόγιο χρειάζεται 2 ώρες να έρθει σε εμάς και 2 ώρες να φύγει.

Το «Μαζί για το Παιδί» με την κίνησή του αυτή δείχνει ότι δεν είμαστε το τελευταίο χωριό της Ελλάδας, αλλά ότι μας υπολογίζουν και προασπίζουν το δικαίωμα που έχουμε και εμείς στον τομέα της Υγείας.  Συμπληρωματικά  μας προσφέρθηκε υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου. Και εμείς ερχόμαστε σε επαφή με θετικά κρούσματα. Και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί, ειδικά με την μεταδοτικότητα του ιού, αν δεν είχαμε και αυτή τη δωρεά», είπε μεταξύ άλλων ο Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων.»

Ίσες ευκαιρίες

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στήριξε τις ακριτικές μονάδες Υγείας της χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Θερμές Ευχαριστίες

Θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς του παραπάνω δύσκολου εγχειρήματος στη Servier Hellas   για τη δωρεά της τροχήλατης αναρρόφησης και το Trafigura Foundation για το υγειονομικό υλικό Covid-19,  που χάρις σε αυτούς δώσαμε όλοι μαζί «ανάσα» στην πιο ακριτική περιοχή της χώρας μας, στον νευραλγικό τομέα της υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει το «Μαζί για το Παιδί»

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Δωρεά ιατρικών μηχανημάτων από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

77χρονος συνταξιούχος χάρισε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο σε μια γενναία πράξη αλληλεγγύης και όχι μόνο

Πληρώνει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου ενώ ο ίδιο ζει με τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του, δείχνοντάς μας με τον τρόπο ζωής το μεγαλείο της ψυχής του.

Γερμανική κλινική βοηθά ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν με μακρά covid-19

"Αυτό δεν υπάρχει ακόμη σε πολλές άλλες χώρες", δήλωσε ο Frommhold. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα πάσχουν από μακροχρόνια COVID-19, εν μέρει επειδή η κατάσταση δεν έχει ακόμη καθοριστεί με σαφήνεια. Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από το ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που αναφέρουν οι ασθενείς.

Η Αγγελοπούλου δίπλα στος ασθενεις με δωρεά 18 κινητών κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ανέλαβε η Επιτροπή για να θωρακιστεί η ελληνική κοινωνία εναντίον της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη της έρευνας για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, βασισμένου στα Τ-λεμφοκύτταρα, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

ΟΙ κ.κ. Μαρινάκης, Φράγκου και η εταιρεία ΙΟΝ στο πλευρό των ασθενών με δωρεά 12 κλινών ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους δωρητές, καθώς, όπως τόνισε, «εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και κρίσης, στήριξαν και βοήθησαν εμπράκτως, και το βλέπετε σήμερα μπροστά σας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με ψωρίαση – Δείτε που

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, με αφορμή τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας και με επίκεντρο πάντα τον ασθενή, εκπόνησε νέο πρόγραμμα με στόχο την έγκυρη ενημέρωση όλων για τις νόσους και τις θεραπευτικές επιλογές που έχουν. Συγκεκριμένα, υλοποιεί το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Οne to Οne όπου εξειδικευμένοι […]

Νέα τεστ ανίχνευσης σε ασθενείς με Covid-19 για την ταχύτητα ανάπτυξης αντισωμάτων

Υπό ανάπτυξη νέα τεστ για τον κοροναϊό -Θα αποκαλύπτουν την πραγματική κλίμακα εξάπλωσης του ιού Νοσοκόμα με στολή προφύλαξης για τον κοροναϊό Τα σημερινά τεστ που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του κοροναϊού, είναι ασφαλώς πολύτιμα, αλλά δεν είναι επαρκή για να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της εξάπλωσης του πανδημικού κοροναϊού στον πληθυσμό. Για να γίνει […]