Υποστήριξη Ασθενών

Γιάννης Μανουσάκης Τήλος: Ήθελε τα χρήματα που μάζεψε από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στον χώρο της υγείας

Γιάννης Μανουσάκης Τήλος: Ήθελε τα χρήματα που μάζεψε από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στον χώρο της υγείας

Πληρώνει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου ενώ ο ίδιο ζει με τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του, δείχνοντάς μας με τον τρόπο ζωής το μεγαλείο της ψυχής του.

Γιάννης Μανουσάκης Τήλος: Η γενναιόδωρη πράξη του κου Γιάννη Μανουσάκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Ο 77χρονος συνταξιούχος είναι γεμάτος ανιδιοτελή αγάπη και την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους γύρω του χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, πράγμα σπάνιο. Ο ίδιος αποφάσισε να χαρίσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Η Ροδιακή παρουσιάζει την ξεχωριστή του ιστορία «με μια βαθιά υπόκλιση, για το μεγαλείο του, για την καρδιά του τη μεγάλη, για τον συγκινητικό τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί», όπως αναφέρεται. Το έργο του όμως δεν σταμάτησε εκεί• εκτός από την κίνηση προς το Ορφανοτροφείο, προσέφερε 6.700 ευρώ για την αγορά εξαρτήματος, ενώ με 37.400 ευρώ αγοράστηκαν δύο κρεβάτια εντατικής με όλον τον εξοπλισμό για το νοσοκομείο της Ρόδου. Την αλληλεγγύη την έχει στο αίμα του, όπως εξηγεί.

Μάλιστα δηλώνει: «Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στον χώρο της υγείας». Επίσης, σχεδιάζει να προσφέρει άλλα 10.000 ευρώ από τις οικονομίες του στην Τήλο, καθώς όπως σχολιάζει «εδώ με το παραμικρό τους στέλνουν στη Ρόδο, για θέματα υγείας».

Οι μεγάλες αυτές πράξεις συνοδεύονται από δεκάδες μικρές καθημερινές, που ο κόσμος του νησιού γνωρίζει ότι ο συνταξιούχος ναυτικός κάνει διαρκώς. Πληρώνει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου ενώ ο ίδιο ζει με τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του, δείχνοντάς μας με τον τρόπο ζωής το μεγαλείο της ψυχής του.

Περιγράφοντας ο ίδιος στη Ροδιακή την απόφαση και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αναφέρει: «Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη, να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Δωρεές στην ανάπτυξη έρευνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»

Ιατρικός εξοπλισμός: Οι δωρεές των ιδιωτών δεν έχουν παραδοθεί στα δημόσια νοσοκομεία;

Δωρεές στο ΕΣΥ για την υγεία των ασθενών στην Ελλάδα εν καιρώ πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας επί του νομοσχεδίου για την υγεία

Εξαίρεση ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω από την καταβολή ποσού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τους φαρμακοποιούς (άρθρο 48).

Γερμανική κλινική βοηθά ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν με μακρά covid-19

"Αυτό δεν υπάρχει ακόμη σε πολλές άλλες χώρες", δήλωσε ο Frommhold. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα πάσχουν από μακροχρόνια COVID-19, εν μέρει επειδή η κατάσταση δεν έχει ακόμη καθοριστεί με σαφήνεια. Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από το ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που αναφέρουν οι ασθενείς.

Η Αγγελοπούλου δίπλα στος ασθενεις με δωρεά 18 κινητών κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ανέλαβε η Επιτροπή για να θωρακιστεί η ελληνική κοινωνία εναντίον της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη της έρευνας για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, βασισμένου στα Τ-λεμφοκύτταρα, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί "αγκαλιάζει" τα παιδιά του ακριτικού Έβρου

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor).

ΟΙ κ.κ. Μαρινάκης, Φράγκου και η εταιρεία ΙΟΝ στο πλευρό των ασθενών με δωρεά 12 κλινών ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους δωρητές, καθώς, όπως τόνισε, «εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και κρίσης, στήριξαν και βοήθησαν εμπράκτως, και το βλέπετε σήμερα μπροστά σας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με ψωρίαση – Δείτε που

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, με αφορμή τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας και με επίκεντρο πάντα τον ασθενή, εκπόνησε νέο πρόγραμμα με στόχο την έγκυρη ενημέρωση όλων για τις νόσους και τις θεραπευτικές επιλογές που έχουν. Συγκεκριμένα, υλοποιεί το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Οne to Οne όπου εξειδικευμένοι […]