Top News

Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι

Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας την διήμερη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ο οποίος φθάνει συνοδεία της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, σήμερα το μεσημέρι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15:30. Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τη σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέχεια του ευρωπαϊκού διαλόγου που ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί να ανοίξει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μακρόν θα συζητήσουν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ αλλά και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα για εμβάθυνση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΕ και για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στον Γάλλο Πρόεδρο το ενδεχόμενο της εξόδου του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, επιδιώκοντας τη στήριξη του Παρισιού σε ένα τέτοιο σενάριο.

Το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 13:30 με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα συνεχιστεί με συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνουν ομιλίες από τον Λόφο της Πνύκας, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχουν συνάντηση και συζήτηση με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]