Top News

Αμοιβές της … πλάκας σε οικογενειακούς γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ

Αμοιβές της … πλάκας σε οικογενειακούς γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ

Η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για 3.000 συμβάσεις οικογενειακών γιατρών έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους των γενικών γιατρών. Και αυτό γιατί στην κάστα των γιατρών (γενικών αλλά και παθολόγων) η αμοιβή που προτείνει ο οργανισμός και ανέρχεται σε  …0,71 ευρώ για τον κάθε ασθενή όχι μόνο υποβαθμίζει τον κλάδο αλλά αποτελεί και ευθεία πρόκληση!

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 3000 οικογενειακούς ιατρούς με τους εξής όρους:

Η αποζημίωση των γιατρών θα κινείται στα 1600 ευρώ μικτά το μήνα -σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών- για να καλύπτουν πλήρως σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και χωρίς καμία άλλη συμμετοχή των ασθενών, 2250 ασφαλισμένους στο ιατρείο τους.

Οι γιατροί μόλις άκουσαν την είδηση έβγαλαν τα κομπιουτεράκια τους για να υπολογίσουν πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε ασφαλισμένο. Εκεί διαπίστωσαν ότι για κάθε ασθενή ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει 8,5 ευρώ μικτά το έτος ή 0,71 ευρώ το μήνα με όλα τα έξοδα να βαρύνουν φυσικά τον γιατρό!

Και βέβαια τα ποσά αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς παρά τα όσα υποστηρίζει τόσο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κονδύλια για τον Οργανισμό φέτος όχι μόνο δεν είναι αυξημένα αλλά ιδιαιτέρως ψαλιδισμένα.

Έτσι η δραστική μείωση των αμοιβών, αφού τα κονδύλια από 110 εκατ. ευρώ περιορίσθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ αποτυπώθηκε στις ιατρικές επισκέψεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιατροί που θα κληθούν να καλύψουν με 0,71 ευρώ τον κάθε ασφαλισμένο θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδά τους στο ιατρείο τους όπως ενοίκιο, συντήρηση, καθαριότητα, αναλώσιμα, εξοπλισμό, γραμματειακή- νοσηλευτική υποστήριξη, καταγγέλλουν οι Γενικοί Γιατροί.

Να επισημανθεί ότι εδώ και καιρό Ελληνική Ένωση Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής είχε καταθέσει τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στον ΕΟΠΥΥ την επίσημη πρότασή της με την οποία και οι γιατροί θα καλύπτονταν και οι ασθενείς με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]