Tεχνολογία

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Ο Άλεν εξηγεί: «Δεδομένου ότι είναι ακόμη τόσο νέα τεχνολογία, η κρυπτογράφηση αφήνει σημαντικό περιθώριο για τρωτά σημεία στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Η έννοια της ιδιωτικής ζωής έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε τις κουρτίνες στα παράθυρα του σπιτιού σας, αλλά οι ψηφιακές σας δραστηριότητες είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Καθένας από εμάς έχει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, από το προφίλ της εταιρείας μας μέχρι το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης και τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να προστεθεί σε αυτό, οι κυβερνήσεις συλλέγουν δεδομένα για τους πολίτες τους, από την επεξεργασία των συντάξεων μέχρι την έκδοση διαβατηρίων.

Αν και αυτό καθιστά τον καθένα από εμάς ευάλωτο εάν ένας κακόβουλος παράγοντας λάβει δεδομένα που μπορούν να αποδοθούν σε εμάς (ειδικά αυτά που αναφέρονται ως προσωπικά απροσδιόριστα δεδομένα, καθώς αυτό επιτρέπει σε κάποιον να επιχειρήσει πλαστοπροσωπία). Ωστόσο, ορισμένοι στην κοινωνία, όπως φαίνεται, είναι πιο ευάλωτοι από άλλους.

Αλλά ποιος κινδυνεύει ιδιαίτερα για τους κακούς ηθοποιούς όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Το Digital Journal ακούστηκε από τον Casey Allen (ο οποίος ηγείται της ομάδας Πληροφορικής στην Concentric) σε σχέση με νέες πληροφορίες και ανάλυση δεδομένων, σύμφωνα με τις οποίες οι κίνδυνοι της κυβερνοασφάλειας έχουν συνδεθεί με επαγγέλματα ή τον τρόπο ζωής.

Ενώ όλοι είναι ευάλωτοι, υπάρχουν πέντε τύποι ανθρώπων που πιθανότατα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Αυτοί είναι: Δημοσιογράφοι

Ο Άλεν λέει: «Από το 2021, οι ομάδες απειλών έχουν στρέψει τη στόχευση δημοσιογράφων για να συλλέξουν δεδομένα και διαπιστευτήρια καθώς και να τους παρακολουθήσουν. Όσοι βρίσκονται σε καθιερωμένους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από χάκερ, εταιρείες ή ακόμα και κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όπου υπάρχει περιορισμένη ελευθερία του Τύπου».

Συχνοί επιβάτες

Εδώ ο Άλεν σημειώνει: «Για όσους ταξιδεύουν πάντα, για δουλειά ή διασκέδαση, η χρήση του δημόσιου Wi-Fi θα σας φέρει σε κίνδυνο. Επιπλέον, σε ορισμένες χώρες, η αυξημένη επιτήρηση μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο».

Influencers Σύμφωνα με τον Άλεν: «Όταν τοποθετείς τα πάντα στο διαδίκτυο (ακόμα κι αν νομίζεις ότι προστατεύεις τον εαυτό σου), οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συνδέσουν τις κουκκίδες.

Από τις φωτογραφίες της πρώτης ημέρας των παιδιών σας στο σχολείο μέχρι εκεί που έχετε επισημάνει τον εαυτό σας ως check in.

Η διαδικτυακή δραστηριότητα μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από ό,τι νομίζετε».

C-Σουίτα

Ο Άλεν σχολιάζει: «Όταν το κοινό μαθαίνει ότι έχετε κορυφαία κέρδη, ο κίνδυνος να στοχοποιηθείτε αυξάνεται εκθετικά. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και το προσωπικό της εταιρείας σας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για να κρατάτε όλους ασφαλείς».

Crypto Players

Ο Άλεν εξηγεί: «Δεδομένου ότι είναι ακόμη τόσο νέα τεχνολογία, η κρυπτογράφηση αφήνει σημαντικό περιθώριο για τρωτά σημεία στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων». Παρέχοντας αυτές τις πληροφορίες, ο Allen προσθέτει έναν νέο τρόπο εξέτασης της ευπάθειας στον κυβερνοχώρο και μαζί με αυτόν την προειδοποίηση για ορισμένα άτομα να είναι λίγο πιο προσεκτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο χτύπημα από κυβερνοπειρατές στις ΗΠΑ

Η Microsoft κρούει των κώδωνα του κινδύνου για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες

Σε παράνομη επίθεση στον κυβερνοχώρο η Υπηρεσία Υγείας της Ιρλανδίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας που θα προειδοποιεί για προβλήματα υγείας;

Το μελάνι, στο μεταξύ, δεν προκαλεί προβλήματα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και υπόσχονται πως είναι ανθεκτικό και δεν… ξεβάφει. «Όταν το μελάνι τοποθετείται στο δέρμα δεν βγαίνει αν το τρίψεις, το οποίο δεν ισχύει αν είναι απλά υγροποιημένο μέταλλο», πρόσθεσε ο Παρκ.

«Αυτοκόλλητο Υπερήχων», που μπορεί να παρέχει εικόνες οργάνων, μυών και ιστών διάρκειας 48 ωρών

Επί του παρόντος, το αυτοκόλλητο είναι συνδεδεμένο σε ένα πλαίσιο δεδομένων μέσω καλωδίων. Ο Zhao και η ομάδα του εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα αυτοκόλλητο δεύτερης γενιάς που να είναι ασύρματο και να μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του χρήστη.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

«Ένα πλεονέκτημα του μοντέλου μας είναι ότι χρησιμοποιεί τη βροχόπτωση όπως θα έπεφτε στον πραγματικό κόσμο… Προσομοιώνουμε χωρικά πολύπλοκη και χρονικά εξελισσόμενη βροχόπτωση και πώς αυτή η βροχόπτωση αλληλεπιδρά με την επιφάνεια της γης»

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Η νέα τεχνολογία θα αξιοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος για να ανιχνεύσει τις εγγενείς παραμορφώσεις που παράγονται από τις συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία ή την τροποποίηση οποιουδήποτε οπτικοακουστικού αρχείου.

Συμβουλές για να κρατάτε τα smartphone δροσερά στον ήλιο

Εάν βρίσκεστε ήδη σε ζεστό καιρό, θα ήταν συνετό να αποφύγετε τη χρήση αυτών των εφαρμογών εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε σκιά ή ένα πιο δροσερό σημείο για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα κάνει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία του. Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από τον ήλιο

Ειδικός αποκαλύπτει πώς τα παιχνίδια προπόνησης μυαλού και εγκεφάλου μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας όταν ένας ασθενής έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα. Τέτοιοι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης, είτε δυσκολία συγκέντρωσης είτε αποπροσανατολισμό, καθώς και φόβους για εστιακά νευρολογικά προβλήματα.

Drones για μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί -  Οι επενδύσεις της Amazon

Το project της Amazon περιλαμβάνει και τη μετατροπή της μαρίνας της Νάξου σε σύγχρονη με «έξυπνες λύσεις» που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευαίσθητων αισθητήρων για τις λειτουργίες της στάθμευσης, των απορριμμάτων αλλά και ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν στην αναβάθμιση εν γένει των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.

Ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας: Συμβουλές για γονείς

Μόλις ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο, είναι δυνητικά εκεί έξω για πάντα. Είναι λογικό να επιβληθεί μια γενική απαγόρευση για την κοινή χρήση φωτογραφιών, επειδή απλά δεν μπορείτε να ξέρετε τι μπορεί να προκύψει από αυτές τις φωτογραφίες. Τηρώντας αυτά τα μέτρα, ο Siddiqui είναι της άποψης ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια των νέων που ασχολούνται με το διαδικτυακό περιεχόμενο.