Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tεχνολογία

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Οι δημοσιογράφοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις

Ο Άλεν εξηγεί: «Δεδομένου ότι είναι ακόμη τόσο νέα τεχνολογία, η κρυπτογράφηση αφήνει σημαντικό περιθώριο για τρωτά σημεία στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Νέος επαγγελματικός κίνδυνος: Η έννοια της ιδιωτικής ζωής έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε τις κουρτίνες στα παράθυρα του σπιτιού σας, αλλά οι ψηφιακές σας δραστηριότητες είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Καθένας από εμάς έχει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, από το προφίλ της εταιρείας μας μέχρι το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης και τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να προστεθεί σε αυτό, οι κυβερνήσεις συλλέγουν δεδομένα για τους πολίτες τους, από την επεξεργασία των συντάξεων μέχρι την έκδοση διαβατηρίων.

Αν και αυτό καθιστά τον καθένα από εμάς ευάλωτο εάν ένας κακόβουλος παράγοντας λάβει δεδομένα που μπορούν να αποδοθούν σε εμάς (ειδικά αυτά που αναφέρονται ως προσωπικά απροσδιόριστα δεδομένα, καθώς αυτό επιτρέπει σε κάποιον να επιχειρήσει πλαστοπροσωπία). Ωστόσο, ορισμένοι στην κοινωνία, όπως φαίνεται, είναι πιο ευάλωτοι από άλλους.

Αλλά ποιος κινδυνεύει ιδιαίτερα για τους κακούς ηθοποιούς όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Το Digital Journal ακούστηκε από τον Casey Allen (ο οποίος ηγείται της ομάδας Πληροφορικής στην Concentric) σε σχέση με νέες πληροφορίες και ανάλυση δεδομένων, σύμφωνα με τις οποίες οι κίνδυνοι της κυβερνοασφάλειας έχουν συνδεθεί με επαγγέλματα ή τον τρόπο ζωής.

Ενώ όλοι είναι ευάλωτοι, υπάρχουν πέντε τύποι ανθρώπων που πιθανότατα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Αυτοί είναι: Δημοσιογράφοι

Ο Άλεν λέει: «Από το 2021, οι ομάδες απειλών έχουν στρέψει τη στόχευση δημοσιογράφων για να συλλέξουν δεδομένα και διαπιστευτήρια καθώς και να τους παρακολουθήσουν. Όσοι βρίσκονται σε καθιερωμένους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από χάκερ, εταιρείες ή ακόμα και κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όπου υπάρχει περιορισμένη ελευθερία του Τύπου».

Συχνοί επιβάτες

Εδώ ο Άλεν σημειώνει: «Για όσους ταξιδεύουν πάντα, για δουλειά ή διασκέδαση, η χρήση του δημόσιου Wi-Fi θα σας φέρει σε κίνδυνο. Επιπλέον, σε ορισμένες χώρες, η αυξημένη επιτήρηση μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο».

Influencers Σύμφωνα με τον Άλεν: «Όταν τοποθετείς τα πάντα στο διαδίκτυο (ακόμα κι αν νομίζεις ότι προστατεύεις τον εαυτό σου), οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συνδέσουν τις κουκκίδες.

Από τις φωτογραφίες της πρώτης ημέρας των παιδιών σας στο σχολείο μέχρι εκεί που έχετε επισημάνει τον εαυτό σας ως check in.

Η διαδικτυακή δραστηριότητα μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από ό,τι νομίζετε».

C-Σουίτα

Ο Άλεν σχολιάζει: «Όταν το κοινό μαθαίνει ότι έχετε κορυφαία κέρδη, ο κίνδυνος να στοχοποιηθείτε αυξάνεται εκθετικά. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και το προσωπικό της εταιρείας σας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για να κρατάτε όλους ασφαλείς».

Crypto Players

Ο Άλεν εξηγεί: «Δεδομένου ότι είναι ακόμη τόσο νέα τεχνολογία, η κρυπτογράφηση αφήνει σημαντικό περιθώριο για τρωτά σημεία στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων». Παρέχοντας αυτές τις πληροφορίες, ο Allen προσθέτει έναν νέο τρόπο εξέτασης της ευπάθειας στον κυβερνοχώρο και μαζί με αυτόν την προειδοποίηση για ορισμένα άτομα να είναι λίγο πιο προσεκτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο χτύπημα από κυβερνοπειρατές στις ΗΠΑ

Η Microsoft κρούει των κώδωνα του κινδύνου για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες

Σε παράνομη επίθεση στον κυβερνοχώρο η Υπηρεσία Υγείας της Ιρλανδίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η τηλεϊατρική πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνδέεται με λιγότερα αντιβιοτικά για τα παιδιά

"Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης PCP μπορούν να παρέχουν φροντίδα υψηλής ποιότητας με αυτήν την τεχνολογία και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πληρωτές δομούν προσεκτικά τα προγράμματα τηλεϋγείας και τις πληρωμές, έτσι ώστε η τηλεϋγεία ενσωματωμένη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη να παραμένει βιώσιμη επιλογή για πρακτικές και οικογένειες."

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Close Icon