Tεχνολογία

Ισραήλ: Εγκρίθηκαν προγράμματα 30 εκατ. για την βελτίωση της ψηφιακής υγείας

Ισραήλ: Εγκρίθηκαν προγράμματα 30 εκατ. για την βελτίωση της ψηφιακής υγείας

Ισραήλ: Η δυνατότητα προώθησης του συστήματος υγείας του Ισραήλ επιδεικνύει πόσο καλά μπορούν να προωθηθούν προγράμματα για την βελτίωση της υγείας.

Το Ισραήλ επέλεξε 19 προγράμματα για ένα νέο έργο ψηφιακής υγείας που θα επιτρέψει σε οργανισμούς υγείας όπως οι HMO (Οργανισμός Συντήρησης Υγείας) και τα νοσοκομεία να δημιουργήσουν υποδομές Ε&Α (Διεύθυνση Υποδομής Έρευνας και Ανάπτυξης του Τμήματος) και να τους ενθαρρύνουν να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους με νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας υγείας. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, την Εθνική Ψηφιακή Πρωτοβουλία και η Χρηματοδότηση της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ θα περιλαμβάνει 100 εκατομμύρια NIS (30 εκατομμύρια $) σε τρία χρόνια που θα αντληθούν από το Εθνικό Σχέδιο Ψηφιακής Υγείας.

Η υγεία αλλάζει

Τα 19 προγράμματα επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 30 που υπέβαλαν αίτηση μετά από πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους οργανισμούς που ηγούνται της πρωτοβουλίας. Αξιολογήθηκαν για να καθοριστεί η εφαρμογή, η δυνατότητα προώθησης του συστήματος υγείας του Ισραήλ και το πόσο καλά προσφέρονται για τη δημιουργία πολλαπλών συνεργασιών.

Οι νικήτριες οργανώσεις υγείας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για περαιτέρω υποστήριξη το επόμενο έτος (έως τρία χρόνια το πολύ). Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι: Το Tel HaShomer Hospital, το Hadassah Medical Center, το Rambam Health Care Campus, το Assuta Hospital και τα Ιατρικά Κέντρα Rabin θα δημιουργήσουν μια ψηφιακή υποδομή για κλινικές δοκιμές. Το Patho-Lab Laboratory θα δημιουργήσει μοναδική υποδομή έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής παθολογίας. Το Ιατρικό Κέντρο Assuta θα διαθέσει βίντεο με ενδοσκοπήσεις για έρευνα και ανάπτυξη.

Το Ιατρικό Κέντρο Hadassah, το Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek και το τρίτο μεγαλύτερο HMO Meuhedet του Ισραήλ, θα συνεργαστούν για να καταστήσουν διαθέσιμα κοινά νοσοκομειακά δεδομένα και ερευνητικές κοινότητες. Το νοσοκομείο Assuta με έδρα το Ashdod θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον δοκιμών για έξυπνη νοσηλεία στο νοσοκομείο καθώς και στα σπίτια των ασθενών. Το Ιατρικό Κέντρο Mayanei HaYeshua και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Holon θα συνεργαστούν για να καταστήσουν προσβάσιμες τις πληροφορίες στους τομείς της ψυχικής υγείας και της μαιευτικής. Το νοσοκομείο Tel HaShomer θα δημιουργήσει μια υποδομή έρευνας και ανάπτυξης για πλήρη γενετική αλληλουχία (T2T) σε συνδυασμό με πρόσθετους τύπους πληροφοριών.

Η αλυσίδα οίκων ευγηρίας Bayit Balev θα δημιουργήσει υποδομές έρευνας και ανάπτυξης συνδυάζοντας δεδομένα από μια ποικιλία ιδρυμάτων που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, όπως εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης, γηριατρικά νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης. Τα νοσοκομεία Clalit και Leumit HMO, Tel HaShomer, Ichilov, Rambam, Soroka και Wolfson, καθώς και η Διεύθυνση Κυβερνητικών Νοσοκομείων, θα καταστήσουν προσβάσιμα δεδομένα από διάφορες πηγές, με σκοπό την προώθηση πολλών ερευνητικών πρωτοβουλιών. “Για να προωθηθούν οι καινοτόμες υπηρεσίες υγείας στο ισραηλινό σύστημα υγείας και να επιτραπεί η ανάπτυξη της βιομηχανίας στο Ισραήλ, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν γρήγορα αποτελεσματικές συνεργασίες, με ανταγωνιστικό κόστος”, δήλωσε ο Dror Bin, Διευθύνων Σύμβουλος της Israel Innovation.

“Το νέο πρόγραμμα που αναπτύσσεται μαζί με την Innovation Authority και το Israel Digital Initiative είναι σημαντικά νέα για συνεχείς επενδύσεις στο σύστημα υγείας, προκειμένου να προωθηθεί η έρευνα και η ανάπτυξη”, δήλωσε η Esti Shelly, διευθύντρια Ψηφιακής Υγείας στο Υπουργείο Υγείας.  “Αυτό θα παρέχει στους ασθενείς υπηρεσίες και θεραπείες στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ισραηλινού πληθυσμού”. “Υπάρχουν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες στον τομέα της ψηφιακής υγείας στο Ισραήλ: πρώτον, η καινοτομία του “Start-Up Nation” και η ποιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου στο Ισραήλ. και δεύτερον, τη γνώση, τις ερευνητικές δυνατότητες και τα υπάρχοντα δεδομένα που υπάρχουν στο ισραηλινό σύστημα υγείας”, δήλωσε ο Asher Dolev, επικεφαλής της Israel Digital στο National Digital Israel Initiative. “Το νέο πρόγραμμα θα ενισχύσει την ενσωμάτωση αυτών των πλεονεκτημάτων και θα βοηθήσει μια ποικιλία ισραηλινών εταιρειών, επιχειρηματιών και ερευνητών στον τομέα να συνεργαστούν με ισραηλινούς οργανισμούς υγείας και να φέρουν καινοτομία στο ισραηλινό σύστημα υγείας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έναρξη επισκέψεων τηλεϋγείας μέσω SMS ωφελεί τους ασθενείς

Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες υγείας;

Οι αναβαθμίσεις κλινικών δοκιμών θα ανοίξουν τη φροντίδα σε περισσότερα άτομα

Επένδυση στη σεξουαλική ψηφιακή υγεία των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας που θα προειδοποιεί για προβλήματα υγείας;

Το μελάνι, στο μεταξύ, δεν προκαλεί προβλήματα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και υπόσχονται πως είναι ανθεκτικό και δεν… ξεβάφει. «Όταν το μελάνι τοποθετείται στο δέρμα δεν βγαίνει αν το τρίψεις, το οποίο δεν ισχύει αν είναι απλά υγροποιημένο μέταλλο», πρόσθεσε ο Παρκ.

«Αυτοκόλλητο Υπερήχων», που μπορεί να παρέχει εικόνες οργάνων, μυών και ιστών διάρκειας 48 ωρών

Επί του παρόντος, το αυτοκόλλητο είναι συνδεδεμένο σε ένα πλαίσιο δεδομένων μέσω καλωδίων. Ο Zhao και η ομάδα του εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα αυτοκόλλητο δεύτερης γενιάς που να είναι ασύρματο και να μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του χρήστη.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

«Ένα πλεονέκτημα του μοντέλου μας είναι ότι χρησιμοποιεί τη βροχόπτωση όπως θα έπεφτε στον πραγματικό κόσμο… Προσομοιώνουμε χωρικά πολύπλοκη και χρονικά εξελισσόμενη βροχόπτωση και πώς αυτή η βροχόπτωση αλληλεπιδρά με την επιφάνεια της γης»

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Η νέα τεχνολογία θα αξιοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος για να ανιχνεύσει τις εγγενείς παραμορφώσεις που παράγονται από τις συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία ή την τροποποίηση οποιουδήποτε οπτικοακουστικού αρχείου.

Συμβουλές για να κρατάτε τα smartphone δροσερά στον ήλιο

Εάν βρίσκεστε ήδη σε ζεστό καιρό, θα ήταν συνετό να αποφύγετε τη χρήση αυτών των εφαρμογών εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε σκιά ή ένα πιο δροσερό σημείο για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα κάνει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία του. Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από τον ήλιο

Ειδικός αποκαλύπτει πώς τα παιχνίδια προπόνησης μυαλού και εγκεφάλου μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας όταν ένας ασθενής έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα. Τέτοιοι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης, είτε δυσκολία συγκέντρωσης είτε αποπροσανατολισμό, καθώς και φόβους για εστιακά νευρολογικά προβλήματα.

Drones για μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί -  Οι επενδύσεις της Amazon

Το project της Amazon περιλαμβάνει και τη μετατροπή της μαρίνας της Νάξου σε σύγχρονη με «έξυπνες λύσεις» που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευαίσθητων αισθητήρων για τις λειτουργίες της στάθμευσης, των απορριμμάτων αλλά και ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν στην αναβάθμιση εν γένει των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.