Tεχνολογία

ΗΠΑ Τηλεϋγεία: Θα μπορούσε να γίνει πιο ακριβή για τη δημόσια υγεία έκτακτης ανάγκης που θα λήξει φέτος

ΗΠΑ Τηλεϋγεία: Θα μπορούσε να γίνει πιο ακριβή για τη δημόσια υγεία έκτακτης ανάγκης που θα λήξει φέτος

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

ΗΠΑ Τηλεϋγεία: Το Medicare πλήρωσε για σχεδόν 52,7 εκατομμύρια επισκέψεις τηλεϋγείας το 2020, ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με το 2019 Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς. Η πανδημία της COVID-19 έδειξε πόσα μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού — συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε γιατρό.

Αλλά τώρα, περισσότεροι γιατροί θα πρέπει να βλέπουν τους ασθενείς αυτοπροσώπως, επειδή η ομοσπονδιακή έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Η πανδημία έχει πυροδοτήσει «σημαντικές» ελλείψεις εργατικού δυναμικού και αλλαγές στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια Nanne Finis, η οποία επιβλέπει και αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων.

«Ένα από τα μεγάλα πράγματα που ήταν πρόκληση είναι απλώς η προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς έχουν καλή πρόσβαση στη φροντίδα», είπε η Δρ. Kristin Brigger, μαιευτήρας και γυναικολόγος για το HCA Houston Healthcare, στο Fox News.

Η Μπρίγκερ είπε ότι έτσι έγινε η τηλεϊατρική κλειδί κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

«Κάναμε πολλά ραντεβού που δεν χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά από την τηλεϊατρική απλώς για να βεβαιωθούμε ότι ελέγχαμε τους ασθενείς μας».

Το Medicare πλήρωσε για περίπου 840.000 επισκέψεις τηλεϋγείας το 2019 και σχεδόν 52,7 εκατομμύρια για επισκέψεις τηλεϋγείας το 2020. Οι ισχυρισμοί τηλεϋγείας αυξήθηκαν δραστικά από το 2019 έως το 2020.

Ο Φίνις είπε ότι οι εικονικές επισκέψεις βοήθησαν στην εκκαθάριση ορισμένων εκκρεμών ασθενών, επειδή οι γιατροί μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για τακτικούς ασθενείς και να εξοικονομήσουν χρόνο για όσους παραλείπουν ραντεβού ρουτίνας. «Οι ασθενείς που έρχονται στις πόρτες μας για περίθαλψη είναι πολύ πιο περίπλοκοι με πολλαπλές συννοσηρότητες». Ωστόσο, η τηλεϋγεία έχει θέσει προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του κόστους και της προσβασιμότητας, είπαν οι Finis and Brigger.

Το Medicare είναι πιθανό να καλύπτει τις επισκέψεις τηλεϋγείας μόνο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όταν πρόκειται να λήξει ο νόμος έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα πολύ ενιαίο σύστημα που χρησιμοποιείται για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η υπηρεσία παρέχεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κάλυψη», είπε ο Brigger.

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς θα καλύπτονται οι επισκέψεις τηλεϋγείας για όσους έχουν Medicaid ή ιδιωτική ασφάλιση μετά τη λήξη του νόμου έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τηλε-υγεία βελτίωσε την ευημερία ασθενών με προχωρημένο καρκίνο

Το μέλλον της τηλε-υγείας στην μετά-COVID εποχή

5 τάσεις ιατρικής τεχνολογίας που βελτιώνουν την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας που θα προειδοποιεί για προβλήματα υγείας;

Το μελάνι, στο μεταξύ, δεν προκαλεί προβλήματα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και υπόσχονται πως είναι ανθεκτικό και δεν… ξεβάφει. «Όταν το μελάνι τοποθετείται στο δέρμα δεν βγαίνει αν το τρίψεις, το οποίο δεν ισχύει αν είναι απλά υγροποιημένο μέταλλο», πρόσθεσε ο Παρκ.

«Αυτοκόλλητο Υπερήχων», που μπορεί να παρέχει εικόνες οργάνων, μυών και ιστών διάρκειας 48 ωρών

Επί του παρόντος, το αυτοκόλλητο είναι συνδεδεμένο σε ένα πλαίσιο δεδομένων μέσω καλωδίων. Ο Zhao και η ομάδα του εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα αυτοκόλλητο δεύτερης γενιάς που να είναι ασύρματο και να μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του χρήστη.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

«Ένα πλεονέκτημα του μοντέλου μας είναι ότι χρησιμοποιεί τη βροχόπτωση όπως θα έπεφτε στον πραγματικό κόσμο… Προσομοιώνουμε χωρικά πολύπλοκη και χρονικά εξελισσόμενη βροχόπτωση και πώς αυτή η βροχόπτωση αλληλεπιδρά με την επιφάνεια της γης»

Η νέα τεχνολογία προκαλεί ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση

Η νέα τεχνολογία θα αξιοποιήσει την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος για να ανιχνεύσει τις εγγενείς παραμορφώσεις που παράγονται από τις συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία ή την τροποποίηση οποιουδήποτε οπτικοακουστικού αρχείου.

Συμβουλές για να κρατάτε τα smartphone δροσερά στον ήλιο

Εάν βρίσκεστε ήδη σε ζεστό καιρό, θα ήταν συνετό να αποφύγετε τη χρήση αυτών των εφαρμογών εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βρείτε σκιά ή ένα πιο δροσερό σημείο για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα κάνει μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία του. Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από τον ήλιο

Ειδικός αποκαλύπτει πώς τα παιχνίδια προπόνησης μυαλού και εγκεφάλου μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας όταν ένας ασθενής έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα. Τέτοιοι τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης, είτε δυσκολία συγκέντρωσης είτε αποπροσανατολισμό, καθώς και φόβους για εστιακά νευρολογικά προβλήματα.

Drones για μεταφορά φαρμάκων και τηλεϊατρική σε ελληνικό νησί -  Οι επενδύσεις της Amazon

Το project της Amazon περιλαμβάνει και τη μετατροπή της μαρίνας της Νάξου σε σύγχρονη με «έξυπνες λύσεις» που θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ευαίσθητων αισθητήρων για τις λειτουργίες της στάθμευσης, των απορριμμάτων αλλά και ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν στην αναβάθμιση εν γένει των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.