Tεχνολογία

Gadget Απώλειας Βάρους: Δίνουν δεδομένα για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιτύχουν τους στόχους της δίαιτας

Gadget Απώλειας Βάρους: Δίνουν δεδομένα για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να επιτύχουν τους στόχους της δίαιτας

Ένα κοινό θέμα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ωστόσο, είναι να απευθύνονται πρώτα απευθείας στον καταναλωτή - στοχεύοντας σε ανθρώπους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ιδέα - πριν τελικά αναζητήσουν κάλυψη από τους ασφαλιστές, δήλωσε ο Bill Evans, ιδρυτής και γενικός εταίρος της Rock Health Capital.

Gadget Απώλειας Βάρους: Ένιωσα ένα ιδιαίτερο είδος δέους και στη συνέχεια πανικού, βλέποντας τα επίπεδα γλυκόζης μου να εκτοξεύονται στα ύψη για πρώτη φορά μετά την απόλαυση μιας κρύας μπύρας σε ένα καυτό καλοκαιρινό βράδυ. Ήταν μια βιολογική ειδοποίηση ώθησης από το υγρό ακριβώς κάτω από το δέρμα μου ότι το γεμάτο υδατάνθρακες ποτό παρενέβαινε στις προσπάθειες να διατηρήσω την υγεία και το βάρος μου. Εδώ και χρόνια, τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 φορούν συνεχείς μετρητές γλυκόζης ή σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM για να παρακολουθούν τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα και να βεβαιώνονται ότι λαμβάνουν αρκετή ινσουλίνη. Τα συστήματα  συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM είναι μικρά επιθέματα με μικροσκοπικές βελόνες για αισθητήρες που τσιμπάνε το δέρμα και φοριούνται γενικά στο στομάχι ή στο πίσω μέρος του βραχίονα.

Τώρα, ένα κύμα τεχνολογικών εταιρειών πωλεί συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGMs στο κοινό. Αυτό με έκανε περίεργο: Θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει για μένα; Τι θα μάθαινα;

Οι συσκευές, οι οποίες συνδέονται με εφαρμογές με εξατομικευμένες αναλύσεις και συμβουλές για τον προγραμματισμό γευμάτων, διαφημίζονται ως ένας δρόμος αλλαγής συμπεριφοράς για καλύτερη υγεία και αθλητικές επιδόσεις, σταθερή ενέργεια και ξεπέρασμα του τρομερού κύκλου απώλειας βάρους – αύξησης βάρους μια για πάντα.

Για τα άτομα χωρίς διαβήτη, η παρακολούθηση της γλυκαιμικής απόκρισης στα γεύματα μπορεί να εντοπίσει ποια τρόφιμα αυξάνουν σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα, οδηγώντας σε επακόλουθη κατάρρευση του σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια σε λήθαργο.

Αυτή η περίσσεια ινσουλίνης και γλυκόζης στη ροή του αίματος μπορεί επίσης να δώσει σήμα στο σώμα να αποθηκεύσει το πλεόνασμα σακχάρου, προκαλώντας αύξηση βάρους.

Το οικοσύστημα παρακολούθησης της υγείας της νέας εποχής εκτείνεται πολύ πέρα από τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM, αφήνοντας τους παραδοσιακούς μετρητές βημάτων στη σκόνη.

Ένας ιχνηλάτης με τη μορφή ενός κομψού δαχτυλιδιού από τιτάνιο που κατασκευάστηκε από την Ultrahuman παρακολουθεί την κίνηση και τον ύπνο – και μπορεί να συνδυαστεί με ένα επίθεμα παρακολούθησης της γλυκόζης.

Η φορητή τεχνολογία της Whoop, η οποία παρακολουθεί τον αναπνευστικό ρυθμό, το οξυγόνο του αίματος και άλλες μετρήσεις υγείας, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα αθλητικό σουτιέν. Μια άλλη συσκευή, το Lumen, αναλύει την αναπνοή για να προσδιορίσει αν ο χρήστης καίει υδατάνθρακες ή λίπος.

Η συσκευή συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom G6.

Τα συστήματα  συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή στην Ευρώπη, οπότε οι εταιρείες στοιχηματίζουν ότι ο FDA θα τα εγκρίνει για να είναι διαθέσιμα στα ράφια των φαρμακείων στις ΗΠΑ.

Η αγορά για αυτή την τεχνολογία είναι τεράστια, από τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τους εργαζόμενους σε γραφεία που θέλουν να αποφύγουν την ύφεση μετά το γεύμα.

Το έθνος βρίσκεται εδώ και καιρό στη δίνη αυτού που συχνά αναφέρεται ως επιδημία παχυσαρκίας.

Από το 2017 έως το 2021, το 26% των Αμερικανών, κατά μέσο όρο, δήλωσαν ότι “προσπαθούν σοβαρά να χάσουν βάρος” και περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι θα το ήθελαν, σύμφωνα με έρευνες της Gallup.

Και περίπου 96 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν προδιαβήτη, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο προδιαβήτης επηρεάζει ανθρώπους που είναι τόσο αδύνατοι όσο και υπέρβαροι, αν και η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη.

Οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους.

Σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια χύθηκαν σε νεοφυείς επιχειρήσεις ψηφιακής υγείας για την απώλεια βάρους στις ΗΠΑ από το 2020 έως το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με ανάλυση του ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών

Rock

Υγείας (venture fund Rock Health) για το KHN (Kaiser Health News) ένα εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που παράγει εμπεριστατωμένη δημοσιογραφία για θέματα υγείας. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις επιπέδων  συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM Levels, NutriSense, Signos και January έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 140 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση συνολικά, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων χρηματοδότησης εταιρειών Crunchbase.

Υπάρχει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για όλα τα δεδομένα που παρέχουν.

Οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο και στα podcasts παρουσιάζουν συχνά ενεργούς 20άρηδες. Υπόσχονται μοναδικές γνώσεις σχετικά με το πώς αντιδρά το σώμα του καθενός στο φαγητό, την άσκηση και τον ύπνο σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζοντας τη μεταβολική υγεία και το πόσο καλά οι χρήστες διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης υπό έλεγχο. “Αναλαμβάνουμε την απώλεια βάρους δίνοντας σε κάθε σώμα μια φωνή”, λέει η εταιρεία Signos που εδρεύει στο CGM.

Ένα διαφημιστικό σποτ για την Lumen μοιράζεται: “Κρατάτε στους πνεύμονές σας το μυστικό για τη βιώσιμη απώλεια βάρους”.

Αλλά ακόμη και αν οι άνθρωποι στον τομέα έχουν δει “σημαντικά” αποτελέσματα από την ενσωμάτωση αυτών των εργαλείων σε προγράμματα απώλειας βάρους, αναγνωρίζουν ότι καμία προσέγγιση δεν φαίνεται να μπορεί να τα κάνει όλα.

Για παράδειγμα, ο Eric Kusher, γιατρός χειροπρακτικής που διευθύνει ένα εντατικό πρόγραμμα απώλειας βάρους στο Compass Fat Loss, δήλωσε ότι εξακολουθεί να βασίζεται και αυτός στο ανθρώπινο στοιχείο, βασιζόμενος στις διατροφικές συμβουλές του προσωπικού του και όχι στην καθοδήγηση των γευμάτων που παρέχουν οι εφαρμογές.

Το επίπεδο της πραγματικότητας είναι επίσης σημαντικό, δήλωσε ο Δρ Nirav Shah, ανώτερος μελετητής στο Κέντρο Έρευνας Κλινικής Αριστείας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

“Αν είστε μια ταλαιπωρημένη μητέρα που προσπαθεί να φροντίσει τρία παιδιά και να κρατήσει μια δουλειά, δεν θα έχετε χρόνο να παρακολουθείτε και να δημιουργείτε το τέλειο πράσινο ρόφημα”, είπε.

“Θα αγοράσετε το γεύμα του δολαρίου, επειδή αυτό είναι πιο εύκολο και φθηνότερο για τα παιδιά σας – και μετά θα φάτε ό,τι δεν τρώνε”.

Για την απώλεια βάρους και την έξαρση της φλεγμονής, η Sarah Schacht, μια 42χρονη σύμβουλος κυβερνητικής καινοτομίας από το Σιάτλ, έχει δοκιμάσει όλα τα είδη τεχνολογίας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Levels και Lumen.

Το γενικευμένο “τρώτε λιγότερο, κινείστε περισσότερο” – λανθασμένη συμβουλή για πολλούς – δεν λειτουργούσε για εκείνη.

Η εφαρμογή Levels επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει τα γεύματα, την άσκηση και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα- συνδυάζει τις πληροφορίες με τα δεδομένα του CGM- και στη συνέχεια προσφέρει ιδέες και συμβουλές για το πώς οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν πιο ήπιες καμπύλες γλυκόζης.

Από τότε που ξεκίνησε το Levels πριν από ενάμιση χρόνο, έχει χάσει 5 κιλά, το βάρος της έχει σταθεροποιηθεί και οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις έχουν μειωθεί.

Αλλά το σώμα της δεν έχει αλλάξει δραματικά, είπε.

“Έχω την αίσθηση ότι οι λίγες ιστορίες επιτυχίας που έχω δει, άνθρωποι που έχουν αλλάξει ριζικά το σώμα τους, ξοδεύουν πολύ χρόνο στη διατροφική τους στρατηγική”, δήλωσε η Schacht. “Δεν έχουν όλοι αυτή τη νοητική ικανότητα, τον χρόνο ή τον προϋπολογισμό”.

Αυτές οι συσκευές δεν καλύπτονται από την ασφάλιση, οπότε, με τις σχετικές συνδρομές για τα δεδομένα, το κόστος μπορεί να είναι εκατοντάδες δολάρια ετησίως. Υπάρχουν επίσης ελάχιστες έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGMs στη βελτίωση της υγείας των ατόμων χωρίς διαβήτη, πόσο μάλλον στην προτροπή για απώλεια βάρους. Χωρίς σταθερά αποτελέσματα, πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι επιφυλακτικοί. Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν, επίσης, ότι η συνεχής ροή δεδομένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχή της διατροφής.

Η Dr. Caroline Apovian, συνδιευθύντρια του Κέντρου Διαχείρισης Βάρους και Ευεξίας στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s στη Βοστώνη, δήλωσε ότι δεν βλέπει τη χρησιμότητα ενός ακριβού συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM για κάποιον που δεν έχει διαβήτη, ειδικά με τα νέα φάρμακα απώλειας βάρους που είναι προσιτά. Αυτά τα φάρμακα, φυσικά, θα έχουν επίσης μια βαριά τιμή.

“Είναι σκληρή δουλειά να χάνεις 10 κιλά”, δήλωσε ο Apovian.

“Ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM θα εξανεμίσει τα χρήματά σας, ώστε να μην μπορείτε να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο”.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη και μεταβολική νόσο τείνουν να είναι χαμηλότερου εισοδήματος και μειονότητες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM, δήλωσε ο Logan Delgado, συνιδιοκτήτης της BioCoach.

Η BioCoach έχει άδεια FDA για τον μετρητή γλυκόζης και κετονών, ο οποίος ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης και εξετάζει για κετόνες στο αίμα – ένα σημάδι ότι το σώμα καίει λίπος για ενέργεια.

Η πιο παραδοσιακή τεχνολογία της με δακτυλική παρακέντηση κρατά την τιμή της συνδρομής στα 30 δολάρια τον μήνα, ενώ παράλληλα επιτρέπει σε άτομα χωρίς διαβήτη να μάθουν για τη μεταβολική τους υγεία, αν και όχι με συνεχή δεδομένα.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό οπαδών στο TikTok, όπου ο Delgado και άλλοι ευαισθητοποιούν για τα ζαχαρούχα τρόφιμα και τον διαβήτη.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM προσφέρουν γενικά ένα από τα δύο συστήματα CGM:

Το FreeStyle Libre της Abbott, το οποίο είναι φθηνότερο και απαιτεί χειροκίνητη σάρωση του αισθητήρα από ένα smartphone, ή το συνδεδεμένο με Bluetooth Dexcom G6, το οποίο ενημερώνει αυτόματα ένα smartphone.

Οι οθόνες παρέχονται σε άτομα χωρίς διαβήτη μέσω συνταγών “off-label”, επειδή ο FDA δεν έχει ακόμη εγκρίνει τα εργαλεία για τον γενικό πληθυσμό.

Τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή στην Ευρώπη, οπότε οι εταιρείες στοιχηματίζουν ότι ο FDA θα τα εγκρίνει για να είναι διαθέσιμα στα ράφια των φαρμακείων στις Η.Π.Α.

Αυτό αναμένεται να μειώσει τις τιμές των αισθητήρων, οι οποίοι μπορεί να κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια.

Αλλά, ήδη, ο Ιανουάριος λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τα επίπεδα γλυκόζης ενός ατόμου αφού ο χρήστης φοράει ένα σύστημα CGM για δύο εβδομάδες.

Ο αλγόριθμος, υποστηριζόμενος από δημοσιευμένη έρευνα και μια βιβλιοθήκη δεδομένων διατροφής τροφίμων, μπορεί στη συνέχεια να προβλέψει την αντίδραση της γλυκόζης του ατόμου σε χιλιάδες τρόφιμα πριν ο χρήστης αποφασίσει τι θα φάει, όχι μετά. Αυτό μειώνει το κόστος, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα εικονικό σύστημα CGM, δήλωσε ο Noosheen Hashemi, διευθύνων σύμβουλος της January.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής της αυτό το φθινόπωρο.

Σε όλους τους τομείς, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δουλεύουν σε μεγάλο βαθμό πάνω στις δυσκολίες, ορισμένες εξακολουθούν να διεξάγουν την έρευνα για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς που προωθούνται στην αγορά και ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη χρήση της τεχνολογίας.

Ένα κοινό θέμα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ωστόσο, είναι να απευθύνονται πρώτα απευθείας στον καταναλωτή – στοχεύοντας σε ανθρώπους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ιδέα – πριν τελικά αναζητήσουν κάλυψη από τους ασφαλιστές, δήλωσε ο Bill Evans, ιδρυτής και γενικός εταίρος της Rock Health Capital.

Οι εταιρείες προσπαθούν, επίσης, να προσθέσουν νέες ανατροπές στον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές τους χρησιμοποιούν τα δεδομένα για την επίτευξη των στόχων υγείας και απώλειας βάρους, η καθεμία με βιβλιοθήκες ενημερωτικών blogs, μαθημάτων και δραστηριοτήτων.

Το κόστος τους κυμαίνεται από εκατοντάδες δολάρια ετησίως έως περισσότερα από χίλια, με χρεώσεις που καλύπτουν την τιμή του υλικού, τη συνδρομή για τις υπηρεσίες περιτύλιξης και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποστήριξη διατροφολόγου.

Οι εταιρείες ποντάρουν στην ιδέα ότι οι πελάτες θα υπογράψουν μακροπρόθεσμα.

Λαμβάνοντας μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, η NutriSense έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία μιας ομάδας διατροφής 80 ατόμων που συνεργάζεται στενά με τους πελάτες, σύμφωνα με την Kara Collier, αντιπρόεδρο υγείας της εταιρείας.

Η Signos, η οποία επικεντρώνεται στην απώλεια βάρους, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ορίσει ένα “εύρος απώλειας βάρους” για τους πελάτες ανάλογα με τα γενικά επίπεδα γλυκόζης και το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Από περιέργεια, η δημοσιογράφος κόλλησε ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης CGM στο πίσω μέρος του χεριού της για 10 ημέρες και εγγράφηκε στην εφαρμογή Levels. Στην αρχή, οι μετρήσεις ήταν συγκλονιστικές.

Ως άτομο χωρίς διαβήτη, δεν είχα υπολογίσει ποτέ πριν τα επίπεδα γλυκόζης μου.

Στη συνέχεια άρχισα να αναγνωρίζω μοτίβα που έβγαζαν νόημα:

Η κατανάλωση μπύρας πάντα ανέβαζε τη γλυκόζη μου, αλλά ένα κουλούρι μετά από έναν μακρύ πρωινό περίπατο κρατούσε το σάκχαρο στο αίμα μου σχετικά σταθερό.

Το τοστ αβοκάντο ή τα αυγά για πρωινό ήταν, όμως, καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Και μια σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτες και γαλοπούλα για μεσημεριανό κέρδισε άριστα.

Η χώνεψη των δεδομένων παράλληλα με κάθε γεύμα με έκανε σίγουρα να σκεφτώ πιο πολύ για το τι έτρωγα και πότε γυμναζόμουν.

Αλλά ένιωσα, επίσης, σαν πολύ επιπλέον εργασία για το σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 συνήθειες ύπνου που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Περισσότερες αποδείξεις ότι τα Fitness Trackers ενισχύουν την υγεία

Τα fitness trackers σας βοηθούν να χάσετε βάρος, λέει νέα μελέτη

Fitness trackers: Βελτιώνουν σημαντικά την υγεία και τη φυσική κατάσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Πολλαπλή και διαχρονική η προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα  και την οικονομία.Οι εταιρείες του κλάδου απασχολούν πάνω από 11.000 εργαζόμενους. Στα 1,3 δισ. ευρώ οι απαιτήσεις των εταιρειών από τα νοσοκομεία.

Νέο μαθηματικό μοντέλο προβλέπει κατολισθήσεις μετά από πυρκαγιά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν καταλήξει σε ένα μαθηματικό μοντέλο βασισμένο στη φυσική για να διερευνήσουν και να προβλέψουν περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κατολισθήσεις σε περίπτωση πυρκαγιών.

Κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκιδική καταγγέλθηκε από ζευγάρι νεαρής ηλικίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Ο αντίκτυπος της μεταβαλλόμενης ευθύνης στην εμπειρία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το ακριβές αποτέλεσμα μιας απόφασης πριν αυτή ληφθεί, ο Mackey εξήγησε ότι η ευθύνη για το περιεχόμενο μπορεί να βαρύνει τους συντονιστές συγκεκριμένων ομάδων σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Mastodon.

Μπορούν τα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας να βοηθήσουν στη διδασκαλία θεμάτων μαιευτικής και γυναικολογίας σε φοιτητές ιατρικής;

Οι γνώσεις αυξήθηκαν μετά και από τις δύο μαθησιακές εμπειρίες, αλλά διατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας. Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες αντανακλούσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από το εργαλείο περιβάλλοντος μάθησης εικονικής πραγματικότητας VRLE σε σύγκριση με το παραδοσιακό φροντιστήριο.

Μοντέλα προβλέπουν τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση ενοίκων γηροκομείων

"Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές και κλινικούς ιατρούς για τον ακριβή προσδιορισμό του κινδύνου των ασθενών για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώση, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλινικής αξιολόγησης που συλλέγονται συνήθως", έγραψαν οι συγγραφείς. "Στα γηροκομεία, τα μοντέλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη στόχευση προληπτικών στρατηγικών".

Αλγόριθμος σε πιθανές θεραπείες για την covid-19 και για μελλοντικές πανδημίες

Οι ερευνητές είναι μέλη μιας διεπιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ανοσολόγους, βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες δεδομένων, θεωρητικούς παιγνίων, γενετιστές, μαθηματικούς και γιατρούς, που επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της Covid-19.