Greek English French German Italian
Pin It

Η μετάβαση σε μεταγενέστερα στάδια μετά την καραντίνα θα απαιτήσει πρόοδο σε δύο τομείς, την τυποποίηση της φροντίδας και την ισχυρή ανίχνευση επαφών. Το πρώτο απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα που μολύνονται από το COVID-19 υποβάλλονται σε ένα πρόγραμμα θεραπείας, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και μεθόδους ικανές για ένα θετικό αποτέλεσμα. Και το δεύτερο είναι ότι απαιτείται ανίχνευση επαφών για να εντοπιστεί οποιοσδήποτε έχει προσβληθεί από το μολυσμένο άτομο, για να εξουδετερώσει τα ιογενή σημεία πριν μπορέσουν να εμφανιστούν.

Εμπιστοσύνη στις θεραπείες

Οι θεραπείες που διερευνώνται αυτή τη στιγμή για τη νόσο Covid-19 μπορεί να βοηθήσουν έναν ασθενή να επιβιώσει από τον ιό, αλλά δεν θα το θεραπεύσει τεχνικά. Ωστόσο, είναι καλύτερο από το τίποτα και οι θεραπείες θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές έως ότου τελικά βρεθεί μια οριστική θεραπεία.

Είναι κρίσιμο οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία να ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της σωστής διαμόρφωσης όλου του σωστού εξοπλισμού και χωρίς παραβίαση. Αν κοιτάξετε ένα τυπικό νοσοκομειακό κρεβάτι, υπάρχουν συνήθως μεταξύ 15 και 20 δικτυωμένες συσκευές που εκτελούν διάφορες λειτουργίες. Είναι απαραίτητο να προβλεφθούν πιθανά λάθη στο συντονισμό.  Ίσως μια συσκευή δημιουργήθηκε από διαφορετικό κατασκευαστή και επομένως έχει διαφορετικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, ενώ μια άλλη ενδέχεται να καθυστερήσει πολύ για μια ενημέρωση λογισμικού. Είναι ακόμη πιθανό μια από αυτές τις συσκευές να έχει παραποιηθεί ή να είναι πλαστή. Όλα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά έναν ασθενή, που χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένα θεραπευτικό σχήμα.

Για τον Kyle Neuman, διευθύνοντα σύμβουλο της κοινοπραξίας SAFE Identity και φορέα πιστοποίησης, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Η κοινοπραξία ολοκλήρωσε πρόσφατα μια μαζική αναθεώρηση της προηγούμενης οντότητας πιστοποιητικού, που ονομάζεται SAFE-BioPharma Trust Framework, για να την ευθυγραμμίσει περισσότερο με την ειδική έκδοση NIST 800-63-3 και άλλους ομοσπονδιακούς κανονισμούς.Η ιδέα είναι να βοηθήσουμε τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να διαχειριστούν τις ταυτότητες όλων των συσκευών σε επερχόμενες θεραπείες COVID-19 χρησιμοποιώντας τα ίδια πρότυπα που υποστηρίζουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Έρευνες μόλυνσης

Πολλοί άνθρωποι μίλησαν για την ανίχνευση επαφών, αλλά ουδείς το εξηγεί πλήρως. Είναι βασικά ερευνητικό έργο, όπως αυτό που θα έκανε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στην τηλεόραση όταν μιλούσαν με μια λίστα πιθανών μαρτύρων ή υπόπτων, μόνο για υγειονομική περίθαλψη.

Ο Aaron Applbaum είναι ειδικός στον εντοπισμό επαφών εργάζεται στην Applbaum για να βοηθήσει τις τεχνολογικές εταιρείες να υποστηρίξουν προσπάθειες, όπως η ανίχνευση επαφών στην υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. «Η θεμελιώδης αρχή είναι πώς μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση της μόλυνσης εντοπίζοντας ένα μολυσμένο άτομο και να προειδοποιήσετε αυτούς που θα μπορούσαν να μολυνθούν λόγω του ότι έχουν διασχίσει μονοπάτια με αυτό το μολυσμένο άτομο», δήλωσε ο Applbaum.

Η ανίχνευση επαφών είναι ιδιαίτερα σημαντική με το COVID-19 λόγω της μακράς περιόδου επώασης πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Το καθιστά επίσης πολύ πιο δύσκολο για τους ιχνηλάτες, επειδή ενδεχομένως πρέπει να εντοπίσουν πολύ περισσότερα άτομα που εκτίθενται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ως παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας του, όταν εντοπιστεί ένα μολυσμένο άτομο, οι ιχνηλάτες επαφής θα δημιουργούσαν μια αλυσίδα επαφών για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν όλους όσοι μίλησε ή άγγιξε το μολυσμένο άτομο, ειδικά εάν δεν φορούσαν μάσκα ή άλλες προστασίες εκείνη τη στιγμή. Μόλις εντοπιστούν, αυτοί οι νέοι άνθρωποι δοκιμάζονται και αν βγουν αρνητικοί, τότε το συγκεκριμένο τμήμα της αλυσίδας επαφών τελειώνει εκεί. Αλλά αν μερικοί  είναι θετικοί, τότε πρέπει να δημιουργηθούν ίχνη επαφής για κάθε έναν από αυτούς.

 Η Applbaum πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει βοήθεια, αλλά μόνο εάν το αποδεχτεί το κοινό. Υποστηρίζει τη χρήση κάτι σαν ανώνυμη εφαρμογή Bluetooth που βρίσκεται στο smartphone ενός χρήστη και τους ειδοποιεί αυτόματα εάν ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε μολυσμένο άτομο. Η εφαρμογή γνωρίζει γιατί το τηλέφωνο του μολυσμένου ατόμου βρισκόταν εντός του εύρους του σήματος Bluetooth.

Εξηγεί πώς λειτουργεί. «Μια λίστα με τις αλληλεπιδράσεις Bluetooth διατηρούνται, κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται σε έναν διακομιστή, χωρίς να υπάρχει τρόπος να τις συνδέσετε ξανά σε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο», δήλωσε ο Applbaum. «Αυτό το σενάριο επιτρέπει σε ένα μολυσμένο άτομο να επιλέξει μόνο αφού μάθει για τη μόλυνσή του. Στη συνέχεια, αποστέλλεται ένα ιδιωτικό κλειδί σε έναν διακομιστή που ενεργοποιεί μια ειδοποίηση σε όλα τα τηλέφωνα εκείνων των οποίων τα σήματα Bluetooth διέσχισαν διαδρομές με τους μολυσμένους. Ενημερώνονται ότι πρέπει να καραντίνα - αλλά δεν τους παρέχονται λεπτομέρειες. "

Pin It

Cook name