Pin It

Η Google ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας κινείται βαθύτερα στην υγειονομική περίθαλψη, σκοπεύει να καταπολεμήσει την ιατρική παραπληροφόρηση στα αποτελέσματα αναζήτησης, να δημιουργήσει εργαλεία για να χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες γιατρούς και να βελτιώσει την ακρίβεια της διάγνωσης με τεχνολογίες όπως η όραση του υπολογιστή για να διαβάσει τις ακτινογραφίες.                                                                                                                                

Αυτoί είναι οι στόχοι της για το 2020. Η ευρύτερη αποστολή της Google στον τομέα της υγείας περιγράφηκε σε διάσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο στις αρχές του μήνα, όπου ο γίγαντας της τεχνολογίας θέλησε να καταδείξει γιατί η εταιρεία μπορεί να είναι πιο φιλόδοξη από τις πολλές που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να μεταμορφώσουν την υγειονομική περίθαλψη. "Έχουμε 10 εταιρείες με 1 δις χρήστες και πέντε με 5 δισεκατομμύρια ", δήλωσε ο David Feinberg. "Θα θέλαμε να είμαστε μία από εκείνες που μπορούμε να πούμε ότι σώσαμε δισεκατομμύρια χρόνια ζωής φέτος".

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του συστήματος υγείας της Geisinger στην Πενσυλβανία, προσλήφθηκε πέρυσι για να ταξινομήσει τα προγράμματα υγείας της scattershot της Google για να βρει εστίαση - και, τελικά, επιχειρηματικό μοντέλο. Ένα έργο – είπε - είναι να συνδυάσουμε τις ομάδες τεχνητής νοημοσύνης που εργάζονται για την υγεία στο Google Brain και το DeepMind με εκείνους που εργάζονται σε έξυπνες συσκευές για την υγεία στο τμήμα Nest.

Αλλά όπως ο Δρ Feinberg άρχισε να εργάζεται για το πρώτο του έργο - μια μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων - ξέσπασε ένα σκάνδαλο μετά την ανακοίνωση της Wall Street Journal το Νοέμβριο ότι οι μηχανικοί της Google είχαν πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία που κρατούνται από το Ascension, το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα υγείας , καθώς έχτισαν νέα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική κυβέρνηση διερευνά την εταιρική σχέση και ο Δρ Φέινμπεργκ πρέπει τώρα να διερευνήσει πώς να πείσει τους ασθενείς να εμπιστεύονται τη Google με τα ευαίσθητα δεδομένα τους .

Η Google δήλωσε ότι τα δεδομένα προστατεύονται και η συνεργασία ήταν νόμιμη και κοινή - τα νοσοκομεία λειτουργούν τακτικά με εταιρείες τεχνολογίας τρίτων. Η Ανάληψη ανέφερε ότι το "πρωτοποριακό έργο" θα βοηθήσει στη βελτίωση της φροντίδας και ότι η Google δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ ή έρευνας.

Αλλά αν η Google πρόκειται να έρθει οπουδήποτε πλησιάσει τους φιλόδοξους στόχους της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, πρέπει να πείσει τα συστήματα υγείας όπως η Ανάληψη να παραιτηθούν από τα δεδομένα των ασθενών και να διευκολύνουν τις ανησυχίες των ασθενών ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιγότερο από κλινικούς σκοπούς.

Ο Robert Wachter, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο και συγγραφέας του Digital Doctor, ένα βιβλίο για το πώς η τεχνολογία μετατρέπει την ιατρική, λέει ότι η εργασία του Google έχει γίνει πιο δύσκολη καθώς οι πιθανοί συνεργάτες ανησυχούν για την αντίδραση του κοινού. "Αναπόφευκτα, όποιος σκέφτεται να κάνει μια συνεργασία με την Google, αν δεν σκέφτονταν για την οπτική πριν από αυτό, τότε πιθανότατα κοιμόταν. Αν δεν είναι τώρα, σίγουρα κοιμούνται », λέει.

Η Google γνωρίζει καλά την πρόκληση που αντιμετωπίζει. "Θα ήταν κρίμα για εμάς αν δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτή την τεχνολογία στον πραγματικό κόσμο επειδή δεν ενεργούμε με ταπεινό τρόπο, δεν ενεργούμε με ένα στοχαστικό τρόπο", δήλωσε ο Δρ Feinberg.

Pin It