Ταξίδια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όταν η κοινή γνώμη αντιτίθεται ενώ ο εμβολιασμός καθυστερεί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όταν η κοινή γνώμη αντιτίθεται ενώ ο εμβολιασμός καθυστερεί

Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν τις νομικές εξουσίες για την επιβολή μέτρων κατά της πανδημίας, αν και η κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθεσία για την επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και εστιατόρια που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για κλείσιμο έως τις 8 μ.μ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Τόκιο αυξάνει τις αμφιβολίες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα δείχνουν ότι η ματαίωσή τους θα είναι οριστική. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Τόκιο έχει αναζωπυρώσει τις δυσοίωνες εικασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες.

Η Ιαπωνία διεύρυνε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού για να προστατεύσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της πρωτεύουσας την Τετάρτη, καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού πυροδότησαν ανησυχία και προειδοποιήσεις για έντονη πίεση στα νοσοκομεία. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga (Γιοσιχάιντε Σούγκα), δήλωσε ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο – κατά το τελευταίο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας – θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν επτά άλλους νομούς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα λάβει κάθε μέτρο» για να προστατεύσει ζωές, προσθέτοντας ότι όλοι οι αλλοδαποί που δεν είναι κάτοικοι της Ιαπωνίας θα απαγορευτεί να εισέλθουν στην χώρα έως ότου αρθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Ο Yoshiro Mori (Γιοσίρο Μόρι), επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», δήλωσε ότι οι προετοιμασίες θα συνεχιστούν, παρά τις αυξανόμενες αμφιβολίες για το αν οι Αγώνες διεξαχθούν ενώ η πανδημία συνεχίζεται. Ο Μόρι, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, είπε ότι η αναβολή των Αγώνων για δεύτερη φορά θα ήταν γεγονός «εντελώς αδύνατο»… Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισαν τον Μάρτιο του 2020 να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας. «Οι μόνες επιλογές που απομένουν τώρα είναι ή να προχωρήσουμε αυτό το καλοκαίρι ή να ακυρώσουμε εντελώς τους αγώνες, παραδέχτηκε ο Μόρι.

Ο Μόρι τόνισε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν σε θεατές να παρευρεθούν: «Θα πρέπει να λάβουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση γύρω στον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», είπε. Οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων υποστηρίζουν ότι έχουν ένα «οπλοστάσιο» μέτρων που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια 15.000 αθλητών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προτίθενται να αποκαλύψουν λεπτομερή σχέδια μέχρι την άνοιξη. Οι ειδικοί πάλι, ισχυρίζονται ότι μια απόφαση για το μέλλον των Αγώνων θα πρέπει να ληφθεί έως τα τέλη Μαρτίου όταν και θα πρέπει να ανάψει η Φλόγα και να αρχίσει η διαδρομή από την Φουκουσίμα στο Τόκιο.

Αργεί ο εμβολιασμός στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων της μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το νωρίτερο, αρχίζοντας με τους 10.000 γιατρούς της πρώτης γραμμής και στη συνέχεια με τους ευάλωτους ηλικιωμένους τον Μάρτιο. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει διεξάγοντας «ασφαλείς» Ολυμπιακούς Αγώνες έρχεται σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, η οποία στράφηκε εναντίον των Αγώνων από τότε που τα κρούσματα Covid-19 άρχισαν να αυξάνονται στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προς το τέλος της χρονιάς. Αρκετές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθεται στη διοργάνωση των Αγώνων για φέτος. Μια δημοσκόπηση, μάλιστα, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NHK αποκάλυψε ότι μόλις το 16% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν τον Ιούλιο, ενώ ένα 77% υποστηρίζει ότι πρέπει να αναβληθούν ξανά ή να ματαιωθούν.

Ενώ η Ιαπωνία έχει αποφύγει ένα καταστροφικό ξέσπασμα της Covid-19, η χώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων. Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πλέον αγγίξει τις 300.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 4.187. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η Οζάκα και άλλα μέρη της δυτικής Ιαπωνίας θα ενταχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μαζί με τον Aichi, έναν κεντρικό βιομηχανικό και εμπορικό κόμβο και την πόλη Φουκουόκα στα νοτιοδυτικά. «Αν δεν συγκρατήσουμε την πανδημία στις μεγάλες πόλεις, δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Norihisa Tamura (Νοριχίσα Ταμούρα).

Με… δεμένα τα χέρια

Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν τις νομικές εξουσίες για την επιβολή μέτρων κατά της πανδημίας, αν και η κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθεσία για την επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και εστιατόρια που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για κλείσιμο έως τις 8 μ.μ. Ο πρωθυπουργός, του οποίου η δημοτικότητα έχει πέσει κατά τη διαχείριση της πανδημίας, είναι απρόθυμος να εισαγάγει μέτρα που θα μπορούσαν να βλάψουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Εμπειρογνώμονες Υγείας προειδοποίησαν ότι τα νοσοκομεία αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εισροή ασθενών με Covid-19 και ότι το «περιορισμένο lockdown» διάρκειας ενός μήνα είναι απίθανο να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχία στο Τόκιο για τη διεξεγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού

Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται λόγω κοροναϊού

H Τουρκία υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα της ανήκει &θα πρέπει να της επιστραφεί!

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Ινδια

“Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή”, δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι “η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο”.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού λέει "όχι" στον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για ταξίδια

Ο Φερνάντες δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση είναι «απαισιόδοξος» για την ετοιμότητα των χωρών να δεχθούν η μία τα τεστ και τα πιστοποιητικά της άλλης, με πολλές ασιατικές χώρες να είναι επίσης πιθανόν να απαιτούν τον εμβολιασμό.

Ιδιότυπο ξενοδοχείο εφηύρε η Ιταλία σε μεσαιωνικά χωριά covid free

υπήρξαν και κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες, που οσμίστηκαν την ευκαιρία και έσπευσαν να μετατρέψουν αυτά τα χωριά – φαντάσματα σε πολυτελή καταλύματα, όπου οι ένοικοι μπορούν να διαμείνουν σε χωριστά κτίρια, αλλά να απολαύσουν τα γεύματά τους ή το λουτρό τους σε spa εγκατεστημένο σε άλλο μέρος του χωριού.

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Γερμανία - Στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών οι συνωμοσιολόγοι

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για κάποιες «εκκλήσεις διαδηλωτών» για μια μεγάλη συγκέντρωση στο Βερολίνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διαδήλωση η οποία προωθείται από το ακροδεξιό κίνημα του «Reichsbuerger».

Η ζωή στην πρωταγωνίστρια στη μετάδοση του ιού Ουχάν σε σχετική κανονικότητα

Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας σκοτεινής περιόδου για την αυτή την πόλη των 11 εκατ. κατοίκων στην κεντρική Κίνα. Οι μολύνσεις γρήγορα εκτοξεύθηκαν στα 50.000 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 4.000 θανάτων.

Βιέννη: Με Χριστουγεννιάτικο στολισμό αντιμετωπίζει ο σοκ της επίθεσης και του lockdown

είναι σημαντικό για την πόλη της Βιέννης "οι δημοφιλείς παραδόσεις να μπορούν να βιώνονται ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, ενώ με τις προχριστουγεννιάτικες εικόνες της Βιέννης πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, και επομένως, οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις απαιτήσεις.