Ταξίδια

Μαλβίδες Κλιματική Αλλαγή: Δημιουργία μιας πλωτής πόλης 2 εκ. τ.μ. από Ολλανδούς αρχιτέκτονες

Μαλβίδες Κλιματική Αλλαγή: Δημιουργία μιας πλωτής πόλης 2 εκ. τ.μ. από Ολλανδούς αρχιτέκτονες

Θα προστεθεί ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο, ένα δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα τροφοδοτεί την πόλη, ενώ οι τιμές των κατοικιών λέγεται ότι θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να εξυπηρετούν όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.

Μαλβίδες Κλιματική Αλλαγή: Η μυθοπλασία του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα ήταν γεμάτη με οράματα ενός γενναίου νέου κόσμου όπου η επιστήμη, η τεχνολογία και τα μηχανήματα θα ενώνονταν για να χτίσουν μητροπόλεις κάτω από τη θάλασσα, στον αέρα ή στο διάστημα. Τώρα μια ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής συνεργάζεται με τις Μαλδίβες για τη δημιουργία μιας πλωτής πόλης 200 εκταρίων – 2 εκατ. τ.μ. Έχει ως πρότυπο τη δομή των κοραλλιογενών υφάλων και τροφοδοτείται με πράσινη ενέργεια για να βοηθήσει στην οχύρωση του κράτους ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Με μέσο όρο λιγότερο από 1 μέτρο πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, οι Μαλδίβες, μια συλλογή από 25 ατόλες (κοραλλιογενή νησιά) στον Ινδικό Ωκεανό, είναι το χαμηλότερο σε υψόμετρο κράτος στη Γη και διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να καταστούν ακατοίκητες καθώς ο πλανήτης υπερθερμαίνεται.

Με όπλο τα 300 χρόνια ολλανδικής τεχνογνωσίας στον έλεγχο του υγρού περιβάλλοντος, η Dutch Docklands συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Μαλδίβων για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Η πλωτή πόλη των Μαλδίβων, η οποία σχεδιάζεται να επιπλέει σε μια λιμνοθάλασσα 200 εκταρίων με ζεστό νερό, μόλις 10 λεπτά με το πλοίο από την πρωτεύουσα Μαλέ, θα χτιστεί κατά μήκος ενός ευέλικτου πλέγματος και θα περιβάλλεται από μεγαλύτερα νησιά που θα λειτουργούν ως κυματοθραύστες.

«Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Μαλδίβων δίνει τον τόνο για τον σχεδιασμό της πλωτής πόλης, η οποία θα στηρίζεται σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή», δηλώνουν οι Dutch Docklands. «Η συνεργασία αυτή προσφέρει μια προσιτή, επεκτάσιμη και εφαρμόσιμη λύση για μια πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη στο υδάτινο μέτωπο».

«Ως ένα έθνος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι Μαλδίβες είναι σε ιδανική θέση να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα θα επιβιώσει -και, πράγματι, θα ευδοκιμήσει – μπροστά στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών και τη διάβρωση των ακτών».

Αντί για τη βιομηχανία ή τη γεωργία, οι Μαλδίβες τροφοδοτούνται από τον τουρισμό, και τα εξαγωνικά, αρθρωτά τμήματα κτιρίων είναι εμπνευσμένα από τα πλούσια κοράλλια που προσελκύουν τους επισκέπτες, οι οποίοι ουσιαστικά στηρίζουν την οικονομία της χώρας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τεχνητών κοραλλιογενών δομών μέσα και γύρω από τις γειτονιές για την προσέλκυση της θαλάσσιας ζωής και την περαιτέρω προστασία της πόλης από τα κύματα των καταιγίδων.

«Η προσαρμογή μας στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να καταστρέφει τη φύση, αλλά να συνεργάζεται μαζί της, όπως προτείνει η πλωτή πόλη των Μαλδίβων», δήλωσε ο Μοχάμεντ Νασίντ, πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων και πρόεδρος του κοινοβουλίου. «Στις Μαλδίβες, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα κύματα, αλλά μπορούμε να ανυψωθούμε μαζί τους».

Οι οικιστικές μονάδες θα συνδέονται μεταξύ τους με μια σειρά καναλιών και ευέλικτων γεφυρών, ενώ οι αποβάθρες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να σταθμεύουν και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το επόμενο έτος και να ολοκληρωθεί σε πέντε.

Θα προστεθεί ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο, ένα δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα τροφοδοτεί την πόλη, ενώ οι τιμές των κατοικιών λέγεται ότι θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να εξυπηρετούν όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τέστ: Ποιες καλοκαιρινές διακοπές ταιριάζουν στο προφίλ σας;

Κλιματική αλλαγή: Το 10% των παγετώνων θα λιώσει μέχρι τα μέσα του αιώνα που διανύουμε

Μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Ο Πλανήτης Γη εκπέμπει SOS

Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ελλάδα υποδέχεται ορισμένους τουρίστες χωρίς καραντίνα

Πριν από την πανδημία, η Ελλάδα ανέμενε περίπου 31,3 εκατομμύρια άτομα να επισκεφθούν τη χώρα, δήλωσε η The Guardian. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να έχουν τουλάχιστον τον μισό αριθμό τουριστών φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Ινδια

“Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή”, δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι “η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο”.

Η πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθεται στη διοργάνωση των Αγώνων για φέτος

Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν τις νομικές εξουσίες για την επιβολή μέτρων κατά της πανδημίας, αν και η κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθεσία για την επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και εστιατόρια που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για κλείσιμο έως τις 8 μ.μ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού λέει "όχι" στον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για ταξίδια

Ο Φερνάντες δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση είναι «απαισιόδοξος» για την ετοιμότητα των χωρών να δεχθούν η μία τα τεστ και τα πιστοποιητικά της άλλης, με πολλές ασιατικές χώρες να είναι επίσης πιθανόν να απαιτούν τον εμβολιασμό.

Ανησυχία στο Τόκιο για τη διεξεγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού

Στις «οικοδέσποινες» πόλεις έχει ζητηθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση να εφαρμόσουν αυστηρά προληπτικά μέτρα κατά της νόσου Covid-19. Μάλιστα, η κυβέρνηση θα τις ενισχύσει οικονομικά, στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων κατά του κορωνοϊού, «μοιράζοντας» 103.000.000 ευρώ στις συμμετέχουσες περιοχές.

Ιδιότυπο ξενοδοχείο εφηύρε η Ιταλία σε μεσαιωνικά χωριά covid free

υπήρξαν και κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες, που οσμίστηκαν την ευκαιρία και έσπευσαν να μετατρέψουν αυτά τα χωριά – φαντάσματα σε πολυτελή καταλύματα, όπου οι ένοικοι μπορούν να διαμείνουν σε χωριστά κτίρια, αλλά να απολαύσουν τα γεύματά τους ή το λουτρό τους σε spa εγκατεστημένο σε άλλο μέρος του χωριού.