Ταξίδια

Κορωνοϊός Παρίσι: Μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της Ευρώπης

Κορωνοϊός Παρίσι: Μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της Ευρώπης

Act 2. Από φέτος, το Παρίσι διαθέτει ήδη περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ασφαλών ποδηλατοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 χιλιομέτρων «coronapistes» που εισήχθησαν προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κορωνοϊός Παρίσι: Υπερτριπλασιάζει τους ασφαλείς χώρους στάθμευσης ποδηλάτων προσθέτοντας 100.000 νέες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 1.000 θέσεων για ποδήλατα φορτίου. Το Παρίσι θέλει να γίνει μια από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της Ευρώπης, με σχέδια να μετατραπεί σε «πόλη του ποδηλάτου» μέχρι το 2026. Η γαλλική πρωτεύουσα επενδύει 250 εκατ. ευρώ σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις υποδομές και τη συντήρηση των ποδηλάτων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο πλαίσιο του «Plan Velo», θα εισαχθούν χιλιάδες νέες θέσεις για ποδήλατα και θα αυξηθεί ο αριθμός των προστατευόμενων ποδηλατοδρόμων: Act 2. Από φέτος, το Παρίσι διαθέτει ήδη περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ασφαλών ποδηλατοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 χιλιομέτρων «coronapistes» που εισήχθησαν προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα, σχεδιάζει να τα καταστήσει μόνιμα και να προσθέσει άλλα 130 χιλιόμετρα ασφαλών μονοπατιών για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο στην πόλη.

Οι αρχές του Παρισιού ελπίζουν να διευκολύνουν τη μετακίνηση με ποδήλατο μέσα στην πόλη, εισάγοντας διαδρομές που διασχίζουν την πόλη και βγαίνουν και στα γύρω προάστια. Τα σημεία όπου οι ποδηλάτες κινδυνεύουν διασχίζοντας πολυσύχναστους δρόμους και τα βασικά σημεία εισόδου στο κέντρο της πόλης θα γίνουν επίσης πιο ασφαλή.

Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η ασφαλής ποδηλασία από τη μια άκρη του Παρισιού έως την άλλη. Η πόλη ανέφερε επίσης ότι το 2020, οι κλοπές ποδηλάτων αυξήθηκαν κατά 7% και περίπου το 80% των ανθρώπων που δεν θέλουν να κάνουν ποδήλατο δηλώνουν ότι ο φόβος της κλοπής του ποδηλάτου τους είναι ο νούμερο ένα λόγος.

Για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τη δύναμη των πεντάλ, το Παρίσι υπερτριπλασιάζει τους ασφαλείς χώρους στάθμευσης ποδηλάτων προσθέτοντας 100.000 νέες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 1.000 θέσεων για ποδήλατα φορτίου.

Ξεκινώντας μια «επανάσταση» του ποδηλάτου

Η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo εξελέγη για δεύτερη θητεία τον Ιούνιο του περασμένου έτους αφού εισήγαγε μια σειρά μέτρων υπέρ του ποδηλάτου και των πεζών στην πόλη. Το Παρίσι έχει ήδη δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ για ένα αρχικό σχέδιο για το ποδήλατο, το οποίο επαινέθηκε ως η αρχή μιας «επανάστασης» για την πόλη.

«Αυτό το σχέδιο για το ποδήλατο είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του οικολογικού και κοινωνικού μετασχηματισμού του οποίου ηγούμαστε στο Παρίσι», έγραψε στο Twitter ο David Belliard, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον αστικό μετασχηματισμό.

Κάθε χρόνο από το 2015, η πόλη διοργανώνει μια «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», όπου το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας απομακρύνεται από το πολυσύχναστο κέντρο της. Οι κεντρικοί δρόμοι, συμπεριλαμβανομένης της λεωφόρου Champs-Élysées, γεμίζουν αντ’ αυτού με πεζούς και ποδηλάτες. Το ετήσιο γεγονός αποσκοπεί στον περιορισμό της χρήσης οχημάτων και της ρύπανσης στο Παρίσι. Η Hidalgo, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας, είναι επί του παρόντος υποψήφια για την προεδρία και αυτές οι πράσινες πολιτικές αποτελούν κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πέντε πιο "πράσινες" πόλεις στην Ευρώπη

Τι είναι η ελεγχόμενη είσοδος στις πόλεις και πού εφαρμόζεται

Οι νέοι νιώθουν λύπη, ενοχή και έντονη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Kορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Νικαράγουας, η επιβίβαση στο ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro

Για περίπου οκτώ μήνες, δεν είχαμε σχεδόν τίποτα, αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα και προφανώς έρχονται πάντα αναζητώντας αυτό», είπε ο Centeno. «Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να επιβιβαστείς σε ένα ενεργό ηφαίστειο!»

Η Tavern on the Green προσκαλεί τους θαμώνες της σε έναν εορταστικό χώρο συγκέντρωσης που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του Central Park

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Tavern on The Green, ανατρέξτε στην επίσημη αρχική του σελίδα και τη σελίδα του στο Facebook και ακολουθήστε το εστιατόριο στο Instagram.

Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που ενισχύουν τις ικανότητες ανίχνευσης και μειώνουν τη σωματική επαφή, και είναι εξίσου σημαντικό οι επιβάτες να είναι προετοιμασμένοι με ταξιδιωτικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική εμπειρία στο σημείο ελέγχου», είπε ο Pekoske.

Γνωρίστε τη Χέδερ Πάρσονς που αναδεικνύει τη Σκόπελο σε πεζοπορικό χειμερινό τουριστικό προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό

«Οι ντόπιοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το περπάτημα και η πεζοπορία κάνουν καλό στην υγεία. Δεν ξέρω, όμως, πόσο έχουν συνειδητοποιήσει πως ο πεζοπορικός τουρισμός είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί η Σκόπελος».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας που είναι η συνεργασία όλων για το κοινό καλό, πρέπει να αποτελέσει και πυξίδα για την «επόμενη μέρα». Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τύχει της υποστήριξης που αξίζει η προσφορά του, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας των επόμενων χρόνων, για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αφγανός πρώην υπουργός παραδίδει τώρα φαγητό στη Γερμανία με το ποδήλατό του

Καλεί όμως τη διεθνή κοινότητα να μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν και να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη. Καθώς η βάρδιά του ξεκινάει το μεσημέρι, περνάει στο τηλέφωνό του. «Πρέπει να φύγω τώρα», λέει, περπατώντας στη βροχή για την πρώτη παράδοση της ημέρας.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποιεί για τον επερχόμενο τυφώνα IDA

Όσον αφορά τους ανέμους, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) λέει ότι οι ζημιές από τον άνεμο θα μπορούσαν να είναι "δυνητικά καταστροφικές" κοντά στο σημείο όπου ο πυρήνας του Ida κάνει προσγείωση στη Λουιζιάνα. Οι άνεμοι τροπικής καταιγίδας αναμένεται να χτυπήσουν στην ενδοχώρα σε τμήματα της Λουιζιάνα και του Μισισιπή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.