Ταξίδια

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Ο τυφώνας Ίντα θα είναι «μια καταιγίδα που θα αλλάξει τη ζωή»

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Ο τυφώνας Ίντα θα είναι «μια καταιγίδα που θα αλλάξει τη ζωή»

Όσον αφορά τους ανέμους, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) λέει ότι οι ζημιές από τον άνεμο θα μπορούσαν να είναι "δυνητικά καταστροφικές" κοντά στο σημείο όπου ο πυρήνας του Ida κάνει προσγείωση στη Λουιζιάνα. Οι άνεμοι τροπικής καταιγίδας αναμένεται να χτυπήσουν στην ενδοχώρα σε τμήματα της Λουιζιάνα και του Μισισιπή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί τους κατοίκους κατά μήκος της ακτής της Λουιζιάνα να σπεύσουν στις προετοιμασίες το Σάββατο εν όψει ενός εντεινόμενου τυφώνα Ίντα, ο οποίος αναμένεται να φέρει ανέμους έως και 225 χλμ. / Ώρα όταν χτυπήσει στην ξηρά την Κυριακή. Στις 10:00 το πρωί, ο Ida βρισκόταν 350 μίλια νότια-νοτιοανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Μισισιπή, κινούμενος προς τα βορειοδυτικά με ταχύτητα 16 μίλια / ώρα και μέγιστους ισχυρούς ανέμους 85 μίλια / ώρα. Η ελάχιστη κεντρική πίεση της καταιγίδας είναι τώρα 984 mb ή 29,06 ίντσες. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς προέτρεψε τους κατοίκους να προετοιμαστούν γρήγορα, λέγοντας: «Μέχρι το βράδυ αύριο το βράδυ, πρέπει να είσαι εκεί που σκοπεύεις να είσαι για να ξεφύγεις από την καταιγίδα».

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης LaToya Cantrell διέταξε την υποχρεωτική εκκένωση για μια μικρή περιοχή της πόλης έξω από το λιβάδι, σύμφωνα με το Associated Press.

Αλλά με την καταιγίδα να εντείνεται τόσο πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό για ολόκληρη την πόλη.

Αυτό συνήθως απαιτεί τη χρήση όλων των λωρίδων ορισμένων αυτοκινητοδρόμων για να φύγετε από την πόλη.

Η καταιγίδα αναμένεται να φτάσει στην ακτή την ακριβή ημερομηνία που ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της ακτής του Κόλπου ακριβώς 16 χρόνια νωρίτερα.

Ο λοχαγός Ross Eichorn, ένας αλιευτικός οδηγός στην ακτή περίπου 112 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, είπε ότι φοβάται ότι τα ζεστά νερά του Κόλπου θα «κάνουν ένα τέρας» από την Ίντα. “Με ένα άμεσο χτύπημα, δεν θα πω τι θα μείνει – αν μη τι άλλο”, είπε ο Eichorn. Και πρόσθεσε: «Όποιος δεν ενδιαφέρεται έχει κάτι λάθος μαζί του». Μια προειδοποίηση για τυφώνα αναρτάται από το Intracoastal City της Λουιζιάνα, ανατολικά προς τις εκβολές του ποταμού Pearl, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Pontchartrain, της λίμνης Maurepas και της περιοχής του μετρό της Νέας Ορλεάνης.

Μια προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα δημοσιεύεται από το Κάμερον, Λουιζιάνα ανατολικά προς την Ιντρακόαστλ Σίτι της Λουιζιάνα και από τον ποταμό Περλ στη Λουιζιάνα στα σύνορα Αλαμπάμα/Φλόριντα. Απόψε αναμένεται να ξεκινήσουν εδώ συνθήκες τροπικής καταιγίδας. Πιθανές επικίνδυνες πλημμύρες από καταιγίδες Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), οι ακόλουθοι κατακλυσμοί καταιγίδων είναι δυνατοί εάν η μέγιστη άνοδος συμβεί κατά την παλίρροια: -Morgan City, Λουιζιάνα, στις εκβολές του ποταμού Μισισιπή: 10 έως 15 πόδια -Το στόμα του ποταμού Μισισιπή στο Ocean Springs, Mississippi, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Borgne: 7 έως 11 πόδια -Intracoastal City, Louisiana, προς Morgan City, Louisiana, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου Vermilion: 6 έως 9 πόδια -Ocean Springs, Mississippi, στα σύνορα Mississippi-Alabama: 4 έως 7 πόδια -Λίμνη Pontchartrain: 4 έως 7 πόδια -Λίμνη Maurepas: 3 έως 5 πόδια -Pecan Island, Louisiana, προς Intracoastal City, Louisiana: 3 έως 5 πόδια -σύνορα Μισισιπή/Αλαμπάμα προς σύνορα Αλαμπάμα/Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένου του Mobile Bay: 2 έως 4 πόδια -Sabine Pass στο Pecan Island, Λουιζιάνα: 2 έως 4 πόδια

Όσον αφορά τους ανέμους, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) λέει ότι οι ζημιές από τον άνεμο θα μπορούσαν να είναι “δυνητικά καταστροφικές” κοντά στο σημείο όπου ο πυρήνας του Ida κάνει προσγείωση στη Λουιζιάνα. Οι άνεμοι τροπικής καταιγίδας αναμένεται να χτυπήσουν στην ενδοχώρα σε τμήματα της Λουιζιάνα και του Μισισιπή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Οι εκτεταμένες πλημμύρες, ιδιαίτερα εκεί όπου οι ζώνες βροχής σταματούν για διάστημα λίγων ωρών, αναμένονται κατά μήκος του μονοπατιού του Ίντα.

Η έντονη βροχόπτωση θα οδηγήσει επίσης σε πλημμύρα του ποταμού.

Η Νοτιοανατολική Λουιζιάνα και ο νότιος Μισισιπής θα μπορούσαν να δουν 8 έως 16 ίντσες βροχής με απομονωμένα σύνολα 20 ιντσών μέχρι τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κυβερνήτης Cuomo κηρύσσει τη Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τυφώνα Henri

Πάνω από 8 εκατ. θάνατοι εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει σοβαρά την υγεία

Συνεχής συσσώρευση «αερίων του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα και συνέπειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς ο τουρισμός μπορεί να συμπεριλάβει άτομα των οποίων οι συνθήκες υγείας τους κρατούν συνήθως στο σπίτι

"Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη εγχειριδίων για την τυποποίηση των υπηρεσιών για τους ευάλωτους ταξιδιώτες, την ενίσχυση των προσβάσιμων υποδομών και τον κατάλληλο εξοπλισμό των επαγγελματικών εγκαταστάσεων έκτακτης ανάγκης και περίθαλψης, όπως με εργαλεία πρώτων βοηθειών.

Νέες μετρήσεις δείχνουν υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση στο μετρό της Κοπεγχάγης

"Μελέτες από το σύστημα μετρό της Σεούλ έχουν δείξει ότι οι πόρτες μεταξύ της πλατφόρμας και της γραμμής του τρένου βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στους σταθμούς, αλλά την επιδεινώνουν στο εσωτερικό των τρένων. Υπάρχει βέβαια μια ανησυχία για την ασφάλεια, αλλά αξίζει να το σκεφτούμε" λέει ο Hugo S. Russell.

Ανακάμπτει η φονικότερη κακοκαιρία των τελευταίων 30 ετών στις ΗΠΑ

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές όπου σημειώθηκαν διακοπές. Υπολογίζεται ότι περίπου 122.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη τη χώρα (έναντι 1,8 εκατ. το Σάββατο), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us. Πάνω από το 72% αυτών εντοπίζονται στο Όρεγκον και στην Καλιφόρνια.

Η Κροατία προετοιμάζεται για τη μετάβαση στο ευρώ εν μέσω ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού

Ορισμένοι Κροάτες φοβούνται ότι μόλις υιοθετήσουν το ευρώ, η σκληρή πραγματικότητα του πόσο φτωχότεροι είναι από πολλούς γείτονές τους στην ΕΕ θα γίνει ακόμη πιο κατανοητή.  Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Eurostat που δημοσιεύθηκε το 2018, ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Κροατία ήταν μόλις 1.179 ευρώ σε σύγκριση με περισσότερα από 2.300 ευρώ στην ΕΕ.

Πώς η ανάκαμψη της COVID-19 θα επηρεάσει τις 14 κορυφαίες αγορές επαγγελματικών ταξιδιών

Η μελέτη περιλαμβάνει δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια, παραγωγικότητα και ανάπτυξη, και κατανοεί τις δαπάνες επαγγελματικών ταξιδιών ως εγχώριες και διεθνείς εξερχόμενες δαπάνες, λαμβάνοντας υπόψη την προέλευση του επαγγελματικού ταξιδιού.

Ταξιδεύετε στο Λας Βέγκας; Ακολουθούν ιδέες για υγεία και ευεξία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Μόλις τρία μίλια από το Λας Βέγκας, αυτό το αξιοθέατο διαθέτει 180 στρέμματα βοτανικούς κήπους, μονοπάτια πεζοπορίας, ενδιαιτήματα άγριας ζωής και πολλά άλλα.

Ματαίωση της απεργίας του προσωπικού της British Airways λόγω βελτιωμένης προσφοράς μισθών

Την ίδια στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι στη Βρετανία είναι θυμωμένοι που οι αμοιβές δεν έχουν συμβαδίσει με το εκτοξευόμενο κόστος ζωής. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο απόγειο 40 ετών στο 9,1% τον Μάιο και προβλέπεται σύντομα να φτάσει σε διπλά ποσοστά.

Σε όλη την Ευρώπη πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες και παραθεριστές έχουν απογοητευτεί λόγω των ακυρωμένων αεροπορικών πτήσεων

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα λόγω προβλημάτων προσωπικού στα αεροδρόμια πάνω-κάτω στη χώρα, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την κλίμακα στην οποία οι Βρετανοί παραθεριστές αποφασίζουν να ακυρώσουν τη δική τους πτήση για να μην κινδυνεύουν με πολύωρες ουρές και γενική διακοπή των ταξιδιών».