Ταξίδια

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Ο τυφώνας Ίντα θα είναι «μια καταιγίδα που θα αλλάξει τη ζωή»

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Ο τυφώνας Ίντα θα είναι «μια καταιγίδα που θα αλλάξει τη ζωή»

Όσον αφορά τους ανέμους, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) λέει ότι οι ζημιές από τον άνεμο θα μπορούσαν να είναι "δυνητικά καταστροφικές" κοντά στο σημείο όπου ο πυρήνας του Ida κάνει προσγείωση στη Λουιζιάνα. Οι άνεμοι τροπικής καταιγίδας αναμένεται να χτυπήσουν στην ενδοχώρα σε τμήματα της Λουιζιάνα και του Μισισιπή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

ΗΠΑ Μετεωρολόγοι: Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί τους κατοίκους κατά μήκος της ακτής της Λουιζιάνα να σπεύσουν στις προετοιμασίες το Σάββατο εν όψει ενός εντεινόμενου τυφώνα Ίντα, ο οποίος αναμένεται να φέρει ανέμους έως και 225 χλμ. / Ώρα όταν χτυπήσει στην ξηρά την Κυριακή. Στις 10:00 το πρωί, ο Ida βρισκόταν 350 μίλια νότια-νοτιοανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Μισισιπή, κινούμενος προς τα βορειοδυτικά με ταχύτητα 16 μίλια / ώρα και μέγιστους ισχυρούς ανέμους 85 μίλια / ώρα. Η ελάχιστη κεντρική πίεση της καταιγίδας είναι τώρα 984 mb ή 29,06 ίντσες. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς προέτρεψε τους κατοίκους να προετοιμαστούν γρήγορα, λέγοντας: «Μέχρι το βράδυ αύριο το βράδυ, πρέπει να είσαι εκεί που σκοπεύεις να είσαι για να ξεφύγεις από την καταιγίδα».

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης LaToya Cantrell διέταξε την υποχρεωτική εκκένωση για μια μικρή περιοχή της πόλης έξω από το λιβάδι, σύμφωνα με το Associated Press.

Αλλά με την καταιγίδα να εντείνεται τόσο πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό για ολόκληρη την πόλη.

Αυτό συνήθως απαιτεί τη χρήση όλων των λωρίδων ορισμένων αυτοκινητοδρόμων για να φύγετε από την πόλη.

Η καταιγίδα αναμένεται να φτάσει στην ακτή την ακριβή ημερομηνία που ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της ακτής του Κόλπου ακριβώς 16 χρόνια νωρίτερα.

Ο λοχαγός Ross Eichorn, ένας αλιευτικός οδηγός στην ακτή περίπου 112 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, είπε ότι φοβάται ότι τα ζεστά νερά του Κόλπου θα «κάνουν ένα τέρας» από την Ίντα. “Με ένα άμεσο χτύπημα, δεν θα πω τι θα μείνει – αν μη τι άλλο”, είπε ο Eichorn. Και πρόσθεσε: «Όποιος δεν ενδιαφέρεται έχει κάτι λάθος μαζί του». Μια προειδοποίηση για τυφώνα αναρτάται από το Intracoastal City της Λουιζιάνα, ανατολικά προς τις εκβολές του ποταμού Pearl, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Pontchartrain, της λίμνης Maurepas και της περιοχής του μετρό της Νέας Ορλεάνης.

Μια προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα δημοσιεύεται από το Κάμερον, Λουιζιάνα ανατολικά προς την Ιντρακόαστλ Σίτι της Λουιζιάνα και από τον ποταμό Περλ στη Λουιζιάνα στα σύνορα Αλαμπάμα/Φλόριντα. Απόψε αναμένεται να ξεκινήσουν εδώ συνθήκες τροπικής καταιγίδας. Πιθανές επικίνδυνες πλημμύρες από καταιγίδες Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), οι ακόλουθοι κατακλυσμοί καταιγίδων είναι δυνατοί εάν η μέγιστη άνοδος συμβεί κατά την παλίρροια: -Morgan City, Λουιζιάνα, στις εκβολές του ποταμού Μισισιπή: 10 έως 15 πόδια -Το στόμα του ποταμού Μισισιπή στο Ocean Springs, Mississippi, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Borgne: 7 έως 11 πόδια -Intracoastal City, Louisiana, προς Morgan City, Louisiana, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου Vermilion: 6 έως 9 πόδια -Ocean Springs, Mississippi, στα σύνορα Mississippi-Alabama: 4 έως 7 πόδια -Λίμνη Pontchartrain: 4 έως 7 πόδια -Λίμνη Maurepas: 3 έως 5 πόδια -Pecan Island, Louisiana, προς Intracoastal City, Louisiana: 3 έως 5 πόδια -σύνορα Μισισιπή/Αλαμπάμα προς σύνορα Αλαμπάμα/Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένου του Mobile Bay: 2 έως 4 πόδια -Sabine Pass στο Pecan Island, Λουιζιάνα: 2 έως 4 πόδια

Όσον αφορά τους ανέμους, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) λέει ότι οι ζημιές από τον άνεμο θα μπορούσαν να είναι “δυνητικά καταστροφικές” κοντά στο σημείο όπου ο πυρήνας του Ida κάνει προσγείωση στη Λουιζιάνα. Οι άνεμοι τροπικής καταιγίδας αναμένεται να χτυπήσουν στην ενδοχώρα σε τμήματα της Λουιζιάνα και του Μισισιπή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Οι εκτεταμένες πλημμύρες, ιδιαίτερα εκεί όπου οι ζώνες βροχής σταματούν για διάστημα λίγων ωρών, αναμένονται κατά μήκος του μονοπατιού του Ίντα.

Η έντονη βροχόπτωση θα οδηγήσει επίσης σε πλημμύρα του ποταμού.

Η Νοτιοανατολική Λουιζιάνα και ο νότιος Μισισιπής θα μπορούσαν να δουν 8 έως 16 ίντσες βροχής με απομονωμένα σύνολα 20 ιντσών μέχρι τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κυβερνήτης Cuomo κηρύσσει τη Νέα Υόρκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τυφώνα Henri

Πάνω από 8 εκατ. θάνατοι εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει σοβαρά την υγεία

Συνεχής συσσώρευση «αερίων του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα και συνέπειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας που είναι η συνεργασία όλων για το κοινό καλό, πρέπει να αποτελέσει και πυξίδα για την «επόμενη μέρα». Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τύχει της υποστήριξης που αξίζει η προσφορά του, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας των επόμενων χρόνων, για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Αφγανός πρώην υπουργός παραδίδει τώρα φαγητό στη Γερμανία με το ποδήλατό του

Καλεί όμως τη διεθνή κοινότητα να μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν και να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη. Καθώς η βάρδιά του ξεκινάει το μεσημέρι, περνάει στο τηλέφωνό του. «Πρέπει να φύγω τώρα», λέει, περπατώντας στη βροχή για την πρώτη παράδοση της ημέρας.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση αστραπής για να καταλάβουν το Αφγανιστάν καθώς αποχώρησαν ξένα στρατεύματα

Οι εικόνες από την τελευταία πορεία τους προς την Καμπούλ δεν ήταν πτώματα στους δρόμους και αιματηρά πεδία μάχης, αλλά Ταλιμπάν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι που κάθονταν άνετα στους καναπέδες καθώς επισημοποιούσαν την παράδοση πόλεων και επαρχιών.

Το Πεκίνο προσπάθησε να διατηρήσει ανεπίσημους δεσμούς με τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Η κατάληψη των Ταλιμπάν ανοίγει μια στρατηγική πόρτα στην Κίνα φορτωμένη με κινδύνους και ευκαιρίες. Η διατήρηση της σταθερότητας μετά από δεκαετίες πολέμου στον δυτικό γείτονά του θα είναι το κύριο μέλημα του Πεκίνου, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει τα σύνορά του και τις στρατηγικές επενδύσεις υποδομής στο γειτονικό Πακιστάν, όπου βρίσκεται ο Οικονομικός Διάδρομος Κίνας-Πακιστάν.

Πλήγμα για τον τουρισμό της Νότιας Αφρικής από λεηλασίες και ταραχές

«Μόλις ηρεμήσουν οι ταραχές, η Νότια Αφρική είναι πολύ δημοφιλής και όταν είναι ασφαλές να έρθουν, οι άνθρωποι σίγουρα θα ταξιδέψουν», δήλωσε ο Hellerle του οίκου Umzolozolo, σημειώνοντας ότι ορισμένα καταφύγια στο KwaZulu-Natal ήταν άδεια από τον Μάρτιο του 2020. «Ελπίζω και προσεύχομαι.»