Ταξίδια

«Η δουλειά είναι δουλειά»: Αφγανός πρώην υπουργός παραδίδει τώρα φαγητό στη Γερμανία

«Η δουλειά είναι δουλειά»: Αφγανός πρώην υπουργός παραδίδει τώρα φαγητό στη Γερμανία

Καλεί όμως τη διεθνή κοινότητα να μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν και να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη. Καθώς η βάρδιά του ξεκινάει το μεσημέρι, περνάει στο τηλέφωνό του. «Πρέπει να φύγω τώρα», λέει, περπατώντας στη βροχή για την πρώτη παράδοση της ημέρας.

 «Η δουλειά είναι δουλειά»: Ως διπλός Αφγανο-Βρετανός υπήκοος, ο Σαγιέντ Σανταάτ αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία στο τέλος του 2020 καθώς η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα του επιδεινώθηκε. Ο Sayed Sadaat κάποτε υπουργός στο Αφγανιστάν αλλά παραιτήθηκε, βαρέθηκε τη διαφθορά. Τώρα στη Γερμανία, ο Sayed Sadaat βγάζει τα προς το ζην παραδίδοντας γεύματα ως ταχυμεταφορέας ποδηλάτων. Για έξι ώρες τις καθημερινές και από το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ τα Σάββατα και τις Κυριακές, ο Sadaat φοράει το διακριτικό πορτοκαλί παλτό και το μεγάλο τετράγωνο σακίδιο πλάτης του, μεταφέροντας πίτσες ή άλλες παραγγελίες στους πελάτες. «Δεν υπάρχει καθόλου ντροπή στη δουλειά. Η δουλειά είναι δουλειά », είπε στο AFP. “Εάν υπάρχει δουλειά, σημαίνει ότι υπάρχει δημόσια ζήτηση … κάποιος πρέπει να το κάνει”, είπε.

Ο Sadaat είναι ένας από τους χιλιάδες Αφγανούς που έχουν βρει σπίτι στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Από το 2015, όταν η Ευρώπη είδε μια τεράστια εισροή ανθρώπων που εγκατέλειψαν τους πολέμους κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, περίπου 210.000 Αφγανοί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία.

Αυτό τους καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που αναζητούν προστασία στην πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης μετά τους Σύριους.

Με την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Γερμανία εκκένωσε επίσης περίπου 4.000 Αφγανούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άλλων που χρειάζονται προστασία. –

«Για ιδιωτικό όφελος» –

Το ταξίδι του Sadaat στη Γερμανία ήταν πολύ λιγότερο ενοχλητικό. Υπήρξε υπουργός Επικοινωνιών στο Αφγανιστάν από το 2016 έως το 2018. Αλλά ο 50χρονος είπε ότι εγκατέλειψε τη θέση του επειδή είχε βαρεθεί τη διαφθορά στην κυβέρνηση. «Όταν έκανα τη δουλειά ως υπουργός, υπήρχε διαφορά μεταξύ του στενού κύκλου του προέδρου και εμένα», εξήγησε. «Τα αιτήματά τους ήταν για ιδιωτικό όφελος, ήθελα τα χρήματα για κυβερνητικά έργα να εφαρμοστούν σωστά. “Έτσι δεν μπορούσα να εκπληρώσω τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια προσπάθησαν να με πιέσουν, να με πιέσουν από την πλευρά του προέδρου”. Ανέλαβε δουλειά συμβούλου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στο Αφγανιστάν. Αλλά μέχρι το 2020, η κατάσταση της ασφάλειας είχε επιδεινωθεί, είπε. “Έτσι αποφάσισα να φύγω”, είπε στο AFP.

Ως διπλός Αφγανο-Βρετανός πολίτης, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία στα τέλη του 2020 πριν το Brexit να καταστήσει πλέον μη δυνατή τη διαμονή των Βρετανών στην ΕΕ χωρίς όρους όπως μια προσφορά εργασίας.

Θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει μια θέση στη Βρετανία, αλλά είπε ότι βλέπει περισσότερες ευκαιρίες για τον τομέα του στη Γερμανία. Αλλά χωρίς Γερμανικά, ο Sadaat, ο οποίος ήρθε μόνος του και αρνείται να μιλήσει για την οικογένειά του, είπε ότι δυσκολεύτηκε να απασχοληθεί. – Συμβουλεύετε την κυβέρνηση;

Η πανδημία του κορωνοϊού καθυστέρησε τα σχέδιά του να μάθει να μιλά Γερμανικά. Αλλά τώρα παρακολουθεί μαθήματα γλώσσας τέσσερις ώρες την ημέρα, πριν ανέβει στο ποδήλατο για την εταιρεία διανομής τροφίμων Lieferando. Η εργασία πληρώνει έως και 15 ευρώ (18 $) την ώρα, αρκετά για τα έξοδα διαβίωσής του, συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου 420 ευρώ το μήνα. Ο Sadaat είπε ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή του να μετακομίσει στη Γερμανία. «Ξέρω ότι αυτή η πρόκληση είναι για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να βρω άλλη δουλειά», είπε, αναφέροντας τα φυσικά οφέλη της ποδηλασίας 1.200 χιλιομέτρων (745 μίλια) κάθε μήνα.

Με την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν και την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τη γενέτειρά του, βλέπει ένα άλλο πιθανό άνοιγμα για αυτόν στη Γερμανία. «Μπορώ να συμβουλέψω τη γερμανική κυβέρνηση για το Αφγανιστάν, έτσι ώστε ο αφγανικός λαός να μπορεί να επωφεληθεί γιατί αντικατοπτρίζω την πραγματική εικόνα εκεί», είπε.

Παραδέχεται ωστόσο ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία επαφή με τις γερμανικές αρχές για το θέμα.

Όσο για τους Ταλιμπάν, πιστεύει ότι μπορεί να «έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος» όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.

Καλεί όμως τη διεθνή κοινότητα να μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν και να συνεχίσει να παρέχει οικονομική υποστήριξη. Καθώς η βάρδιά του ξεκινάει το μεσημέρι, περνάει στο τηλέφωνό του. «Πρέπει να φύγω τώρα», λέει, περπατώντας στη βροχή για την πρώτη παράδοση της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Οι "Αφγανές Ονειροπόλες" της ρομποτικής τα κατάφεραν

Έκκληση της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Αφγανιστάν προς του Αμερικανούς πολίτες για εγκατ΄ληψη του αεροδρομίου της Καμπούλ

Αφότου ανέλαβαν οι Ταλιμπάν «έχει υπάρξει μια μείωση 80% στη λήψη εμβολίων κατά της COVID-19», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF

Πώς είναι η κατάσταση στις μαιευτικές κλινικές του Αφγανιστάν σύμφωνα με μαρτυρία γυναικολόγου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ματαίωση της απεργίας του προσωπικού της British Airways λόγω βελτιωμένης προσφοράς μισθών

Την ίδια στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι στη Βρετανία είναι θυμωμένοι που οι αμοιβές δεν έχουν συμβαδίσει με το εκτοξευόμενο κόστος ζωής. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο απόγειο 40 ετών στο 9,1% τον Μάιο και προβλέπεται σύντομα να φτάσει σε διπλά ποσοστά.

Σε όλη την Ευρώπη πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες και παραθεριστές έχουν απογοητευτεί λόγω των ακυρωμένων αεροπορικών πτήσεων

«Με περισσότερες από 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα λόγω προβλημάτων προσωπικού στα αεροδρόμια πάνω-κάτω στη χώρα, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την κλίμακα στην οποία οι Βρετανοί παραθεριστές αποφασίζουν να ακυρώσουν τη δική τους πτήση για να μην κινδυνεύουν με πολύωρες ουρές και γενική διακοπή των ταξιδιών».

Kορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Νικαράγουας, η επιβίβαση στο ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro

Για περίπου οκτώ μήνες, δεν είχαμε σχεδόν τίποτα, αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα και προφανώς έρχονται πάντα αναζητώντας αυτό», είπε ο Centeno. «Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να επιβιβαστείς σε ένα ενεργό ηφαίστειο!»

Η Tavern on the Green προσκαλεί τους θαμώνες της σε έναν εορταστικό χώρο συγκέντρωσης που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του Central Park

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Tavern on The Green, ανατρέξτε στην επίσημη αρχική του σελίδα και τη σελίδα του στο Facebook και ακολουθήστε το εστιατόριο στο Instagram.

Ο Mark Murphy συζητά τις «διαδοχικές επιπτώσεις» των εντολών εμβολίων σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

Έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που ενισχύουν τις ικανότητες ανίχνευσης και μειώνουν τη σωματική επαφή, και είναι εξίσου σημαντικό οι επιβάτες να είναι προετοιμασμένοι με ταξιδιωτικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική εμπειρία στο σημείο ελέγχου», είπε ο Pekoske.

Γνωρίστε τη Χέδερ Πάρσονς που αναδεικνύει τη Σκόπελο σε πεζοπορικό χειμερινό τουριστικό προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό

«Οι ντόπιοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το περπάτημα και η πεζοπορία κάνουν καλό στην υγεία. Δεν ξέρω, όμως, πόσο έχουν συνειδητοποιήσει πως ο πεζοπορικός τουρισμός είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί η Σκόπελος».

Το Παρίσι επενδύει 250 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει 100% «ποδηλατική πόλη»

Act 2. Από φέτος, το Παρίσι διαθέτει ήδη περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ασφαλών ποδηλατοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 χιλιομέτρων «coronapistes» που εισήχθησαν προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας που είναι η συνεργασία όλων για το κοινό καλό, πρέπει να αποτελέσει και πυξίδα για την «επόμενη μέρα». Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τύχει της υποστήριξης που αξίζει η προσφορά του, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας των επόμενων χρόνων, για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.