Ρεπορτάζ Υγείας

Η Ταϊλάνδη κρούει συναγερμό μετά το ξέσπασμα άνθρακα στο Λάος

Ο άνθρακας, ο οποίος εξαπλώνεται μέσω βακτηρίων στο έδαφος, μολύνει συνήθως τα ζώα που βόσκουν και τα άγρια ζώα, αλλά μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο και να είναι θανατηφόρος σε ορισμένες περιπτώσεις.;

Μελέτη δείχνει βελτιωμένα αποτελέσματα σε νοσοκομεία που είναι διαπιστευμένα για χειρουργική επέμβαση καρκίνου του ορθού

Οι διαχρονικές μελέτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της τήρησης των προτύπων του Εθνικού Προγράμματος  Διαπίστευσης για τον Καρκίνο του Ορθού NAPRC στην επιβίωση, τα ποσοστά υποτροπής και άλλα κρίσιμα ογκολογικά αποτελέσματα.

Η πανδημία Covid και οι πληρωμές Medicare πυροδοτούν την έκρηξη της απομακρυσμένης παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης των ασθενών

Το Frederick Health, ένα σύστημα υγείας του Μέριλαντ, παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση σε 364 ασθενείς υψηλού κινδύνου και εκτιμά ότι το πρόγραμμα εξοικονομεί στο μη κερδοσκοπικό σύστημα 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μειώνοντας τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά.

Το 50% των ασθενών με HIV είναι τουλάχιστον 50 ετών και διατρέχει τον κίνδυνο αδυναμίας και συννοσηροτήτων

"Βρισκόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα εποχή όπου το να ζεις στα 70, 80 και ακόμη και 90 σου με HIV είναι πλέον εφικτό και γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε, κοινωνικά, σωματικά και ιατρικά, για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV ζουν όσο το δυνατόν πιο υγιεινά όσο φτάνουν τα τελευταία τους χρόνια».

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες από την Ε.Πν.Ελ.

Αφρικανική σκόνη: Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια που μπορούν να συνδυαστούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες, σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό μείγμα για το ανθρώπινο σώμα, ειδικά το αναπνευστικό σύστημα.

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Εκτός από το είδος των υδατανθράκων λάβετε υπόψη σας και τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων που επιλέγετε, συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) ενός τροφίμου δείχνει πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα μετά την κατανάλωσή του, σε κλίμακα από 0 έως 100. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη GI (πάνω από 70) πέπτονται εύκολα και προκαλούν γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.