Ρεπορτάζ Υγείας

Χαμός με τα κρούσματα σε Κοζάνη: Από τον Νοέμβρη 2020 τα 38 από τα 53

Χαμός με τα κρούσματα σε Κοζάνη: Από τον Νοέμβρη 2020 τα 38 από τα 53

Χαμός με τα κρούσματα σε Κοζάνη: Από τον Νοέμβρη 2020 τα 38 από τα 53. Οργισμένοι είναι αυτοδιοίκηση και υγειονομικοί φορείς με τον κεντρικό ΕΟΔΥ στην Αθήνα, ο οποίος  δήλωσε 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης από τις 12 Νοεμβρίου 2020, δύο μήνες αργότερα. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης και να διευρυνθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής, μιας και η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες.

Τα κρούσματα αυτά καταχωρήθηκαν από τον Νοέμβρη και προστέθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης που ανέρχονται σε 15. Αναλυτικά τα (12/01) κρούσματα ήταν 2 στη Σιάτιστα, 7 στην Κοζάνη και στην 4 στην Πτολεμαΐδα. Η αρχή έγινε από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα Covid, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου! Σε έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, τα παραπάνω ετεροχρονισμένα κρούσματα  αφορούν τον Δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Κασαπίδης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αγορά 5.000 rapid test καθώς και 10.000 αντιδραστηρίων για το εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου που εδρεύει στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά εξοπλισμού για μοριακό έλεγχο δειγμάτων Covid, ο οποίος θα εγκατασταθεί στα νομαρχιακά νοσοκομεία Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, “ώστε σε σύντομο χρόνο να έχουμε τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου των δειγμάτων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εύθραυστη η επιδημιολογική εικόνα στο Λεκανοπέδιο - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων

Ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική - Σε 43 περιφερειακές ενότητες "κυκλοφορεί" ο ιός

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας ανά περιφερειακή ενότητα

Εντοπίστηκαν δύο "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Δύο νέα "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα.  Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη. Η μετάλλαξη κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δύο κρούσματα, ένα στην Αττική και ένα στην Κρήτη. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. 

Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ποιο είναι το σχέδιο της Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας του σύμφωνα με Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τι λέει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και για εστίαση η κ. Παγώνη

Παγώνη γυμνάσιο- λύκειο: Την επόμενη βδομάδα πρέπει να ανοίξουν - Τι λέει για εστίαση. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον Σκαϊ. 'Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.