Ρεπορτάζ Υγείας

Σλοβακία κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων Covid και σκέψεις lockdown για την αναχαίτιση της εξάπλωσης

Σλοβακία κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων Covid και σκέψεις lockdown για την αναχαίτιση της εξάπλωσης

Σλοβακία κορωνοϊός: Η χώρα σημείωσε άλλο ένα μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα από κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση συζητά εάν επιβάλει τελικά καθολικό lockdown για να αναχαιτίσει το κύμα που δείχνει να εξαπλώνεται.

Καθώς η Ευρώπη παραμένει το επίκεντρο της εξάπλωσης της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, τα πράγματα για την Σλοβακία επιδεινώνονται. Η χώρα σημείωσε άλλο ένα μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα από κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση συζητά εάν επιβάλει τελικά καθολικό lockdown για να αναχαιτίσει το κύμα που δείχνει να εξαπλώνεται. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 10.000 για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, 10.315 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την Τρίτη, δηλαδή 1.000 περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε την Παρασκευή.

Πώς έφτασε στο ρεκόρ κρουσμάτων η Σλοβακία;

Με 13.080 μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους, το έθνος των 5,5 εκατομμυρίων αντιμετωπίζει τη χειρότερη αύξηση στον κόσμο. Η κυβέρνηση σκέφτεται ένα εθνικό lockdown δύο ή τριών εβδομάδων που υποστηρίζεται από την Πρόεδρο Zuzana Caputova, η οποία το χαρακτήρισε αναπόφευκτο. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. “Χάνουμε τη μάχη κατά της COVID”, είπε η Καπούτοβα την Τρίτη. Ο Γιαν Μίκας, ο κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ηγείται της άμυνας της χώρας στην πανδημία, δήλωσε σήμερα ότι οι νέοι περιορισμοί πρέπει να επηρεάσουν τους πάντες, εμβολιασμένους και μη.

Τη Δευτέρα, η Σλοβακία επέβαλε ήδη νέους περιορισμούς που στοχεύουν τους μη εμβολιασμένους, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Επίσης, δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε δημόσιες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις. Θα πρέπει επίσης να κάνουν εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα για να πάνε στη δουλειά, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμη ημερομηνία για αυτό. Με 3.200 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, που είναι πολύ πάνω από το επίπεδο των 3.000 κλινών που θεωρείται κρίσιμο από το Υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας, η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να αναζητήσει βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  • Το υπουργείο είπε ότι σχεδόν το 83% των ασθενών δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
  • Στο 45,7%, το ποσοστό εμβολιασμού της Σλοβακίας είναι ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
  • Συνολικά, η Σλοβακία έχει καταγράψει 631.738 κρούσματα ιού με 14.056 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατάσταση covid στη Γερμανία είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να αποκλειστεί το lockdown, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί,

κορωνοϊός κρούσματα : Πληθυσμιακά η αύξηση των κρουσμάτων

Χώρες ποσοστά: Αυτή η χώρα έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός παραιτείται λόγω του χειρισμού της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Mια τρίτη δόση Pfizer και BioNTech αυξάνει τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 25 φορές σε σύγκριση με δύο δόσεις έναντι της παραλλαγής omicron.

Οι τίτλοι μετά την αναμνηστική δόση είναι συγκρίσιμοι με τίτλους που παρατηρούνται μετά από δύο δόσεις έναντι του ιού άγριου τύπου που σχετίζονται με υψηλά επίπεδα προστασίας», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση.

Η νέα μελέτη αντανακλά τις ελλείψεις στην αρχή της επιστημονικής διαδικασίας και όχι στις καθιερωμένες θεραπείες

Η έρευνα για τον καρκίνο είναι δύσκολη, είπε ο Begley, και «είναι πολύ εύκολο για τους ερευνητές να ελκύονται από αποτελέσματα που φαίνονται συναρπαστικά και προκλητικά, αποτελέσματα που φαίνεται να υποστηρίζουν περαιτέρω την αγαπημένη τους ιδέα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο καρκίνος, αλλά είναι απλώς λάθος».

Ποιες είναι οι βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής

Αν κάνετε καθιστική ζωή, οι ελεύθερες ώρες χρειάζεται να περιλαμβάνουν κίνηση, ώστε να ξυπνά το σώμα σας. Εκτός από τα συχνά διαλείμματα, αφιερωθείτε σε μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο, ξεκινήστε ένα άθλημα και εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα, ειδικά όταν είναι ηλιόλουστα

Ένα εκατομμύριο εμβόλια έληξαν το Νοέμβριο στη Νιγηρία

Νιγηρία εμβόλιο κορωνοϊός: Έως και ένα εκατομμύριο εμβόλια για την COVID-19 υπολογίζεται ότι έληξαν στη Νιγηρία τον περασμένο μήνα χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες απώλειες δόσεων που δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα αφρικανικά έθνη να διαχειριστούν τον εμβολιασμό.