Ρεπορτάζ Υγείας

Σισμανόγλειο Διοικητής: Χριστουγεννιάτικο δέντρο που προβληματίζει

Σισμανόγλειο Διοικητής: Χριστουγεννιάτικο δέντρο  που προβληματίζει

Το έργο μάλιστα δεν προκηρύχθηκε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, αλλά ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία ADM Productions.

Σισμανόγλειο Διοικητής: Εύλογες απορίες και ερωτηματικά γεννά απόφαση διοικητή δημόσιου νοσοκομείου να δαπανήσει περισσότερα από 7 χιλιάδες ευρώ, για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου στολισμού εν μέσω πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ζεστή νότα αισιοδοξίας και λίγο γιορτινό χρώμα μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα των νοσοκομείων στην πανδημία του κορωνοϊού, η ενέργεια του Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Ηλία Δαλαϊνα, προκαλεί εύλογους προβληματισμούς.

Καθώς, αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 7.192 ευρώ για να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου, τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις ακόμη και σε προστατευτικό υλικό.

Το έργο μάλιστα δεν προκηρύχθηκε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, αλλά ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία ADM Productions. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το δικαίωμα για απευθείας ανάθεση έργου και μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ, το παραχωρεί ο νόμος σε διοικητές νοσοκομείων. Όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ήταν θεμιτό να ενεργοποιηθεί για την κάλυψη επειγουσών αναγκών για την πανδημία, που σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή τη διεκπεραίωση εκτάκτων έργων υποδομής.

Μήπως ο διοικητής πριν προχωρήσει στην άσκοπη απόφαση για τη δαπάνη, θα ήταν καλύτερα να είχε εξαντλήσει την εναλλακτική εύρεσης κάποιου δωρητή;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πανελλαδική απεργία με βασικό αίτημα τη θωράκιση του ΕΣΥ

Κοντοπίδης: Χριστός Ανέστη από την έρημη μονάδα στο Σισμανόγλειο

Με τα λεφτά των άλλων..Η οικονομική διαχείριση της Δημόσιας Υγείας (Part 2)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πυρκαγιά έφτασε στην Εθνική Οδό - Καίγονται κατοικίες

Πυρκαγιές Αττικής: Οι φλόγες έχουν ήδη περάσει Κρυονέρι και Δροσοπηγή, που έχουν εκκενωθεί από νωρίς. Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά έχει φτάσει σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών. 

Οι λόγοι ταχύτατης εξάπλωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη σύμφωνα με τον Ευ. Λέκκα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στην πυρόπληκτη περιοχή βρέθηκε εχθές Τρίτη 3/8 ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, με στόχο τη τη διερεύνηση των συνθηκών, που συνετέλεσαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.